Da i jas primav kleksani posle carski i vo bolnica i doma samo kolku dena posle toa nevistina ne mi teknuva ama 7-10 dena sigurno
Мене во болница ме боцкаа 5 дена со клексани 0.4, кога ме испуштија не ми дадоа дополнително да се боцкам, следниот ден се слушнав со докторката која ме оперираше ми рече да до купам уште 2 клексани, купив и се боцкав. После два дена бев повторно на одделение и ми дадоа уште 7 да примам, без никакво испитување на димери.. Воопшто не ми јасно како даваат терапија без испитување.
Ни мене. По операција се примаат 5 или 6, заборавив, ама за плус нели треба да се проверар д димерите?
Да не ти ги испитале пред да си одиш од болница? Може ти дале плус зашто реално не се симнуваат брзо.
Денот кога си одев од болница прашав дали треба да продолжам терапија со клексан, ми рекоа не треба ништо(не беше на смена мојата Докторка) . Следен ден докторката ми кажа да земам 2 плус, ги примив, не ми испита димери, ми рече земи уште 7.. Ќе одам да испитам димери за неколку дена да ги допримам уште 2 имам па ќе видиме дали ќе дадат плус.
Мене во отпусното писмо ми пишуваше да примам уште 7 и да ги проверам димерите после тоа. На гак се породив
Majki dali ste imale bolka vo stomak posle carski samo na edno mesto? Veke 5nedeli pominaa a sega pocnav da osekjam bolka
Клексани и јас примав во болница додека бев, и тоа два пати само мислам. За дома не ми дадоа никаква терапија, а кога ќе ми текне вака, не ми земаа крв пред да ме испуштат. Ова во Систина.
Исто и јас, два или три пато примив клексан, исто не ми земаа крв пред да си одам, дома ме пуштија без терапија
И јас не примив ич а крвни слики после царскиот во еден ден на 4 саати ми правеа иначе во санте се породив.
Колку те кошташе царскиот во санте? И колку време однапред се закажува? Читам крвни слики на 4часа дали влегуваат во цената, или си се доплаќаат башка?
вкупно ме чинеше 65350 со тоа што 5350 ми земаа за една вечер сончање и една инфузија ми фати жолтица иначе пакетот им е 850 евра царски во него следува лежењето вакцините за бебето контрола за мене и бебето после една недела и еден ортопедски преглед јас одев преку триглав осигурување ми покриваше 60 илјади фактура не ми дадоа а 9000илјади денари незнам зошто ми ги наплатија.
Во Чаир ни дадоа терапија, за дома уште 10 инекции ни пишуваше во извештајот. Ги даваат превентивно и добро што ги даваат, зошто мене и по 25 инекции фраксипарин и кутија аспирин ддимерите ми беа 3000 едвај ги симнав, правев 10 пати испитувања на трансфузиологија а нема 3 месеци од кога сум породена царски