Леле кутра жена Со лесно, нека минува само и побрзо да се гушка со бебушот!! Јас имав само тенка линија, модринка никаква. Катетар после 1 ден ми извадија, движев уште утредента по малку. За една недела заборавив на се. Какви доктори се овие бе... Да му е страв на човек да оди по државниве
@FreeMind БАШ ме инересира кој доктор ја правел царски. И јас се породив царски во пп,немав никакви модринки.Вечерта се породив наредниот ден ме станаа и катетарот ми го извадија. Брзо нека минува да си оди дома да се гушка со бебето.
Дај Боже да е се ок и да си оде жената поскоро со бебе дома ја мислам деновиве иако не ја познавам од ум неможам да ја извадам овоа е греота шо го направле
Не сум ја познавала,имам слушнато за нејзе дека е нова. И една познаничка требаше кај неа да се породи пред две недели,се надевам дека се има предомислено.
Пред колку време си породена? Јас носев уште одма откако ми го извадија конецот, докторката ми рече може слободно штом раната е убаво зарасната.
Leeeellleee zagreota zenata.i jas carski so prvoto ama ova e nenormalno,posle 10god.ja iznamacile kako 10da rodila. Ne e korektno voopsto i ne treba taka da izgleda,pa ne bila na macenje na poragaj bila. Ahhh nasite doktori so skari sto pominale na ispiti taka operiraat...posle ne se plateni,pa kakko ovaa da ja platis,sramota !!! Se iziritirav.....mm
Mene 37-ma,ama mi se pojavi i sukrvica za pocnat porogaj,po pregled so raka.Ama toa kaj mene.So lesno
Планирам со царски, тесна сум, имам тесна карлица, а бебе за сега е големо и не сакам да испукам или да ме шијат-што не мора да значи дека ќе биде така, ама искрено и повеќе сум за царски. Ќе видиме што ќе биде, може како за инат и природно да биде
Мајки , пред 15 месеци се породив царски. Немав никакви проблеми, немав гној се уредно освен што до ден денес каде што сум сечена се познава црвена дебел линија како набабрено. Болки немам.Лепена сум. Моја другарка исто така е породена со мене нејзе не и се ни познава. Бев еднаш на гинеколог ништо не ми рече. Мислам дека тоа и така ке ми остане. Сакам да прашам дали и кај вас е исто така или....
И јас планирам царски ептен сум тесна,сите мои другарки се со закажан царски во 38 недела,па здравје кога ке дојде време и јас ќе закажам.Повеќе бев на почетокот за природно но и матичниот ми рече сам дека тешко таа опција
Јас планирам во чаир и ќе биде царки ,планирам кај др.Младен Ристевски.Си земав упат од матичен и си отидов на преглед кај него.Инаку сум крај на 5 месец.Ми рече од 7 месец ќе доаѓаш кај мене на прегледи а пораѓајот би бил 2 недели пред термин.За цени незнам рано беше кога ќе почнам со почести прегледи кај него ќе дознаам.