Мислам дека не. Јас немав никакви тегоби со раната после царски. Консултирај го докторот што те пораѓал, најубаво и да одиш да те види.
Трудници со поминат еден царски имам прашање во врска со резот, т. Е бремена сум 24та недела, прв царски пред 2 години, последнава недела резот како да се шири, имав бледа линија долга максимум 10цм, сега е црвена, кожата е како оптегната, како да се отвара раната.. Нормално е така? Мешко расте, кожа се тргне..
Кај мене од бледа стана темна сега, лила боја некоја.. Исто некако се прошири резот.. Не верувам да се отвара раната, од самото ширење и оптегање на кожата ќе да е.
Мене резот катастрофа ми се направи два прста дебел и темно лилав. Као од хормоните се менувал,од типот на кожа а и кај мене мал беше времрнскиот интервал од еден до друг царски. Сега резот е најнормална тенка линија
Девојки, дали на ГАК пред царски ви кажаа да си сравите чепче за прочистување или клизма ставаат? Или можеби ништо..
дали некоја мамичка имала ваков пробелм со раната како малце подотворена незнам , не е многу но искуства ако има некоја ...
Кај мене имаше вака на ќошот когга го извадија конецот ама се оправи само од себе али сепак консултација со гинеколог
После колку време од царски функциониравте нормално? Дали веднаш си земавте бебе,спиење,виткање... 10 дена како сум породена,денеска имам појаки болки и оток на едната страна. Др ја виде раната,ок е.
Синко уште во болница си го земав сама, цело време беше до мене. Спиење виткање се правев ама со билки. По две недели се вратив во нормала.
Sestra mi imase pred tri god tret carski rez I togas I gi podvezija I jajcevodite da nemoze poveke da ostanuva bremena I dobro pomina