Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    184
    Здраво девојки јас сум породена царски пред скоро 6 недели.. знам со царски не се препорачува качување по скали а мене денес лифтот се расипа и морав да искачам 8 спрата.. вака се осеќам добро додека се качував не осеќав болка ама знам дека качување скали не се препорсчува.. некоја да не знае нешто повеќе или слично искуство?

2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    Прв пат слушам ова 8-|
    Од кога сум излезена од болница сум по скали горе долу значи истиот ден

На Skorpija25, TeodoraMJ и marija99992 им се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Isto, sea ne do 8mi ama nikoj ne mi rekol nemoj kako sto mi rekoa posle ivf transferot

На marija99992 и minne992 им се допаѓа ова.
  4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мене денес лифтот не ми работеше и се качував по скали. Утре ми е денот за царски-39+0 ќе бидам. Си викам да не направам беља по скаливе, ама полека со одмор

На dromka и Trpkovska им се допаѓа ова.
  5. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    185
    Женски дали после пораѓај сте носеле мидер и ви помогнал за враќање на стомакот на "место"? Јас сум породена 3 недели и ми остана уште мн малце испакнат...па се мислам да купам мидер. Исто ме интересира дали на некоја од вас на делот од стомакот над раната (каде што скоро и да не чиствувам ништо) почна кожата да ми се лупи, што сте користеле за тоа?

6. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Многу е рано за мидер, ќе ти каже доктор кога може, минимум 6 недели. Јас ја мачкав со кантарионово масло, мн ми делуваше

7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    По колку време ви дојде млеко? Вчера се породив, дали денес ќе ми ја стават на града?

8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    После трет или четврти ден почнува да иде од кога ке почнеш храна и течности да внесуваш. Ке ти ја ставаат на града кога ке те префрлат во соба

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    Јас точно на три недели ставив мидер немам проблем нешто и секој ден се плакнам со млака вода

10. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Сабајлето се породив, вечерта имав колострум, а следниот ден ми дојде млеко.

11. Tanja90

Tanja90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    101
    Здраво женски.Јас со првото дете сум породена царски пред 6.5 год,причината за тоа беше што неможев да се отварам и покрај провокациите,па си издржав скоро 2 дена природни болки и секако болки после царскиот.Сега сум повторно бремена,точно 16 недели.Но,ме интересира дали пак ќе морам со царски да се породам бидејќи првото ми е царски.Има ли некоја искуство да сподели.Повеќето пријателки што ги знам и со двете дечиња биле со царски.И ме инетесира уште нешто,после царскиот примавте ли некакви инекции и на кое место ви ги ставаа.Јас наискрено ептен имам фобија од инекции кога се породив се сеќавам примав едни во стомак,преку инфузија ми ставаа но и многу во бут.Ама што имам правено муабет со познанички им ставале во рака или стомак и само преку инфузија.Се извинувам на долгиот пост и би ми дошло убаво некое мислење од некој со слично искуство.Поздрав до сите и се најдобро!

12. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Izvini ke moram na latinica

Jas se porodiv carski pred 5.5 god. Isto kako tebe - ne se otvarav, ni provokacii nisto ne pomognaa. Termin pominat, bolki nemav, i pojdov da probame prirodno, ama nisto. Carski so opsta bev. Imav bolki prvite dva dena, tesko stanav, matkata me bolese, inekciite isto, mislam vo but mi stavaa. Sega so vtorata bremenost vikam ima razmak pominato, znam deka moze ako prvoto e carski vtoroto prirodno. Si rekov moze ke bide.
    Koga otidov kaj dr da me vidi sto ke se poragam, koga i kazav prvoto mi e carski rece i ova mora taka. Vikam zosto, ima razmak, moze ke me fatat prirodni bolki itn. Rece rizikot e golem za majkata, cim prvoto bilo carski ima indikacii i za vtoro. Vikam ok.

Eve tret den denes otkako se porodiv so vtor carski, znaci razlika nevidena e. Bolki nemas vo matka, inekcii ne stavaat, samo anelgetik vo infuzija, stanuvas odma - vo sporedba so prviot pat mi trebase pola saat, sega za 2 min.
    Razlika ke kazam pak ima golema, polesno e mnogu so vtor carski. Baska so spinalna, svesen si se, bebe odma go vidov, nasmeana jas, kako na film se pomina! Jas najmnogu od bolkite se plasev, vikam lele koj ke gi izdrzuva pak :)

На teddy85, Tanja90 и LoLa♡ им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Барем мене пред 2 години и пред 8 месеци ми ставаа инекции во бут тие се за врајќање на матката и ужасно болат и после нив добивав контракции на матката.
    Некои 3 дена ми ги ставаа

На Butterfly1107, Coco31, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Клексан се боцка после операција, а ерго и синто исто така се стават после царски. Како може да не ви ги стават не знам

На Butterfly1107, Skorpija25, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.779
    Три дена цело време ме боцкаа. Ми се темнеше кога ќе ја видев сестрата дека влегува. Првиот ден мислам на секој 6 часа, вториот на 8 часа и третиот на 12 часа. Една инекција претпоставувам за матката ужасно болеше 15 мин после боцкање. Јас болки од резот не осетив ама затоа бутките од двете страни, со огромни модрици си дојдов дома.:D

Не се плашете девојки не е толку страшно, поминува. Јас огромна плашливка па пак би одела царски ако треба следно. Околу мене блиски сите ме прашуваа дали би раѓала второ поради царскиот. Да и те како би раѓала, само нека дојде до тоа.:inlove:

На Didi***, teddy85, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tanja90

Tanja90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    101
    Фала ти за одговорот.Честитки за бебчето.Инаку јас бев со спинална анестезија,супер поминав,станав дури после 24 часа што ми беше болно но брзо ми требаше да се опоравам.Но се надевам здравје за второто ако веќе е царски барем да не си трпам болки природни како претходно,па може ќе ми биде како тебе полесно.Инаку каде се пораѓаше,во која болница?Поз имај убав ден

17. Tanja90

Tanja90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    101
    И јас како тебе кога и да ја видев сестрата одма страв од инекции ама ич не ги сакав ама помина сега не се ни сеќавам.И јас исто цела модрици ама тоа е шѕо се мора мора да помине.Поз

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Во Санте плус се породив во понеделникот. Ќе станеш брзо и вториот пат, за помалку од 24h :)

На Tanja90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tanja90

Tanja90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    101
    Уште едно прашање,колку те кошташе пораѓајот со царски ако може да ми кажеш и какво ти е искуството за таа болница?

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Голем размак е, матката е целосно заздравена. Најди си асален доктор кој што нема да те присилува со муабети дека било ризично.

Жал ми е @Lili4e но си требала подобро да се информираш кај повеќе доктори. На клиника се изведува спонтано породување и само после 2 години од прв царски рез. Во светот веќе се изведува спонтано породување и после 2 царски резови, ама само кај нас докторчињава се најстручни да ги вадат од памет родилките. Свака им част |(

На Majra и GolemaMala им се допаѓа ова.