Јас утре здравје одам во болница па задутре ќе ме земат царски. Држете ми среќа И јас баш се плашев од катетарот ама се издржува изгледа.
Najgrdo cuvstvo kateterot, pred anestezija uste dodeka bev vo soba mi go stavija (edno 40 min pred da me zemat za vo sala) se stegav, edvaj mi stavija (malku mi se razvikaa deka cela vo grc) koga rece se mocam -lele neuspesno, ajde pak pamtam i so prvoto taka se stegav, 3 sestri se obiduvaa da mi stavat. Ufff jezivo a sekunda rabota, ama aj. Zatoa ne me otvori niedna provokacija (oti stegnata do besvest) Gledajte da ste opusteni, i tie 5 sekundi mislete na nesto drugo! tuku zeni aj da ve prasam, posle carski so maze koga bevte vaka pointimni vo spalna? Oti mojov za grev e, cela bremenost nikako, sega mu vikam cekaj uste nekoj mesec, ama ne e vo red ova cekanjevo. Pa aj da prasam rekov i tuka
Точно на 40 ти ден без проблем само што тој се пазеше малку од страв да не ме повреди на раната. Можевме и порано но почекавме
Devojki, se porodiv vo Ponedelnikot. Krvarenje nemam voopsto, kapka krv ne sum videla. Od vreme na vreme samo nesto kako zolto. Se javiv na Dr reče dobro go vrzal kanalot, reče dokolku imam nekoj problem da odam za da me pročistil vaginalno. Od pamet sum izvadena. Ne deka za prvoto krvarev, ama imav bas malku ko rozovo
Немој да си се оставила без влошка дури и ич да немаш. Мене така ми прекина ден два и после третиот ден како река ми истече крв. Ужасно морбидна глетка беше. Нека е живо и здраво бебето
Да е живо и здраво бебето Јас ко се породив, жената што лежеше до мене исто немаше крварење. Дојде докторката што ја правела царски, со рака вагинално ја чепна и почна крварењето.
Dodeka se cistis, do 40 dena ke ima pa ke nema. Jas vo bolnica imav prvite dva dena posle nemav. Doma koga pojdov imav 2-3 dena pa nemav kapka, posle edna nedela obilno mi dojde, pa pak nemav i taka celo vreme. Sekret ke imas sekako. Ako si uste vo bolnica kazi im, ili denes si zaminavte deka 4 dena pominaa?
Ama jas voopsto ne sum videla krv ni Kapka. Celo vreme im kazuvav tamu, site sestri vikaa ne e nisto nekoi krvarat nekoi ne. E Sega zagrizena sum, razgovara so dr. Reče ubavo go stegnal, zasil kanalot da nema krvarenje kao, ama ostavil mnogu mal otvor. Vika ako imas veke nekoj problem dojdi ke te pročistam vaginalno, ustvari kiretaza. Samo molam Bog da ne me snajde toa. Mamički sto imate rodeno vtoro so carski, ranata cela li vi e siena? Mene mi E cela, demek deka vtoro dete. Vo pravo bile site so vikaat deka vtor carski e potezok. Ne mozam do wc da odam. Kako parazit sum bukvalno. Zgora na se uste ne mozam da se oporavam od stresot vcera, ne pustija od bolnica i vlegovme vo liftot. Pogodete, zaglavi. Nie so maz mi, malata i bebus. Vnatre imase 100 c, dobiv paničen napad mislev ke umram. Od vcera samo mi se vrti vo glava so mozes da se desi
Мене напротив вториот ми беше доста полесен. Раната исто како и за првиот две кончиња само беа. Се опоравив за 5 дена додека бев во болница дома веднаш го кренав малиот година и пол во раце. Немав воопшто проблем. Е за крварење што е за право крварев првите два дена доста обилно. На интензивна дури и срам ми беше кога ме бришеа многу крв. Другите денови како нормална менструација а до 40 дена жолто некаков исцедок. Јас мислам да одиш да те прочистат за да не крвариш многу обилно од кога кр добијаш циклус па дополнотелно да се стресуваш. Не се стресувај сега мораш да бидеш смирена за бебе и дада
Многу ти благодарам ме утеши мене што ме чека 2 царски, моето дете ќе биде година ипол и не знам како ќе го оставам 5 дена, се надевам дека брзо ќе се опоравам да можам да ги чувам двете сама
Е најтешкото беше тоа што оставив едно бебе да запознаам друго. Има потешкотии на почеток најубаво ке си прочиташ во подфорум мала разлика на деца. Има многу наши искуства пишувано. Со лесно
Свесна сум дека ќе биде хорор, посебно што ова не го планирав едноставно се случи, првото дете го правевме 3 години и не верував дека од два пати не заштитен однос ќе ми се случи ова сеуште имам потешкотија да прифатам што ме чека некако го игнорирам моментот, одам на контрола ама како на некој друг да му се случува ова не на мене , дополнително е што сум многу поврзана со првото дете на никого го немам оставено 2 мин.се сама правам за него откако е роден и имам грижа на совест дека е прерано сево ова и за него ама што е тоа е, да не се случеше вака немаше сигурно да имам 2ро дете ова ми е доволно, маж ми вика дека сум малце забегана дека премногу сум поврзана со детево, не ги оставам сами мин. Ќе видиме како ќе биде, здравје само нека има. Ти благодарам на сугестијата.