Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    771
    Vickyy mila ne sum greska :) Na klinika ne znam kako e,ama jas vo Stip stanav 3ot den.I ne samo jas,tuku site sto bevme carski.

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И јас бев со врски
    првото ми беше царски зошто беше карлично
    За второво знаеа дека е тешко за природно(90%дека нема да биде природно) ама ете пробавме со прснат водењак,со провокација и со катетер за отварање и ништо...ги елиминиравме и тие 10% па отидовме на царски ( по 28 часа)
    Причина? Не знам....збореа за некој нов програм на работа,даден од министерство за здравство,кој морал да се почитува,бидејќи биле под строг надзор(замислете) и имале редовни контроли....кој знае..

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Незнам стварно зошто е така кај вас... :?:
    Ајде нека сподели и некоја друга искуство за првото станување после царски.

4. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички да ве прашам, тие што сте породени со царски...последниве неколку дена гледам како да ми мрда по малку стомаков над раната, исто како што ми беше после операцијата (претпоставувам дека на сите така) поминаа повеќе од три месеци и се прашувам зашто ми е така? Маж ми вика дека ми се причинува ама стварно јас гледам дека онака како мали вибрации да ми поминуваат... :^) имате искуство?

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Нормално е тоа,стомакот се мрда како да имаш бебе бидејќи цревата се местат,е сега не се сеќавам колку време трае тој процес :?:

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    не се грешка, значи секаде е различно, мене во бт на болница ме станаа од кревет прв пат по 12часа, малку за целосно да станам после 24ч, и ми го извадија катетерот. додека пак сестрами се породи во струга и таа лежеше во кревет со катетер 3 дена

7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Дали за близначка бременост породуваат директно царски или прво форсираат природно?

8. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    За тоа матичниот гинеколог ќе каже
    Шансите се 50-50
    Има мнооогу жени со близначиња што родиле природно,зависи ако се е во ред(дај боже)

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    комшивка моја пред 6години се породи природно со близнаци од кои едното било карлично, ама зависи од многу работи веројатно ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мамички кои се пораѓавте во скопје има некој искуство од ГАК со др.Корнелија ?

11. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    Зависи. Ако се главично поставени и се е во ред , одат на природно.Но ако има родилката било каков проблем (притисок, капилари, тесна карлица-крупен плод, карлично поставени) тогаш се ставам на програм за царски. Јас сум царски(близначка бременост), а имам 3 пријателки кои природно се породија со близнаци.

12. psychobilly.ofca

psychobilly.ofca Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Се породив со царски во Штип бидејќи беше карлично,5 дена пред термин.Станување од кревет трети ден.Вие цариците,после колку време ви го снема стомакот?

13. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Само ако бебињата се карлично или нешто не е во ред тогаш се прави царски,ако се е како што треба се пораѓа природно.Имам пример што со близначка бременост првото дете е родено природно а второто со царски.

14. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

До шесте недели се повлекува стомакот и колку што ќе се повлече до тогаш на толку и останува,а и после пораѓај можеш одма да ставиш мидер колку што можеш по стегнат толку подобро и јас го носев до шест недели па добро поминав со првата бременост и стомакот,а со оваа сега ќе видиме :)

15. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Значи стомакот се повлекува до 6 недели тоа отприлика му доага како 40те дена, а до колку време се прочистувавте од крв? И секако уште едно прашање, секс кога, се разбира доколку се е во ред??? Ова последново прашање ми е доста битно пошто сум испостена до немај си каде, во текот на бременоста ми беше забрането па сега одбројувам до денот коа ке можам :lol:

16. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    девојки мене ми е рано ама сепак сакам да се информирам да си знам каква е целата процедура за царски рез со општа анестезија значи од почеток кога одите во болница што ви ставаат инфузии инекции катетри итн па се до крај до излегување од операциона сала

17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    На HeidiDiWalt и SimonaTino им се допаѓа ова.
  18. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Добро е што ова го видов од ко се породив :D

На HeidiDiWalt, SimonaTino и Maroon5 им се допаѓа ова.
  19. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да и јас откако се породив со првото царски а вториот пат кога кажаа царски ајде во сала...
    Влегов ,ме спремија,легнав, почнав да осеќам дека сечат и заспав,среќа....ми се врати филмот(клипов касапски)
    Е сега дали заспав или се онесвестив :) незнам
    Искрено се смрзнав од страв
    Ана јас слично како тебе ,напон имав не се отварав- налет
    Се тешам, две деца имам нека ми се здрави и живи не планирам да поминувам низ истите кошмари кој уште ги сонувам

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас искрено не ни помислував на царски рез, а сите ми викаа као подобро било али јас бев убедена природно и крај, али ете не е секогаш се по наша желба, али реално и за второ дете понатаму директно ке идам на царски рез, малтретирање е ептен станувањето па заздравувањето, операција е сепак али како што кажав во породилни приказни уплав фатив од природното, посебно од тие проверки колку бев отворена не ми се веруваше и дека анестезијата ми помина :yawn: