Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Јас бев со епидурална. Анестезиологот одлучуваше во болницата кај што се пораѓав за анестезијата.
    Моето бебе беше малечко и јас сум многу малку сечена за ралика од други мајки што лежевме заедно на интензивна нега.
    На раната не мачкав ништо, само го одржував местото суво и чисто цело време.
    Јас искрено многу лесно поминав. Нареден ден веќе станував слободно, болка немав, примав терапија цело време во болница. Дома ме пуштија за 4дена, за 7 дена од прилика функционирав се нормално, како претходно.

На MilaSs12 и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Вака коа ќе ве прочитам дека за 7 дена сте функционирале нормално ептен ми е чудно. Браво. Јас месец дена и кусур бев како воз да ме прегазил

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Лепена или шиена ти беше раната ?
    Мојата лепена немав ни еден конец.
    Дома не испив ни едно апче за болка, немав потреба. Имав мала болка, како пецкање при движење ама ништо страшно. За 2 недели веќе шетав со количка со бебе. Многу лесно поминав.

4. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Лепена исто без ниеден конец. Во болница со кетонали незнаев што повеќе боли дали рана дали инекција, а дома рапидол с пиев и не ме смируваше скроз. Првата недела бев крш, после подобро ама сепак лошо. Може да речам дека скроз у нормала се вратив после цели 2 месеца. Зборувам скроз не само за болки од раната, при одење болеше до кај 40тина дена, ама и одпосле имав мачнини и вртоглавици. Мн лошо пројдов

5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @Sonchulka ако те интересира нешто пиши ми пп.Двете ми се родени со царски во Гв.Едното пред скоро 7 год другото тазе нема ни 3 месеци.

6. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Izvinete za slikava dali na neooj vaka mu se napravile mi tece tecnost od mesyovo e sobrano se nadevam ne e nesti loso 20211004_145147.jpg imal nekon slicno vaka

7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Оди на доктор да те види, најсигурно.

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    4.867
    Оди си на контрола може ќе треба да прскаш спреј или нешто да мачкаш. Не чекај да не напрсвиш инфекција отворено е како што видов на тоа место не зараснало

9. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Da i tece tecnost da ne e zagnojana od vmatra mi e nesto kako balonce e zgora

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    4.867
    Тече плазма најверојатно, ама оди на преглед. Не оставај вака ние на форум не ни можеме да видиме убаво на сликата.

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Дали по 3+ месеци може нешто да се искомплицира со резот?
    Ради кашлање еве неколку дена осеќам болки кај резот, но од внатре.

12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    14.794
    Девојки породена сум 5ипол месеци. Денес кога се туширав забележав сува крв на дел од царскиот, не е многу ама доволно да ме загрижи.Дали е можно сега да има пукнато да речам? Петок ќе одам на гинеколог ама сега не сум мирна

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.814
    Допаѓања:
    18.627
    Ако си била по 6 недели и се било океј, тогаш немај гајле. И јас имав болки кога ке работев нешто подолго или ако стоев подолго. Од напнување ти се болките.
    Дури и по 2 години знае да ме зеза раната по поголем напор.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MoNiToDi

MoNiToDi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    150
    Девојки пред седум месеци се породив со царски рез, денес добив тест позитивен, дали некоја има слично искуство споделете

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Со лесно бременоста.
    Јас немам искуство ама ќе ја тагнам @Зак од Андромеда мислам имаше пишувано некаде за истото, па ако сака ќе сподели искуство.

На MoNiToDi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MoNiToDi

MoNiToDi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    150
    фала ти ❤️

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Нормално е 3 недели после царски да ме боли стомак на станување? Онака цел како до папокот.. Да се надевам дека ќе е подобро или не треба вака? Да напоменам се пазам баги и повеќе време ми е во седење и ранење на малата не движам многу многу па можеби затоа побавно оди?
    Многу западнав кога читам луѓе заглавиле со хронични болки после царски а одвај чекав да ми поминат тие што ги имав во бременоста...На чупето не можам салам да му се нарадувам..;(

18. Iliana88

Iliana88 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    46
    Treba da se pazis ama ne mora pogolem del od denot da go sedis, kolku poveke se dvizis tolku podobro za tebe.Izbegnuvaj teska fizicka aktivnost, za bolkite konsultiraj se so dok jas posle 10 dena od carskiot funkcionirav normalno osekav nekoe zateganje ama bolka ne.

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.814
    Допаѓања:
    18.627
    Што повеќе се движиш тоа подобро. Ама не секоја може да е активна. Јас две недели имав доста болки а и потоа не можев да се напрегам. Некои поминуваат со правосмукалка по една недела и алал да им е.
    Јас и ден денес по 2 години имам болки при промена на време или при поголем напор.

На Hristinakiki02 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Јас бев бааги лежана и во бременоста ослабени сите мускули и затоа се надевам дека е мускулна болка,стомачните 9 месеци напор ми немаа видено..Не знам што да речам..Смачено ми е од по лекари веќе одвај чекав да престанам и сега ајде пак.. Веќе очајна сум да се вратам на старо ама ќе трае ова..Осеќам..

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.