Јас само вода , исто и лани кога ср оперирав само со вода ја поминував. А и во болница само ни ги чистеа не ставаа ништо друго
Ви се јавија отоци во нозете по царскиот? од глуждот надолу, едвај ги свиткувам кога одам, и што правевте во тој случај, породена сум пред 5 дена
Мене отоците што си ги имав пред да се породам само ми се зголемиа по царскиот, и нозете и рацете ми беа како на мечка . Ништо солено не јадев, ставав ациди борици облоги и секогаш кога седев и лежев нозете ми беа високо качени. Разодувај се колку можиш по дома. Мислам дека од одењето најмногу ми спадна отокот.
I jas imav otoci pred poragaj sega se uste pogolemi. Mi rekoa deka ke se vratat vo normala za dve nedeli
Мене еднста нога ми отече кај глуждот по царскиот. Им посочив на докторите ама као ништо не е. Ми дадоа клексани из а дома да боцкам па контрола. По неколку дена д димерите ми беа до плафон па боцкав по 2 пати на ден клексани една недела па по 1 пак и почнаа да паѓаат. Во меѓувреме откокот се намали за ден два можеби.
Различна техника на шиење е тоа, не постои такво лепење на рана од царски рез - кажано во болница. И мојата беше таква, на краевите со конец, објаснувањето беше дека е внатрешно шиено, а дека родилки си ги измислуваат термините дека раните им се лепени