Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Majki, dali e normalno posle carski rez da se krvari posle 40 den, ne krvarev voopsto mnogu, mnogu malku, i na 20 den kako da dobiv, i sega denes pak, dali e mozno 2 pati da dobijam

2. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Колку време помина од царскиот? Да не се чистиш уште? Ја две мес крварев, кога помалку кога повеќе.

3. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Презадоволна сум генерално од се. Сестри има постојано, менуваат постелнина, влошки, постојано даваат кога и да побараш. Постојано прашуваат дали имаш болки и постојано те проверуваат. Елма откако се породив само два пати дојде, ама се погодија неработни денови и е прилично зафатена. Инаку е доста достапна што и да ја прашаш. Чистеа секој ден. Што и да ти текне друго слободно прашај

На Isidora100 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Јас и по природен и по царски пораѓај добив многууу брзо. Едниот после 40 дена, другиот после 2м, незнам само кој кога беше. Најверојатно на 20ти ден нешто си се дочистила, а сега ти е мензис. Ако личи на мензис тоа е, ако е свежа розева крв не е убаво.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Мамички, ми закажаа царски рез, колку време не треба да имам јадено и пиено?

6. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Кај мене приемот во болница беше 8 наутро. Ми рекоа од 19 h претходниот ден да немаѓ ништо јадено и од полнок да не пијам ни течности

На Bebulleee, SunnyBunny2016 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  7. mina.baby

mina.baby Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    30
    Здраво, да ве замолам за препорака за гинеколог за царски при бременост со миоми на матка без разлика приватно/државно? Ви благодарам

8. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Некоја да била со прво царски а второ природен пораѓај?

9. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Од што зависи терминот за царски договорен? Развојот на бебето или фиксно чекаат после 38-39 недела. Пример ако е некое бебе недеча две е напред со мерки има шанси за порано пример 37?

На Bilka5T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.811
    Допаѓања:
    18.623
    Од докторот. Некои чекаат до 40та и се водат дека што подолго е внатре тоа подобро, ако се постелка и плодовата вода добри. Некои уште во 38ма пораѓаат затоа што тоа се смета за безбедна недела.
    Во 37ма само со јака индикација, скоро членката @Bubce38 ја породија во 37ма ама со многу дијагнози кажа дека е.
    Без идикции не верувам пред 38ма да ти закажат. Не е битна килажата на бебето туку развој на белите дробови.

На ray111, Ljubova, unearthlysarah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.624
    Допаѓања:
    174.863
    Да, мене у 37+3 ме породија.

Иако др прво беше категоричен дека може да издржеме бар до 38+1,
    Сепак се одлучи за порано ем заради дијагнозите кои ги имам, ем виде нешто сомнително на доплер
    @Ljubova
    Јас си имав узвиено у глава дека "морам" пред НГ да се породам.
    Се имав јавено и у Систина и во Санте ( кај докторите кои ми ја водеа бременоста). Не сакаа ни да чујат за пред 38ма.
    И моето беше понапредно, плус имав и зреење примано

На mal.ecka, Bilka5T и Ljubova им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.811
    Допаѓања:
    18.623
    Нема врска килажата, мене ме чекаа до крај а се знаеше дека е крупно, над 4 го родив.
    Ако нема ризик за здравјето на мајката или ризик по бебето пред 38ма не го вадат. Ама имам впечаток на дека во приватните во 38ма закажуваат а на државно чекаат повеќе, може грешам.

На mal.ecka, mariz и tina2018 им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.367
    Љубова со шеќер си , до 38ма чекаат, мене ми рече докторот 38+1 максимум и ни ден повеќе.

На mal.ecka и Ljubova им се допаѓа ова.
  14. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    2.670
    Јас во Чаир 38+4 договорен царски, 10 минутки пред операција ми пукна водењакот

15. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mene so skrien seker me porodija vo 39ta

16. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Со шеќер сум а денес и праќав табела на докторката, пред јадење просек 4.5 по јадење 1 саат 5-6. Со урината не знам пто ќе се прави.
    Плус со срцето. Сестра ми е со царски ама без индикации дека второ, 39 ја породија. Ама некако многу далеку ми се гледа со оглед на тоа што имам индикацииз си викам ако тргне природно :D
    Немаме работа паметна па само глупости мислам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Јас сум со синчето царски а дега сум бремена 30та недела и сакам да пробам природно,а за ако сакам царски докторот ми рече можам уште 38ма недела да те породам но за природно сум повеќе ама и страв ми е бидеќи во вторава бременост ми излегоја хемороиди така да на два ума сум но имам уште време

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.323
    Допаѓања:
    182.134
    Колку ќе ти бидат разлика првото и второто? А зошто хемороиди спомна? Поради напнување се плашиш да не имаш проблем со нив? Не ми текнало дека тоа може да е проблем, а хемороиди имам од првата бременост...

И мене интерсира искуство за природен пораѓај после царски ако сака некоја да сподели.

Исто, нели велат дека со второ најчесто полесно и побрзо се отвараат за пораѓање, дали тоа е случај и со нас што сме биле царски со првото или само за природен важи?

19. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Разлика ќе бидат 4години и 9месеци а за хемороите за напнување мислев,нека пише некоја членка искуство.

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    4.865
    Искуство немам ама од напонот може да се влошат доста хемороидите, зависи во која состојба се сеа. Гинекологот што ти вика?