@BabyD0ll прашај си го гинекологот што те породил,мене ми дозволи и ми рече како тебе ти е поубаво така,нема да имаш штета. 2 или 3 ден после царскиот во болница ставив мидер и некако полесно ми беше за вртење и станување од кревет. Се чуствував посигурно,поцврсто некако.
Јас после месец ипол ставив прв пат. Рано е, нека минат тие 40 бар и висок мидер до под гради како шорц јас користам зошто се најбезбедни некако и најдобри. Немој низок само.
Ќе ти смета повеќе и кога ќе го соблечеш и влакната ќе те болат на грбот . Јас носев после една недела од пораѓај ама за брзо го баталив немаше некоја разлика као имаш конструкција да е меше ќе се среди само али ако е кожа нема шанси
10-от ден прв пат излегов до продавница, се движев многу бавно ама добро ми дојде, веќе од 20-от ден се чуствував понормално. Но индивидуално е кај секого.
Ако имаш лепенка над раната, тогаш само ќе се замиеш, нема воопшто да ја мокриш, а ако немаш ништо, слободно можеш да се тушираш, на почетокот со вода само и кога ќе се бришеш, со мек пешкир да ја тапкаш, т.е, да не ја триеш. Ми дадоа мрежасти гаки во болница, а си имав купено и за дома и доаѓаат над раната. Нема врска дали се под или над, битно да не ти ја допираат и да те стегаат.
Најдобро гаќите над раната, некои повисоки да си купиш зашто ниските може да те притиснат на раната кога ќе седнеш. За туширање ништо не ставав за заштита, само после туширање гледај да биде сува, со тапкање.
Zdravo, porodena sum carski na 17dekemvri, ranata nadvoresno super si zazdravuva, nema problemi. No, preeska lezejki go pipkav stomakot i sekade e mek, samo na levata strana od rezot na krajot osetiv kako potvrda grutka vnatresno. Dali nekoj ima iskustvo sto moze da e? Isto taka stomakot mi e se uste nadurn kako bremena da sum, ne znam do koga e normalno toa taka..
Резов почна да ме наболува со промена на време. Можно ли е после толку време да почне да реагира? 17 месеци се поминати. Кај ме вртат колена, мускули и колкови, уште резот ми фалеше.
Fala ti, me fati panika zosto i nekolku denovi nanazad samo tamu i me naboluva ranata. Ne e bas bolka tuku poveke kako nekoe peckanje pri legnuvanje, stanuvanje i bilo kakov napor na stomakot. I sega koga osetiv kako tvrda topka se isplasiv
Можно е. Јас проверував скоро се зашто бев убедена дека не е резот, туку дека нешто друго ме боли во тој предел. Излезе дека се е ок, а резот рагирал на промена на време. Мене и кичмата ми е хаос...
Не ја штитев раната никако, се туширав нормално уште вториот ден во болница. По бањање нежно тапкање со пешкирот, па откако е сува Виоплекс спреј. Ќе ти кажат кога ќе те испишат за дома. Гаќи бабски над раната. Не трпев ништо да ме допира на неа.
Постот од поодамна е, но јас би ти ја препорачала Гордана Петровска. Одлична е за високо ризични бремености. Јас имав плацента превија маргинале, плус плацентата ми беше партал, полна со лакуни и езерца. Исто како тебе примив инекција за зреење на плуќа, во 29 и во 31 недела, а се породив 33+0. За критични случаи во Систина, се оди на конзилијум, па освен тој што ќе те пораѓа, те прегледува најмалку уште еден доктор.
Фала ти, веќе бев кај др. Димчев на преглед. Ќе оформат тим од хирурзи и заедно со него ќе следиме и ќе договараме што праиме. Во понеделник сме на контрола
Мене раната од царскиот ми е добро зарасната. На две места само имаше како рана отворено место, од кое течеше течност (од триење на гаќите) па морав да носам високи.. Од првиот царски немав никакви проблеми. Се супер си зарасна овој пат се наопаку