Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Почекај ортопед да ти каже кога.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Па нема сега за сега ништо, веројатно не е страшно. Туку да прашам и за друг проблем, забележав како да имам крварење од мочниот канал а не од таму каде што треба да крварам. Бидејќи имам болка при мочањето се извадив од памет да не крварам цело време од таму. Но крвта е темно кафеава, па се тешам дека не е тоа, бидејќи не дај боже да беше тоа крвта ќе беше свежо црвена. Направив уринокултура резултатот е негативен. Веројатно ако имало нешто ќе покажеше. Можеби глупаво изгледа прашањево, но Прв пораѓај ми е па згора на тоа и царски :(

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Дали некој имал сличен проблем ако може да ми одговори ...

4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Најубаво појди на лекар.

5. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Zakazav za vo vtornik na ginekolog ama mislev vo megjuvreme ako nekoj bil vo slicna situacija da spodeli nesto ...

6. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Јас кога се породив во болница имав ваков проблем. Може со катетарот при вадење/ставање да те имаат повредено, мене ме печеше по малку на мокрење првите две недели така нешто и помина

7. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Кога ми го извадија катетерот истече светло црвена крв да, меѓутоа сега ме буни што крвта е кафеава а и имам болки во долен стомак и при крај на мочањето како нешто да се стега во долниот стомак

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ова личи на бактерија, мене еднаш вака ми беше баш како што опишуваш само без крвта. Праев уринокултура, пиев антибиотик и помина. Претпоставувам дека не е страшно штом е кафена крвта, а може истото да се случи и од јака прелада.

9. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Многу чудна работа, кај мене резултатите од уринокултура покажаа негативен резултат а имам болки и крв. Тоа па повлекува и друг проблем,ако стварно крварам од мочниот канал тогаш не се чистам како што треба од царскиот..:( Покрај гинеколог, веројатно треба да се направи преглед на нефрологија, ехо на бешика или сл.

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Оди на уролог секако, нефролог колку што знам е само за бубрезите. Да не е цистит од катетерот. Како и да е, можеме да погодуваме само.

11. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Да, само да погодуваме.. Ти благодарам во секој случај, ќе видам прво што ќе каже гинекологов, се надевам дека не е страшно нешто, ова царскиов излезе цело патешествие :(

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zaklina zaki

Zaklina zaki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    56
    Zdravo na site. Imam edno prasanje porodena so carski pred 4 godini sega bremena na vtoro no doktorkata mi rece deka ima mal otvor na matkata od rezot dali nekoja majka se soocila so vakov problem i kako se spravila so istiot? Sekoe mislenje i iskustvo e dobredojdeno

13. Zaklina zaki

Zaklina zaki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    56
    IMG_20200622_211213.jpg vaka mi izgleda ranata se izvinuvam na slikata

14. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Бев на гинеколог, ми кажаа дека матката сеуште е полна со крв и дека на десниот јајник веројатно има циста што докторката кажа дека ќе ја контролираме бидејќи можела и сама да се повлече. Ме гледаше и вагинално, кажа дека има доста крв дури и парче како џигерче и излегло, па ми дадоа ерготил инекција и ерготил капки три до пет дена да ги примам па за една недела на контрола. Јас и во болница ја примав таа инекција и имав доста обилно крварење и дури огромно парче како топка имаше излезено, докторот кажа дека така треба бидејќи се што е непотребно се исфрла. Е само не знам зошто не ми препишаа терапија со ерготил капкиве во старт... Сега не знам ни цистава колку е сериозна.

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Сите примаат инекции ерготил и природно и царски се додека има обилно крварење. Не ти ги препишале капките зашто веројатно ти намалило крварењето и немало потреба. А кога си правена царски?
    Ќе се среди не се секирај, среќа не е ништо посериозно. И мене матката пред 10 години ми се полнеше со крв од полицистични јајници (немав менструација), па со секоја менструација ми се чистеше. Сега од капките ќе ти прекине крварењето и ќе се исчисти матката. А за цистата да, само ќе ја контролираат зашто нема што да и се прави засега. Абе хаос сме со хормоните, сега додека дојдат тие во нормала ќе ни се случуваат глупости.

16. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    На 06 јуни сум породена, значи некои 17 дена се поминати. Ќути со хормониве и тоа што викаш. Само да пројде мислам огномет ќе запалам :D. Триста проблеми од почеток на деветти месец па и крај нема. Мене само ми беше страв не дај боже да не останал дел некој од плацентата, ама веројатно ќе видеше докторкава нешто сега

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    А нели е проблем што крвариме за уринокултурата? И јас сакав да направам, имам чудно чувство понекогаш при мокрење и добро е да се проверам. Ама мислев дека не може заради крварењето.

И уште едно прашање, кога раната од царски рез скроз заздравува?

18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Дали некоја од вас има проблем со потење навечер? Кај нас во соба е навистина жешко заради бебето ама гледам мм не се поти толку. Јас кога и да станам за доење мора да мењам пижама. На нет гледам пишува дека е можно да е од хормоните.
    Шеќерот го мерев сабајле, 6.0 не е океј ама не е ни страшно со оглед на тоа колку сокови испив деновиве.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе се "нормализираш" за кратко. И смрдење е дел од процесот :)

На Skorpija25, fana и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  20. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мене ми кажаа после шест недели дека може мидер или постпородилен појас. Пред тоа не.

Јас се потам многу. Тоа е од хормоните. Кога ќе станам за бебето него го хранам, средувам па потоа јас се пресоблекувам. Некогаш и до три пати во текот на ноќта.

Последна измена од модератор: 24 јуни 2020
    На Филотеа, eta и Butterfly1107 им се допаѓа ова.