1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Majki, dali e normalno posle carski rez da se krvari posle 40 den, ne krvarev voopsto mnogu, mnogu malku, i na 20 den kako da dobiv, i sega denes pak, dali e mozno 2 pati da dobijam

2. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Колку време помина од царскиот? Да не се чистиш уште? Ја две мес крварев, кога помалку кога повеќе.

3. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Презадоволна сум генерално од се. Сестри има постојано, менуваат постелнина, влошки, постојано даваат кога и да побараш. Постојано прашуваат дали имаш болки и постојано те проверуваат. Елма откако се породив само два пати дојде, ама се погодија неработни денови и е прилично зафатена. Инаку е доста достапна што и да ја прашаш. Чистеа секој ден. Што и да ти текне друго слободно прашај

На Isidora100 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Јас и по природен и по царски пораѓај добив многууу брзо. Едниот после 40 дена, другиот после 2м, незнам само кој кога беше. Најверојатно на 20ти ден нешто си се дочистила, а сега ти е мензис. Ако личи на мензис тоа е, ако е свежа розева крв не е убаво.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Мамички, ми закажаа царски рез, колку време не треба да имам јадено и пиено?

6. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Кај мене приемот во болница беше 8 наутро. Ми рекоа од 19 h претходниот ден да немаѓ ништо јадено и од полнок да не пијам ни течности

На Bebulleee, SunnyBunny2016 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  7. mina.baby

mina.baby Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    30
    Здраво, да ве замолам за препорака за гинеколог за царски при бременост со миоми на матка без разлика приватно/државно? Ви благодарам

8. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Некоја да била со прво царски а второ природен пораѓај?

9. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Од што зависи терминот за царски договорен? Развојот на бебето или фиксно чекаат после 38-39 недела. Пример ако е некое бебе недеча две е напред со мерки има шанси за порано пример 37?

На Bilka5T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.745
    Од докторот. Некои чекаат до 40та и се водат дека што подолго е внатре тоа подобро, ако се постелка и плодовата вода добри. Некои уште во 38ма пораѓаат затоа што тоа се смета за безбедна недела.
    Во 37ма само со јака индикација, скоро членката @Bubce38 ја породија во 37ма ама со многу дијагнози кажа дека е.
    Без идикции не верувам пред 38ма да ти закажат. Не е битна килажата на бебето туку развој на белите дробови.

На ray111, Ljubova, unearthlysarah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    Да, мене у 37+3 ме породија.

Иако др прво беше категоричен дека може да издржеме бар до 38+1,
    Сепак се одлучи за порано ем заради дијагнозите кои ги имам, ем виде нешто сомнително на доплер
    @Ljubova
    Јас си имав узвиено у глава дека "морам" пред НГ да се породам.
    Се имав јавено и у Систина и во Санте ( кај докторите кои ми ја водеа бременоста). Не сакаа ни да чујат за пред 38ма.
    И моето беше понапредно, плус имав и зреење примано

На mal.ecka, Bilka5T и Ljubova им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.745
    Нема врска килажата, мене ме чекаа до крај а се знаеше дека е крупно, над 4 го родив.
    Ако нема ризик за здравјето на мајката или ризик по бебето пред 38ма не го вадат. Ама имам впечаток на дека во приватните во 38ма закажуваат а на државно чекаат повеќе, може грешам.

На mal.ecka, mariz и tina2018 им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Љубова со шеќер си , до 38ма чекаат, мене ми рече докторот 38+1 максимум и ни ден повеќе.

На mal.ecka и Ljubova им се допаѓа ова.
  14. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Јас во Чаир 38+4 договорен царски, 10 минутки пред операција ми пукна водењакот

15. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mene so skrien seker me porodija vo 39ta

16. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Со шеќер сум а денес и праќав табела на докторката, пред јадење просек 4.5 по јадење 1 саат 5-6. Со урината не знам пто ќе се прави.
    Плус со срцето. Сестра ми е со царски ама без индикации дека второ, 39 ја породија. Ама некако многу далеку ми се гледа со оглед на тоа што имам индикацииз си викам ако тргне природно :D
    Немаме работа паметна па само глупости мислам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Јас сум со синчето царски а дега сум бремена 30та недела и сакам да пробам природно,а за ако сакам царски докторот ми рече можам уште 38ма недела да те породам но за природно сум повеќе ама и страв ми е бидеќи во вторава бременост ми излегоја хемороиди така да на два ума сум но имам уште време

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.580
    Колку ќе ти бидат разлика првото и второто? А зошто хемороиди спомна? Поради напнување се плашиш да не имаш проблем со нив? Не ми текнало дека тоа може да е проблем, а хемороиди имам од првата бременост...

И мене интерсира искуство за природен пораѓај после царски ако сака некоја да сподели.

Исто, нели велат дека со второ најчесто полесно и побрзо се отвараат за пораѓање, дали тоа е случај и со нас што сме биле царски со првото или само за природен важи?

19. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Разлика ќе бидат 4години и 9месеци а за хемороите за напнување мислев,нека пише некоја членка искуство.

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Искуство немам ама од напонот може да се влошат доста хемороидите, зависи во која состојба се сеа. Гинекологот што ти вика?