Devojki dali posle carski rez osekjate pecenje na ranata samo na edno mesto? Skoro dve nedeli pominaa od carskiot deneska kako da osekjam deka me pece po malku
Јас осеќав печење, не се сеќавам колку долго ама генерално болката после царски се додека траеше беше печење. Сепак, субјективно е чувството, ако гледаш нешто што те замислува, како црвенила, оток, каде што те пече, слушни се барем со доктор
Zdravo devojki Ve molam kazete kakvi se vasite iskustva so carski rez vo Remedika? Koi raboti mi se potrebni za mene i za bebeto, i kakvi se uslovite tamu? Pozdrav
Devojki kako se spravuvate so visok pritisok posle carski rez? Deneska tocno dve nedeli od poragaj ama uste mi varira mnogu niskiot pritisok, a visokiot mi e dobar
Здраво женски . По колку време од царскиот ви се залечи скрос раната? Јас еве 20 дена како сум оперирана само ми се одлепува на некои места. Не изгледа многу длабоко, само на едно место ми се зацрвени и ме пецка ама не течи ништо. Се консултирав со докторката ми рече хидриген неколку пати само дека зацрвенело и спреј и јод и дека нема шанси по 20 дена нешто да е само иритација можи оти пред то немав ништо. Кај вас како беше?
Кај мене како од рана корки мали си паднаа и си остана раната исто не мачкав ништо, е сега ако ти е преклопен стомакот таму може да те пече од тоа и ако ти се поти местото.Јас не мачкав со ништо само после бањање тапкав на местото убаво да биде исушено
Беше преклопен не е повеќе се собра, баш се чудам, а супер беше кога излегов од болница. Докторката вели внатрешните конци пукале ама до кога да неможи да се спои салам кожата.
Ако не тече течност или ако не е загноено не се секирај, ес ега ако имаш некоја голема болка сепак консултирајј се со лекар
@Estella @Watermelon96 @Brpbrp многу ви благодарам ме смиривте, имам лошо искуство со вадење на конци и од тогаш уплав...