Дали некоја мајка која се пораѓала во Штип со царски рез била пуштена на 4 ден или мора стриктно на 5 или подолго. Под услов се да си боде во ред со нејзе и бебето?
Dali ste se soocile so bolka pod i nad ranata posle izvesen period? 2meseci od poragjaj na prva kontrola mi bilo zarasnato se vnatresno, no eve denes me boli desnata strana i primetiv krv na gakjite, od desnata strana na ranata, dupce koe si e taka crvenko kako da krvari i desnata strana e cela crvena. iskustva?
Мене после 8 месеци почна да ме боли над резот како пржење но проблем со раната немам ни пак крварење. Сега веќе сум 14 месеци после пораѓај. Болката ми е краткотрајна, а остра како бодеж при движење, наведнување или пак кивање.. Поздрав
Женски сакам да одам на контрола, до сега не сум била после царскиот, еве скоро 6м. Што прегледуваат, како, преку ехо или ?
Јас прв пат бев после 2 месеци, тогаш само ехо ми направи и раната ја гледаше. Наредно на 5 месеци бев, тогаш ми земаа брисеви за пап тест.
Се оди на контрола после 6 недели, и за царски и за природно. Прават ехо, ама сега и брис за пап може да ти земат.
Вториот царски ми е пред скоро 4 години. Тврдото под резот и отрпнато место на средина сеуште го имам.Не ми е вратено чуство на допир скроз. Го сметам за нормално. Сум била на лекар ми рекле дека е нормално не дека јас сама си реков Ќе се среди се за некој месец., останатото.
Може и најверојатно ке ти бараат да потпишеш дека излегуваш на своја одговорност. Подолго само ако има потреба.
Здраво девојки, јас веке сум при крај, се договоривме со д-р Елма по нова година да ја изврши интервенцијата, мора царскиСакам да ве прашам дали некоја од вас се соочила со паничен страв пред операција? Не знам дали прашањето ми е за овде, ама премногу испаничив. Имам веќе еден царски зад себе во истата болница, помина се во ред, тогаш воопшто и не мислев на овие глупости што ми се мотаат сега низ глава. Воопшто не се плашев и отидов со позитивна енергија. Сега се некои црни мисли, што ако биде ова, што ако биде она... Се трудам да мислам позитивно, дека неколку дена ме чекаат до бебе, ама ете не успевам, доколку продолжам вака сама проблем ке си направам. Дали некоја се соочила со ваков страв?
Нормален е стравот.. Пред било каква операција нормално е да се има страв. Првото ти беше итен или закажан царски? Јас имам прво природно во Чаир и за второ до 38ма одев во Чаир и таму мислев да раѓам се додека не ме изнервира докторот и додека не ме удрија црни мисли и огромен страв, се убив од плачење. Па со маж ми решивме да биде приватна болница во последен момент, посигурна се осеќав некако. Со второто завршив итен царски, но се помина потоа супер. Ајде не се грижи, ќе биде се добро. Кратко трае, само стави си во главата да си го слушнеш и видиш бебе побрзо Позитивни мисли прави со во глава, како ќе биде кога ќе родиш и ќе го видиш прв пат, па кога ќе дојдете домче.. Со лесно само
Ти благодарам многу. Првото исто беше закажан царски, бебе никако не се сврти надолу и мораше така.Ова исто, според докторката има време ама не верува дека ке се сврти, дека веке и место нема
Сите сме имале страв, јас не знам жена/девојка што рекла дека не се плаши, било тоа природен било царски. Веќе си го поминала тој пат еднаш, знаеш и што те очекува.. Плус, ќе те смират и таму, и на пораѓај дури пуштаат нешто за смирување, мене ми пуштија бидејќи ми се качи притисокот и им викав дека осеќам се а врска немаше ама ете јас испаничив. Пробај да си позитивна и колку што можеш прави муабет со анестезиолог или некој друг за да ти се тргне паметот од тоа дека те сечат, не биди ко мене да ги игнорираш Направи си муабет и со докторката дека имаш страв, ќе те смири и она верувам, нема да те остави туку така. Со позитивни мисли и позитивни луѓе деновиве, не си оставај простор да си сама и да те завладеат такви работи, спремај си торба, соба, се ќе биде во ред мајка. Со лесно
Majki , po carskiot imav umereno krvarenje okolu 20 dena tocno no sega samo na brisenje kako epten svetlo zolto kafenko skoro ic, dali e normalno
Девојки, ви благодарам за убавите зборови, ми значат. ИВА Б јас мислам дека е нормално, со првото детенце крварев околу 10 дена, и потоа исто како тебе, скоро ич. Немав никакви проблеми после тоа и имав редовен циклус