Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    @Izzy_0504 точно така е Изи, инвитро сум и породена приватно со природен пораѓај.

На Mi LeNa ^^^, Kaetana и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  2. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Не сум запознаена за детали околу инвитро, стварно не знам, само пренесов што одговорија на предавањето. Секако докторите знаат најдобро.

На Mi LeNa ^^^ и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  3. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Породена сум со царски пред 3 недели, сега на бањање на син ми ја подигнав кофата полна беше ме здоболе кај раната... Нели по царски треба да се пазиме да не дигаме тешко, сега ептен ми е шубе да не си направив проблем ... Вие се пазите ли???

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105
    Не кревај ништо што е потешко од бебето. Така ми кажаа кога ме пуштија од болница.

На Izzy_0504 и GolemaMala им се допаѓа ова.
  5. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Јас така се насанкав вчера. Го повлеков креветот и денеска цел ден ме боли стомакот. Сама се суредив :( А се пазам цело време, нит дигам нешто, нит се напрегам.

6. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Na svoja raka staviv vaginaleta kanesten posle 35 dena od carski I mnogu me pece vnatre. Da ne napraviv belja,a imam belo pranje gleam.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да не си се гребнала кога си ја ставала вагиналетата? Обично ако имаш кандида знае да запече внатре ама па после 3 таблети поминува

8. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    220
    Ми треба помош.Породена на 02.11 пред 5 дена.од вчера почнав да осекам мн печење при мочање и коа ке осетам напон за момочање.Нормлно ли е?

9. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    220
    Породена со царски

10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Не сум изгребана,страшно многу ме печеше дури болеше некои 15мин. Не сум имала никогаш кандида, не знам дали е нормално да пече. Па ми текна и дали смеам да ги ставам дури дојам?

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Не се пазам. Сама бањам две деца,истурам вода. Дигам дете од 13 кг и се низ дома работам. Фала богу во ред сум. 5 недели после порајѓај

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Смееш да користиш не продира низ млекото,али бидејќи доиш имунитетот паѓа повеќе си подложна на инфекции пиј повеќе јогурт и земи витамини пиј чисто да си го кренеш имунитетот

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  13. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Уф фала ти, ја се испаничив, уште имам болка кај раната да се надевам дека ништо не е

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Треба да се пази не дека не али ако мислиш за кила дали би фатила што се вика и да кивнеш можеш да фатиш...јас цело време легенот со вода за бањање го кревав и еве здрава права сум :D

На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Поминаа два и пол месеци од царскиот , сега почнав да осеќам некоја блага болка под папок, повеќе на допир. Не знам, дали дека до скоро ништо не осеќав како отрпнат ми беше во тој дел па сега е нормално нешто вака ?

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не е задолжителен, но 3 жени што ги познавам со ин витро се породија со царски во 37-38ма недела по нивна иницијатива. Сакам да ја напишам причината, се надевам нема некоја погрешно да ме сфати. Според нив, со години се мачеле, чекале, терапии, болници и едвај забремениле, бременоста ја носеле со страв и за секој случај од страв дали природниот пораѓај ќе испадне како што треба оделе на царски. Значи се е до психата и колку си спремна. Во таква ситуација и можна паника скроз ги разбирам.

На Mi LeNa ^^^, Brpbrp, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас сум инвитро и цела бременост се спремав за природен пораѓај, меѓутоа на последниот преглед докторот според мерките на бебе и мала карлица кај мене, рече дека веројатно царски ќе биде.
    Мислам дека сепак е одлука на докторот, но не ја исклучувам опцијата дека и трудниците сами бараат царски

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Од докторот зависи пред се, но во случаите што ги напишав знам дека беше по иницијатива на жените. Последната што се породи 10+ години се обидуваа и знам дека збореа последна шанса им било ова (не знам како оди процедурата, непријатно ми беше да прашувам, па затоа и не знам да ви објаснам) и само чекаа да влезе во 9ти.

19. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Па докторите самиот процес го гледаат како ризичен, мислам дека и поради тоа влечат накај царски.
    Јас искрено сум преплашена од царски, овде читам секакви искуства, незнам што да очекувам

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас се истурив од плачење кога ми рекоа за некој саат те носиме во сала, ѕвонев на маж ми како мало дете му плачев дека не сакам царски, као мислиш ќе дојде и ќе ме спаси :D Кога ми ја донесоа цимерката природно породена сфатив колку ми е тешко. Првиот ден не осеќав ништо посебно, вториот онака малку станувањето и од третиот ден гајле немав. Ама кога ја гледав како си станува, се движи, си го држи детето... Мене идењето до вц процедура ми беше. Сега 6 месеци по пораѓај како да не сум раѓала. Немој да се секираш, се ќе помине како што треба. Со лесно.

На Krofna*, merina.93, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.