Јас само тегнењето о осетив и ништо друго ни чепкање ни ништо. Ми кажа тој до мене што седеше сега ќе заспиеш на две три секунди и одма заспав се разбудив ме однесоа во друга соба 40 мин и после во соба и бебе ме чекаше таму . До епидурал бев ама убаво и ме боцна доктотката
Obicno stavaat nesto da zaspies ako gledaat deka ne ti e arno ili ti se losi kolku sto znam jas. Mene sakaa da me zaspijat oti kaj mene traese podolgo carskiot I mislam deka mi stavija nesto ama ne zaspav. Jas nesakav mu kazav sakam da bidam budna. Edno vreme pomisija deka zaspav I vikaat ete zaspa a jas mu vikam ne sum zaspana skoro sat I pol traese mozi i poveke ama izdrzav. Izvini sto nepovikana odgovoriv
Уште не сум трудна со второ ама после 15 месеци од царски докторката ми рече дека можам и природно да родам
Abe edno toa odma go izvadija ama mene me sredvale nesto neznam I jas sto tocno na mazot mi mu rekle sredvavme od prethodniot carski nesto. Jas koga gi prasav drugiot den oti togas nemav pretstava deka tolku dolgo bese mi rece doktorkata deka koga me secele mnogu voda imalo pa morale se da sredat vnimatelno. Sto tocno bese I jas seuste neznam.
Дали ви се случило после царски да имате горчлив вкус во устата? 1 месец помина и буквално како хорчина да ми искача од внатре.
Ништо од тоа, од кога се породив уште од болница почнаа горчини да имам. Мислев од анестезијара дека 4 пати ме боцкаа и дека е моментално ама еве си трае.
Појма немам искрено ама тоа стварно кратко траеше и бебе видов кога го извадија и кога го прегледуваа буквално за се бев будна.
Zdravo Feminki Poroduvanjeto kje bide carski, pa dali moze da mi kazete sto pakuvavte vo torbicata za vo bolnica.
Влошки со мрежа Влажни марамици Полнач Јадење Еден пешкир (јас носев две мали и еден голем, ама не можев да се бањам, па само за лице ми требаше) Стегач за коса Силиконски брадавици по потреба За бебе стандард од претходни списоци Памперс Павловиќева Цуцла Шприц за ад Влажни Облека читам во некои болница треба и може во некои не.
Ад најдобро е со шприц да даваш. Е проблем е што ти даваат еден и тој е за цел ден. А јас не можев да станувам да ги мијам па го фрлав. И ми требаше нов за секое давање ад. Кај мене не требаше ад ми надојде млеко ама да доцнеше млекото ке требаше да ми носат од дома, од болница кажаа немаат толку за секоја мајка. Цуцла и брадавици носев на своја рака и ми се најдоа. Уште од болница имаше грчеви па со цуцла се снаоѓав. Не зафќаат место а може да притребаат.
Мислам на Гак се породи и ти. Два пати се пораѓав таму и ова прв пат од тебе слушам. Стандард си доаѓаше сестра со нов шприц и си даваше млеко. Јас и двата пати не сум станала сама да давам млеко.
Не не, ми носат млеко и ми го оставаат. Ми даваат спакуван шприц и јас полнам давам. За три часа пак носат млеко и требаше со ист да дадам, да го измијам. Не станувам за млеко туку за да измијам шприц.