И за водата исто ли? Мене ми рекоа да не пијам вода никако, а не знам кога ќе ме сечат. До тогаш мислам ќе дехидрирам
1 den pred carski bev na tecnost, supa(kocka za supa) voda i sok od jabolko do 21h posle toa nisto m.. So lesno
До кај 20.00 на лесна храна доколку царскиот е закажан за следниот ден наутро. Нооооо, јас и со двата царски добив болки ден пред закажан царски, што значи дека кај мене тоа правило не беше почитувано
Најавено ми е дека ќе биде царски,сеуште не сум дојдена до пораѓање, иако за носење многу полесна и поненапорна бременост ми е. Некаде средина на декември треба да се породам. Не ме плаши царскиот, ме плашат две бебиња
Мене првата бременост ми беше со инсеминација, останав бремена после 7 месеци, јас сметам дека треба да помине барем 1 година. Мене ми се случи не планирано и решив да ја задржам бременоста само заради тоа што првото дете го правевме 3 години, а ова се фати спонтано од 2 ризични односи. Искрено не очекував дека ќе ми се случи да останам бремена зошто за првото се утепавме од одење по доктори, да знаев ќе се заштитев со апчиња ама тоа е. Ако ти се случи со лесно ама ако планираш би рекла да почекаш, бура од емоции е целиот процес.
Можеби тоа ми помогна да поминам многу лесно после операција + пиев многу течности, немој да заборавиш да пиеш многу вода и леден чај шишињата да бидат од 0,5 ќе ти биде тешко да креваш
Мајки 6 неделни поминаа од царскиот. Денес на раката забележав оток сина ми е и боли на допир. Па си уфилмав да не е некој тромб и неможам да спијам од мисли сега. Инаку отокот ми е над зглобот веднаш. Ај некој ако се разбира од ова нека ми кажи дали е можно или е нешто друго. Утре ќе морам по доктори да ѕвонам.
Јас имав царски пред пола месец. Докторката ми напомена да не планирам второ дете во наредните 2 години, за убаво да заздрави матката.
Обавезно консултација со доктор. Мене ми се појави оток со модринка на раката, но неколку дена по царскиот, ми продолжија клексани уште неколку дена.
Јас мислев нешто да не фати опојката од тоа... дека јас имав пиено вода и не си осетив да ми здрват нозете и осетив мн јака болка кога ме сечеа и испискав и почна да ме прикриват со чаршафи и ппсле тоа ништо незз се разбудов во соба...
Леле многу ми е страв ѕвонев кај матичниот неможам да го добијам. Сега ќе ја барам докторката што ме породи. Ти благодарам на одговорот.
Ne e toa od vodata ili loso ja stavile ili loso dozirale anestezijata. Jas osekav deka cepkaat vise koa pocnaa da burickaat vnatre valjda kako i site ostanati zeni sto bile budni ama bolka nikakva. Stavaat i nesto za da ne ti se losi ama jas mislev ke izdrzam nema da povratam i ne im kazav vednas koga pocna da mi se losi pa toj lekot kasno go pustija. Da kazev odma moze i nemase da povratam kojznae