Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    118.819
    Како е жената денес? Навистина ми е многу жал за тоа што го поминала :(

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Исто како вчера. Се жали на болки во бешика и грб, тоа познато ви е?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Болки во грб уште имам, и раната уште ме наболува, не можам нормално да легнувам и станувам од кревет. Ама не се јаки болки, така по малку само. Болка во бешиката немав, и сеуште немам :?:
    На 08.02. беше царскиот кај мене, значи пред 9 дена.

На lackygirl, ♡BuBaLe♡ и FreeMind им се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Мило ми е дека си добро:) Малите добри се? Нека ви се вечни!

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Фала многу :hug: :l:
    Добри се, конечно се потврди дека се повлече проклетиот пнеумоторакс, и сега полека ама сигурно влегува во шема девојката :)

Има ли големи болки на раната братучетка ти? :( Ова на слика многу болно ми делува мене, може и не е. Кожата ќе заздрави, модриот дел ќе го снема, се надевам внатрешно се е ок.

На mal.ecka, duffi, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Баш ми е мило.

Абдомен цел ја боли со се рана, внатрешно ја провериле како што велат се е во ред. Модриот дел ќе мине се плашиме да не се искомплицира нешто од сето ова. Али со добра мисла ќе почекаме некој ден да видиме дали ќе има подобрување.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мое мислење е после излегување од таму мајката да си направи преглед плодност ремедика или систина.

На Martka, VanillaSky1 и FreeMind им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @green.eyes честитки, да се здрави и живи бебушите :sun:

@FreeMind уште вчера кога ја видов сликата од братучедата, побарав на нет и се изнагледав слики :tmi: има појава на внатрешно крварење, подливи, хематоми, кај царски, кај рана воопшто, од самата процедура, осетлива кожа, крварење на мали крвни садови и сл... има, ќе се повлече, јас на последната операција кога имав преплет, на местото имав синици, помали ама имав.
    Едино ме грижи што велиш сеуште лежи со катетер :/ По 12 часа ме станувале да се раздвижам.
    Да застане побрзо на нозе и да биде ок :hug: Сигурно ја следат и превземаат се што треба, сепак воболница е под надзор :hug:

На FreeMind и green.eyes им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    118.819
    Не :( раната ме болеше само (не беше огромна болка, нормална, очекувана болка имав) бешиката не, одев во wc нормално и грбот не ме болеше. Функционирав нормално, но забавено. Главоболка од анестезијата имав СТРАШНА.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.387
    Допаѓања:
    183.470
    @FreeMind мене ми оди паметот натаму да не фатила уринарна од катетерот? Пошто во тие услови, сѐ е можно.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    24.568
    @FreeMind и јас мислам дека многу е со катетерот, мене после 24ч сакаа да ми го извадат ама дека беше 22ч ми го оставија уште ноќта за да не станувам сама и сабајлето во 7,8ч ми го извадија, клизма ми ставија само еднаш истиот ден, а за модринка имав само 2 мали изгледа штипната бев со нешто. Е сега боли да сечено е, ама нз јас би побарала и второ мислење. Пиши што ќе направи. Со помин да и е.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.711
    Допаѓања:
    76.992
    А катетар зашто не и вадат? Какво објаснување имаат за тоа? Нешто утнале ама ќутат, така ми изгледа. Втор ден ми извадија катетар и сама одев до вц и по голема и по мала нужда.. Болка има секаде во долниот дел па може мисли дека ја боли бешика, а уствари ја боли раната од царскиот.. А кичмата може е некоја нус појава, може е од лежењето, мене ме болеше после првото (природен пораѓај), поради промени во телото, кое секое тело различно ги трпи.. Инаку по царски за да се осигураат дека е се во ред треба да почне да има гасови (да ги испушта сама) и сама да почне да оди во вц..
    Секое тело различно ама јас 7ми ден дома бев веќе и што се вика трчав, се сама си правев низ дома, кревав бебе, бањав бебе, нормално функционирав и затоа ова не ми изгледа нормално..

Последна измена: 17 февруари 2020
    На Skorpija25, ocicka2014, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    12.943
    @FreeMind извадете ја жената од таму и носете ја на друго место.
    Ок хематом, ама ова многу лошо изгледа. И ранава некако многу голема. Имав и јас хематом од 10ина цм и многу ме болеше, ама ова не сум видела.
    И зошто е уште со катетер? Зошто клизма? Па нас цело време не прашуваа дали сме добиле гасови и ни се оди по голема нужда. Не беше добро ако ги нема.

На kukla21, Ringishpil_, Martka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.517
    Допаѓања:
    180.681
    исто и после природен пораѓај додека не отидов во вц по голема немаше абер да ме пуште гинеколог дома
    тоа му е показател дека се е назад на место и се е ок
    тука у случајот на жената нешто гадно имаат зезнато и сеа кутат и траат
    мој совет извадете ја жената и носете ја по приватните Плодност се со поприступачни цени

На crazylady, Skorpija25, ocicka2014 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Толку модро не ми изгледа дека е нормално. Кај мене воопшто не беше. Страшно изгледа. И јас исто си помислив дека нешто е утнато ама нормално никој ништо не кажува и нема ни да кажат. Болки во бешика не сум имала, катетарот ми го извадија пред станување. За голема нужда нон стоп прашуваа и чекаа да одам сама да видат дали ќе има некој проблем. Баш на една жена во мојата соба и рекоа ако не одела по голема нужда дека нема да ја пуштат дома и препорачаа парафинско масло (мислам така се викаше) а не клизма. Нека си побара друго мислење на друго место.

На crazylady, Среќичка, ocicka2014 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.711
    Допаѓања:
    76.992
    @FreeMind како е мајката? Нешто да не и кажале во текот на денов и на визита?

На Coco31, Среќичка и fana им се допаѓа ова.
  17. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    И јас ја мислам. Сликата беше страшна

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Пуштивме доктор од Битола да ја види дополнително. Во болницата се многу горди лекари не им се прозборува ни со убаво, ни никако. Направен и е уште преглед денес со ехо и уште една крвна слика се е во нормални граници. Се мачка со маст, катетарот и го извадија го ставаат по потреба денес по интервенција на човекот. Ќе видиме како ќе ја помине ноќта. Докторот вика нема место за паника резултатите се добри под контрола е. Меѓу нас малку неискусен лекар ја правел царски. И механичка опструкција од матката врз бешиката придонесува за тешко мокрење. Од целата ситуација и психичкиот стрес кај мајката ја влошува состојбата со контрола на мокрење. Вели да не се преместува ќе е дополнителен стрес, не и е потребен.

Нема да ја пуштат засега дома останува во болница.

Чекам од вечерва новости штом биде во можност да зборува. Засега е тоа. Знам дека мислите фала ви на добра мисла. И ние сме сите под стрес сите врски се активирани.

На mal.ecka, green.eyes, tina2018 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Душичка, многу ми е жал што мине низ тоа. Дај Боже да се среди за брзо.

На Watermelon96 и FreeMind им се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    27.967
    Праќаме добри мисли за брзо да се опорави.

На Watermelon96 и FreeMind им се допаѓа ова.