Па нема сега за сега ништо, веројатно не е страшно. Туку да прашам и за друг проблем, забележав како да имам крварење од мочниот канал а не од таму каде што треба да крварам. Бидејќи имам болка при мочањето се извадив од памет да не крварам цело време од таму. Но крвта е темно кафеава, па се тешам дека не е тоа, бидејќи не дај боже да беше тоа крвта ќе беше свежо црвена. Направив уринокултура резултатот е негативен. Веројатно ако имало нешто ќе покажеше. Можеби глупаво изгледа прашањево, но Прв пораѓај ми е па згора на тоа и царски
Zakazav za vo vtornik na ginekolog ama mislev vo megjuvreme ako nekoj bil vo slicna situacija da spodeli nesto ...
Јас кога се породив во болница имав ваков проблем. Може со катетарот при вадење/ставање да те имаат повредено, мене ме печеше по малку на мокрење првите две недели така нешто и помина
Кога ми го извадија катетерот истече светло црвена крв да, меѓутоа сега ме буни што крвта е кафеава а и имам болки во долен стомак и при крај на мочањето како нешто да се стега во долниот стомак
Ова личи на бактерија, мене еднаш вака ми беше баш како што опишуваш само без крвта. Праев уринокултура, пиев антибиотик и помина. Претпоставувам дека не е страшно штом е кафена крвта, а може истото да се случи и од јака прелада.
Многу чудна работа, кај мене резултатите од уринокултура покажаа негативен резултат а имам болки и крв. Тоа па повлекува и друг проблем,ако стварно крварам од мочниот канал тогаш не се чистам како што треба од царскиот.. Покрај гинеколог, веројатно треба да се направи преглед на нефрологија, ехо на бешика или сл.
Оди на уролог секако, нефролог колку што знам е само за бубрезите. Да не е цистит од катетерот. Како и да е, можеме да погодуваме само.
Да, само да погодуваме.. Ти благодарам во секој случај, ќе видам прво што ќе каже гинекологов, се надевам дека не е страшно нешто, ова царскиов излезе цело патешествие
Zdravo na site. Imam edno prasanje porodena so carski pred 4 godini sega bremena na vtoro no doktorkata mi rece deka ima mal otvor na matkata od rezot dali nekoja majka se soocila so vakov problem i kako se spravila so istiot? Sekoe mislenje i iskustvo e dobredojdeno
Бев на гинеколог, ми кажаа дека матката сеуште е полна со крв и дека на десниот јајник веројатно има циста што докторката кажа дека ќе ја контролираме бидејќи можела и сама да се повлече. Ме гледаше и вагинално, кажа дека има доста крв дури и парче како џигерче и излегло, па ми дадоа ерготил инекција и ерготил капки три до пет дена да ги примам па за една недела на контрола. Јас и во болница ја примав таа инекција и имав доста обилно крварење и дури огромно парче како топка имаше излезено, докторот кажа дека така треба бидејќи се што е непотребно се исфрла. Е само не знам зошто не ми препишаа терапија со ерготил капкиве во старт... Сега не знам ни цистава колку е сериозна.
Сите примаат инекции ерготил и природно и царски се додека има обилно крварење. Не ти ги препишале капките зашто веројатно ти намалило крварењето и немало потреба. А кога си правена царски? Ќе се среди не се секирај, среќа не е ништо посериозно. И мене матката пред 10 години ми се полнеше со крв од полицистични јајници (немав менструација), па со секоја менструација ми се чистеше. Сега од капките ќе ти прекине крварењето и ќе се исчисти матката. А за цистата да, само ќе ја контролираат зашто нема што да и се прави засега. Абе хаос сме со хормоните, сега додека дојдат тие во нормала ќе ни се случуваат глупости.
На 06 јуни сум породена, значи некои 17 дена се поминати. Ќути со хормониве и тоа што викаш. Само да пројде мислам огномет ќе запалам . Триста проблеми од почеток на деветти месец па и крај нема. Мене само ми беше страв не дај боже да не останал дел некој од плацентата, ама веројатно ќе видеше докторкава нешто сега
А нели е проблем што крвариме за уринокултурата? И јас сакав да направам, имам чудно чувство понекогаш при мокрење и добро е да се проверам. Ама мислев дека не може заради крварењето. И уште едно прашање, кога раната од царски рез скроз заздравува?
Дали некоја од вас има проблем со потење навечер? Кај нас во соба е навистина жешко заради бебето ама гледам мм не се поти толку. Јас кога и да станам за доење мора да мењам пижама. На нет гледам пишува дека е можно да е од хормоните. Шеќерот го мерев сабајле, 6.0 не е океј ама не е ни страшно со оглед на тоа колку сокови испив деновиве.
Мене ми кажаа после шест недели дека може мидер или постпородилен појас. Пред тоа не. Јас се потам многу. Тоа е од хормоните. Кога ќе станам за бебето него го хранам, средувам па потоа јас се пресоблекувам. Некогаш и до три пати во текот на ноќта.