Тие што сте со царски од поодамна. После колку време ви избледе раната? Поминаа скоро 6 месеци, зарасната е се ок ама уште ми е црвена линија, никако да избледе. Од едната страна како да почна минимално ама на толку остана. Не мачкам ништо, може и треба да најдам нешто да земам од аптека.
Кај мене почна да избледува од 6 месеци сега сум 11 месеци породена скоро до пола е избледена и се измазнува, а таму кај што е црвена испакната е за година дена ваљда ќе се среди
Porodena sum pred 5 meseci, poslednive dve tri nedeli imam nenormlani bolki u ednata noga, me boli vmatresno ne znam koj del ama mnogu nelrijatna bolka… mi se javuva obicno okolu 18h koga setam so bebeto… povremeno znae i kicma da me zaboli, dali mozebi e od epidurlanta? Tri pati me bockaa ne mozeq da me pogodat, 4tiot edvaj… ima li nekoja slicno vaka da i se desilo?
Немам поим кога избледе ама сега после 2 години е бледа тенка линија. Не мачкав ништо ни за зараднување ни за да избледе.
Sakam da prasam kolku vreme treba da pomine od prviot carski rez i bremenost so invitro do drugata bremenost?
Zdravo ja sum taze porodena so vtor carski rez pred dve nedeli..no me plasi eden del od ranava,vaka mi bese uste koga mi gi izvadija koncite no sega i kako nekoja zolta tecnost ispusta na momenti znaci ne sekogas
Оди на контрола да те видат. Можиш и на итна да одиш. 2 год и 9 месеци од царски уште е како црвена кожата, не ми смета, не се гледа. Болки во половина од ко се породив до сега.
Odi na lekar mene mi bese taka so vtoriot carski i mi dadoa antibiotik i da ja dezinficiram ranata pred 22 dena so tret carski se porodiv mnogu poubavo pominav i stavam hidrogen 3 % za dezinfekcija i jod premackuvam super e
После колку време останавте бремени од прв царски? Малото за 10дена годинка ќе прави а јас пак трудна
Jas povrativ,voda se imav napieno nekolku goltki i kocka cokolado pregladna bev nokta mi se losese....niso strasno im bljucnav malce tamu
Jas planiram vaka, ama samo planiram godina ipol razlika mi e najubavo nekako, zdravje ima vreme ke vidime, bebevo samo sto mi naprai 5 meseci
Хахах за неколку месеци нема да мислиш така верувај Стварно незнам што да правам, премногу е брзо лани ова време бев со стомак до заби плус царски плус со коронава ич несакам да бидам во оваа состојба, а немам срце да абортирам..