Ох леле.... Ова премногу боли маса премногууу што можи да се напијам за болки бебе е на ексклузивно доење ? Ме знам кое е дозволено кое не е парацетамол Аспирин друго ?
И јас Кити го дојам и точно на месец си добивам менструација онака обиллна Ама болка немав баш некоја
Zdravo. Vo nedelata se porodiv so carski, prvo so spinalna, no ne ne fati i potoa so celosna. Deneska, po 2 dena, ranata ne e strasna, mozi da se izdrzhi bolkata, ama bolkata vo glata i vrato e strashna sednuvam i mi se vrti premnogu
Напиј се појако кафе и многу течности. Од спинална та е и јас имав иста мака. Од дупчето кја што те боцнале истекува цереброспинлен ликвор и од то ти е главоболката.
Mamicki pred 12 dena se porodiv so carski .Na ranata nemam stavano ni spej ni nisto,samo se imam banjato so sapun i voda kako sto mi kazaa vo bolnica.Dali ima nekoi sprejovi masti i slicno za da zazdravi pobrzo i da ima pomala luzna i od koga se koristat istite ? Stomakot posle kolku vreme se povlekuva i dali nosevte mider il nesto takvo oti citam deka nekoi preporacuvaat za zenite porodeni so carski da se nosi mider za pobrzo povlekuvanje na stomakot
Јас не прскав со ништо и супер си заздраве без проблеми. Не памтам кога избледе ама сега после 2 год не се познава ништо. Тенка претенка линија. Стомакот зависи од многу фактори кога ке се повече ама мислам дека после 6 недели почнува се да се враќа во нормала. Мидер не носев, а кога може прашај на контрола после 6 недели кога ке одиш.
Јас ставав само бетадин првите 10 дена и толку. Поминато ми е 6 недели и мислам дека веќе е зарасната и ептен е тенка линијата но уште е црвена. Што се однесува до стомакот, уште не ми е повлечен скроз, и можам да констатирам дека ми е поголем од после 6те недели со првиот пораѓај, природен.
2 месеци поминаа од царскиот, ја мачкав раната само со бетадине, се беше во ред. Сабајлево многу ме чешаше, и кога ја видов некаде на средина имаше малце крв. Имам стомак над резот, се туширам 2 пати на ден и ја сушам колку можам, бебе кога лежи на стомак знае да ме заболе онака незначително, ама ова со крвта ме заплаши. Ви се десило ли? Се надевам е површински од што ја чепнав кога ме чечаше. Да напоменам раната е лепена не е шиена
Нормално е да и јас имав по малку крв... мачкав кантарионово масло и контратубекс од аптека да избледи рана
Јас сакам да прашам нешто за пред анестезијата зошто не треба да се имаш напиено дури ни вода пред анестезијата... што ако имаш пиено што ќе биде