Еве јас се породив природно пред 10 дена, првото ми беше царски пред 3 и пол години. Со првото бев царски затоа што не се отворив повеќе од два прста. Сега сум во странство и тука не можеш да бираш дали сакаш царски или природно. Искрено многу тежок пораѓај имав кој траеше 10 часа. Добив епидурал ама за жал не ми фати па си ги истргав сите болки до крај, бебето на крај го извадија со вакуум. Еве 10 дена поминаа уште се мачам со болки од епизиотомија… Ама знам и за доста позитивни искуства, ете моето за жал беше такво какво што беше… Како и да е, со лесно
Јас имам познаничка која роди природно после прв царски (а првиот пораѓај царски и беше пред 1г и 2м), толкава разлика и се дечињата. Јас не верував дека некој би се нафатил така, ама ете успеала, во приватна клиника во Скопје.
Кај некои ни после природен прв тоа не важи Првиот пораѓај природно родено бебе од 4400, си мислев второто има да излезе уште во 38ма Разлика 2ипол год и второто го носев до 40+ и бев со 36ч пукнат водењак, примив и провокации и исто одеше отварањето, споро. Завршив царски иначе поради мекониум во плодовата и падна тонови на бебето. Трето сакам, пак би пробала природно... Се надевам за третото полесно ќе оди
Мамички кои сте со царски, дали кога станавте првите пати осекјавте како пецкање на раната на некои места?
Не се многу воспалени ,гинекологот што ќе ме пораѓа ми рече ако сакам да пробаме природно сега следен месец сум на контрола ќе зборнам баш за хемороидите ќе прашам.
Те молам ако сакаш пиши што ќе ти каже. Јас сакам здравје кога ќе биде ред за второ да пробам природно, ама исто имам проблем со хемороиди па ми е страв за тоа.
Zenski sovet baram. Porodena sum na 06.10.2021 carski. Krvarev 4 nedeli + 2 dena. Dobiv menstruacija na 24dekemvri koja traese do 28/29. Vo megjuvreme karajte me ne karajte imavme odnosi so mm. Mi kasni 5 dena. Koga vi se regulira vas ciklusot? Se mislev test da zemam iskreno, iako mm e siguren deka ne zavrsil tamu rabota pamet na se ke me odnese. Fala vi, backi
E sea ubavo me podrasoni,dur bebche spie do mene. Kje mu ja mislam cela nokj hahahah, fala ti mila, ako imam hrabrost kje zemam, se si mislam deka kje si dojde. Fala ushte ednash
Рано е да ти се регулира циклусот особено ако доиш. Јас добив 3 месеци после царски и после 6от месец цел месец ми каснеше ама не бев бремена. Не се паничи.
Јас сум природно породена, една година од пораѓај уште не ми е регулиран циклусот. Доев до 3м само. А и корона прележав, не знам до што е. Матичниот ништо конкретно не ми кажа