Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.755
    За возрасни, небремени, границата е 0 - 500. Мислам дека нема простор за паника а ни потреба од клексани.
    Провери пак за неколку дена или недела, за да си мирна.

На tekitiki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Не се грижи добро е. Јас после царскиот имав д димери 30000 а никогаш до тогаш не сум имала покачени. После терапија со клексани два пати на ден десетина дена паднаа на 1500 докторката рече дека нем апотреба побжвеќе да се боцкам,по едн анедела направив контрола беа покачени на 3000 ама не сум се ни боцкала потоа ништо, во консултација со друг специјалист оставивме да проверам по 6 месеци ако пак се високи ќе се бара причината и ќе треба да правам други испитувања.... Којзнае што се случува.

На tekitiki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Дали некоја скоро ја пораѓал царски др.Младен од чаир ?

4. skorpija.1989

skorpija.1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Dali site imavte indikacii za carski ili nekoi po svoja zelba na zakazano ? Za Cair mislam poso slusnav moze da se dogovoris i normalno da si platis , ve molam bez nepotrebni komentari. Pozz

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Можеш во Чаир да си најдеш доктор, да си платиш (околу 300 евра мислам беше) за договорен царски.

На skorpija.1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Buca24

Buca24 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    103
    А доколку е со дијагноза дека треба царскк, а исто на договорен царски дијагностициран и тоа ли се плаќа? Бидејќи нели не е моја воља така мора да биде царски...?

7. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Nisto ne.se plaka vo cair

8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Ако ти договорат царски на рутински преглед без врски, не плаќаш, зошто би плаќала. Ако имаш индикација за царски а договараш со врски конкретен доктор да дојде на работа да го изведе, си плаќаш. Ти уствари не плаќаш за царскиот туку докторот што ќе дојде специјално за тебе.

На Jana06, Snowflake92 и fana им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да не се повторувам веќе објасниле. Јас и кажував на членката во случај да сака царски по нејзин избор толку од прилика си бараат докторите. Ако мораш на царски е друга работа.

На skorpija.1989, fana и K7M10J им се допаѓа ова.
  10. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Да прашам тие што се пораѓавте со царски во чаир на договорено,дали си носевте торбица и телефон кога ве примаат,дали дозволуваат или тек откако ке се породам маж ми ке треба да ми донесе се

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Носат све тие со договорен царски. Ги примаат вечерта пред зафатот на патолошко одделение, им прават испитувања, а сабајлето ги ставаат на дневен ред :)

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Vo koja nedela vi zakazaa carski,konkretno za cair prasuvam. I sovet mi treba Kako da Se speavam so stravot Sto go custvuvam,sekoj den,duri psihicki potpagam denovive,od utre polna 38ma pocnuvam 39ta nedela.

13. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Јас сум закажана во 40+1 така докторот одлучи,за во чаир ви кажувам
    А страв имам ама не толку,повеќе имав од помислата природно да се пораѓам

На Skorpija25, Tsukinory, Aw-aw и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Kaj koj doktor si dogovoreno,ako ne e tajna? I Dali znaes koga e priemot,na zakazaniot datum za carski ili den predtoa

15. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Се породив еднаш природно и еднаш царски. Нема споредба, природно си е природно. Никогаш не би одбрала царски. Она што следува после резот е грозно. После природното породување, откако ме префрлија во соба, станав, се истуширав и функционирав нормално. Со царскиот, еве после 1 недела уште не функционирам како што треба. За болките ич муабет не правам.
    Секој си бира како ќе се породи, моето искуство е тоа. Немав избор овој пат, мораше царски. Да имав избор, природно ќе беше единствена опција. Со лесно нека е на сите, вака или онака.

На katalina, Kom.pot, Hristinakiki02 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Конкретно за во Чаир немам искуство, меѓутоа со договорен царски се породив во 39 недела, поточно 38+4. Утрото кога отидов да закажам термин, ме задржаа и утредента ме породија. И јас бев многу уплашена, психички не подготвена за толку брзо да ме породат, меѓутоа фала му на Бога, се беше во ред. Можеш да ја прочиташ мојата породилна приказна, таму имам подетално објаснето. Најубавото кај царскиот рез е тоа што додека трае интервенцијата не чувствуваш никаква болка, свесна си и веднаш ќе си го гушнеш бебенцето. А за после тоа, за болките не се,сеќирај, бидејќи ќе имаш огромна причина за да станеш од болничкиот кревет и воопшто да не размислуваш за раната. Јас мислев дека брзо сум станала (утрото после царскиот), меѓутоа другарка моја после неколку часа стана за цигара. :wasntme: Се е до волјата и позитивните мисли :D Со лесно.

На Aw-aw, KiviOdMaldivi и Starlič им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мене ме чека втор царски. Со првиот бев преплашена бидејќи отидов за природно да се породам, седев цела недела чекав да се отворам се отворив и со болки отидов на царски,едвај чекав да заврши. Сега сум многу исплашена. Сакам само да дојдам до 38 недела за да заврши.
    Опушти се и не мисли на тоа. Барем колку толку сврти мисли на друга страна..
    Со лесно

На Jana06 и KiviOdMaldivi им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не знам која е таа желба за цигара истиот ден кога имала царски (facepalm) Надприродна сила не можеше да ме крене.

@Starlič Е твоето беше породилно патешествие. Те следев секој ден и те чекав да се породиш :D И маж ми ти ја знае приказната :) Знам дека останавте во болница за Бадник и Божиќ и ептен ми беше криво. Ајде сега со ова полесно ќе биде. Како ти е сега оваа бременост, имаш некои болки дека брзо се случи?

На Butterfly1107, Nefertiti., BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ме насмеа бе душо.
    И мене ми беше криво што за празниците бев таму, ама се породив на Божиќ и си ја родив Божица и ич не жалам :rofl:
    Оваа бременост ми е тешка.
    Ми се гадеше од вода, никаква не можев да поднесам, па се смирив малку. Многу ме боли грбот. И денес на преглед ми кажаа дека постелката ми е ниско и дека е блиску до матката. Морам да се пазам, да внимавам, да не кревам тешко, да лежам и да одмарам. Оди убеди ја оваа кобила да лежи,трчам како луда да ми биде се средено дома. (facepalm)
    И имам болки, внатрешната рана ме боли, и маските што ги носам ми прават тешкотии во дишењето.. Абе нема нешто што не ми е, се ми е (facepalm)
    Се молам само да помине се во најдобар ред и да го земам тој џивџан во раце.:inlove:

Фала што ме мислиш. :*

Последна измена: 22 октомври 2020
    На Butterfly1107, Fatalnata, Nefertiti. и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Fala devojki,vtor carski ke mi e ova,za prviot voopsto ne se plasev, Mislev prirodno ke ragam,pa ispadna carski. Sega stravot e mnogu golem

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.