Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Јас сум породена природно и имав отоци на нозете по пораѓај. Ми спласнаа по недела 2 отприлика. Ми кажаа дека било нормално

Love86 likes this.
  2. Love86

Love86 Истакнат член

И мојата терапија е иста 10 дена по два од 0.4
    Ама сега ќе треба да чекам природно да се намалат
    Колкави ти беа вредностите кога ти кажаа да ги прекинеш и да пробаш без терапија?
    А сега намалени ли ти се отоците?

Last edited: Dec 13, 2020
  3. Love86

Love86 Истакнат член

Не ти проверуваат димери нели?
    Неможам ништо да облечам.Ама кај мене не се само на глуждовите..од коленото надоле ги осеќам отечени а доле стапалата и двете,глуждовите посебно многу

4. forumce

forumce Форумски идол

Не ми проверуваа. Јас имав отоци и во бременост

Love86 likes this.
  5. merina.93

merina.93 Истакнат член

Породена сум со царски рез пред 2 месеца, две недели немав никаков исцедок, сега од нигде никаде имам црвени флеки по гаќите веќе два дена, не е циклус тоа сум сигурна. Има ли некој вакво искуство?

6. Love86

Love86 Истакнат член

Никогаш не сум имала проблеми со отоци,во бременост па ич и сега неможам да се гледам..незнам како ќе се среди оваа

7. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Здраво, пред 3 дена се породив по втор пат со царски рез, но некако потешко го доживувам опоравувањето. Сеуште е рано, но имам болки што ги немав првиот пат. Раната не ме боли толку. Ме боли мускулната маса над колковите. Само од десно. И некако како стомакот повеќе да ми се дуе.. Какво искуство имате вие? Дали сѐ ќе се среди само по себе или треба нешто да превземам :wasntme:

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Искрено јас само еден царски рез имам али кога ваделе слепо црево се слепило друго нешто што правеле господ знае и знам дека направија и таму интервенција и ме болеше повеќе на десна страна се осеќав како да ми е откинат делот и ме печеше доста. Да не имало нешто салце па да сечеле повеќе од таа страна ради естетика? :)

Snowflake92 likes this.
  9. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Не верувам, ќе ми кажеа белким. Освен бебето поим немам ни што вадат ни што ставаат. Сега ме замисли...

10. Annath

Annath Форумски идол

После втората цезареа ми се случи тоа... оток само на едната нога, и високи вредности на д-димери, уште десет дена дома се боцкав со клексани постпородилно. Инаку немав никаков проблем во бременоста, ниту високи д-димери, ниту отоци, ниту ништо, ама операцијата беше прилично долга и комплицирана и веројатно поради големото крварење се случило тоа. Се нормализираше се после неколку дена, е не отидов д-димери да проверам после десет дена боцкање, оти на државно многу гужва имаше, а приватно само во една лабораторија се правеа, а не можев да одам тогаш.

Love86 and fana like this.
  11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

По првата контрола ми беа 30000, па 15000 па се намалија до 1500 и ми ја прекинаа терапијата беа 1500 мислам, но потоа на контролата по прекин на терапијата пак накај 2000 и трснсфузиологот пак велеше дс се боцка клексани но се консултирав и со други и гинекологот рекоа да почекам па пак контрола и да видиме како ќе биде дали ќе треба дополнителни испитувања ако се сеуште покачени. Отоците ги нема не приметувам. Исто во бременоста не ми испитаа ниеднаш д димери.

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Јас во тие 40 дена имав такви периоди беше завршило крварењето па после една недела пак црвена крв со ко султирсв со гинекологот но ми рече номрлано било во тој период а за после двс месеци незнам најдобро е да си отодеш на преглед ако не си
    била после пораѓај.потоа добив циклус и одкако ми заврши имав пак некој исцедок но темно кафеав беше.

Јас имав болка во левата страна кај ќошето на резот внатрешно како мускулите пецкање затегнатост, долторката рече тоа било од фасцијата (обвивкста) на мускулите која ја шиеле имав болка така незнам само на тоа место недела мош до две максимум еве сега немам никаков проблем и вежбам не ме боли.

PeachGirl likes this.
  13. Frost1

Frost1 Истакнат член

И јас имав отечени нозе и глуждови после пораѓајот а во бременоста не,гинекологот што ме пораѓаше ми рече да купам 3 клексани,така и направив.
    После 2 недели одприлика ми спадна отокот и мене исто како и на @forumce ми кажаа дека е нормално и ништо не ми испитаја.

Love86 and forumce like this.
  14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Кај мене се појави така , матич.гинеколог рече нормално е поради доењето од хормоните се блокира циклусот и тоа било како неуспешен обид да добијам циклус.

Snowflake92 and merina.93 like this.
  15. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Втора бременост ми е ова, 37 недела сум. Првото го родив природно на ГАК, пред 7 години. Моето искуство не е убаво, но и очекував дека ќе биде болно. Сепак е пораѓај. Првиот ден не можев да станам од кревет, ми се вртеше премногу. После тоа почнав да станувам. Една недела не можев да седам на задникот, имав многу болки затоа што ме исекоа доста. Второво бебе ми е карлично поставено. Се одлучив за Ремедика. Докторот ми рече дека ќе чекаме до крај да видиме дали ќе се сврти за пораѓајот да биде природно, доколку не, одиме со втората опција - царски. Очекувам дека и тоа ќе боли многу. Ги исчитав сите коментари од почетокот уште. Гледам многу осудувања, мудрувања итн. Не знам зошто некому му пречи тоа што друг сака царски да се пораѓа.

Izzy_0504, Evy81 and TeodoraMJ like this.
  16. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

А зошто да боли многу? Првите два дена може и да, но на нога ќе си и ќе се опоравиш.. И да, секој има право на избор, ако некоја жена мисли дека не е спремна за природен пораѓај, секогаш има и друга алтетнатива.. секако, доколку не е задолжително ради други, медицински причини

17. Ms. Sunshine ☆°°

Ms. Sunshine ☆°° Истакнат член

Јас сум породена царски, бев успана не го видов бебето дури наредниот ден. Дали со општата анестезија освен што си успан не ги чувствуваш и нозете ? Неколку часа бев како парализирана.

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Нормално е јас со епидурал па кога се префрлав од кревет на кревет не ги осеќав нозете. За разлика со општа што после анестезијата можеш да имаш гадење,да осеќаш дека ти е премногу ладно и да се тресеш и нормално парализирани нозе кои подоцна се пуштаат :)

19. skorpija.1989

skorpija.1989 Истакнат член

Za 2 nedeli treba carski da se porodam u cair, dali moze nekoja da mi kaze sto tocno treba da si nosam? I dali zadrzuvaat istiot den ili eden den prethodno? Sto najveke ke mi treba i sto e dozvoleno? Inace 37ma nedela sum... fala vi pozz

20. fana

fana Форумски идол

Дефинитивно ќе те боли помалку од тоа што си го поминала.
    Со глава гарантирам.
    Ако си царски, памти ми фо мислењево и пиши ми:nod:
    Не се секирај воопшто, уживај:hug:

Autumn_ likes this.