Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    lele pravo da ti kazam i mene nesto mi se poremetija crevcata posle carskiot,a eve veke pominaa 20 meseci.Ne znam,mn.cesto imam gasovi,stomakot mi se duva,duri kako nesto da mi mrda na levata strana. Dali mi se pristoruva,koj znae...ili pak mi imaat prepleteno nekoe crevo?!

2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Еве мајки да ви потврдам дека може спонтан пороѓај после прв царски, вчера го поминав :mm: Скоро 4год од царскиот, сакав природно па одбив секаква провокација и анестезија, и поминав супер. Во 15:30 ми пукна водењакот, во 20 почнаа болките слаби, до 3 бев само 3 прсти отворена, ама природата си го направи своето без форсирање, и во 7:15 веќе бев спремна за на бокс :) Во 8:15 се роди синко, скоро 4кг, маже :D
    Немам никакви проблеми со раната од царскиот, сега сум сечена и доле и тоа изгледа побааѓи, ама ќе помине, никоја болка не е вечна :nod:
    Ве охрабрувам мајки да раѓате природно, неспоредливо е со царскиот и целиот тој оперативен зафат. Ма и доволно ми е што не сум на интензивна со сите инфузии и инекции, туку одма си го гушкам бебушот :l:
    Со среќа и со лесно на сите!

На gjoker4e, merina.93, Mrs.Bass и 18 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    @Moira,

Прво нека е жив и зрав јунакот, голем да расте! Второ, идол си ми, жими мајка!!!!! :*

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Moira cestitki,bidete zivi i zdravi.Bas mi e milo za tebe,i jas mnogu bi sakala koga ke dojde redot da ragam vtoro-da bide prirodno i spontano. Nema nisto poubavo od toa vednas da si go gusnes bebus i da si go stavis na grada.NEPROCENLIVO!

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    леле навистина, шо ако е некое преплетено црево??? чаре за тоа? ауууф уште на тоа не сум помислила беее женоо, шо ми напрај сега хахаха

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.979
    Па напрај едно ехо и ке видиш.Не си прај филмови за џабе.Со преплет на црева ке имаш повракање,ненормални болки,нема да знаеш кај се наогаш .

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Fakt e deka nesto se slucuva,e sega toa preplet na creva go kazav poveke ko na sala.Da nema zabuni :) ne e losa idejata da napravime edno eho,cisto da ni bide mirna sovesta.

8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.330
    Допаѓања:
    28.218
    Може и мене да ме додадете во списокот на тие што после царски цревата им кркорат ненормално,било гладна ил најадена моите црева се како оркестар,плус и гасови имам мн.Мм ми вика оди јади жити све не можам да те слушам више а јас прејадена.После 40 дена сме на контрола кај гинекологот па ќе прашам за секој случај.

9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас си се лечев со Еспумисан. Сето тоа е од анестезијата. На првиот пораѓај не ми дозволуваа да јадам до третиот ден после ручек. И тоа само течности. Немавникаков проблем. Ама на второто дете дента откако се породив ми дозволија да пијам се а наредниот ден ми дадоа и доручек. Многу е гадно чувството ама од Еспумисанот, ми се смируваа цревата. За еден месец помина се.

10. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    да пробам велиш од еспумисанот..
    на ехо немма појдено, а треба. море море си лежиме а ништо не не кошта да провериме, барем за мене си кажувам, се карам самата цц
    а да ве прашам,имате главоболка? јас откако се породив сум немала, еве сега дури, и незнам дали е од операцијата или онака..

Последна измена: 26 декември 2014
    На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    Porodena sum pred 4 meseci I pred nekoj den primetiv pod ranata od carskiot kako vnatresno topce,ne me boli,i e mnogu malecko, na doktor ke odam narednata nedela ama do togas nema da mi izleze od pamet, da ne imal nekoj slicno iskustvo?

12. Ferfelina

Ferfelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    48
    Истото ми се случи и мене , но само еден месец после породувањето. Многу испаничив ко божем готово ќе се умира ... Цела фамилија на нозе ја дигнав :) "драма" :D
    Испадна дека е внатрешен конец-чвор каде што е шиена матката, со тек на време сам се распаѓа... Се надевам тоа е и кај тебе :)

На Mila987 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.498
    Породена сум со царски рез пред дваесет дена. Раната беше ок, но вчера осетив на левата страна каде завршува шиеното имам полем дел како да ми е потечен и ми тече малку гној од дупчето каде завршува конецот. Се мислам дека морам да одам на гинеколог, но во отпусното писмо од гинекологија Чаир пишува контрола по 14 дена на матичен гинеколог (а јас не отидов) или по потреба и порано во оваа болница. Ако сте имале искуство, односно проблем со раната по царски каде сте оделе, на матичен?

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    @pilenka nemam iskustvo ama ke ti dadam sovet,neli trebalo da odis na 14den a ne si otisla,najdobro e da si pojdis kaj maticniot da si napravis edna kontrola.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @pilenka јас сум породена со царски ..ова што го кажуваш е нормално...гној може да тече од раната ама јас одев секоја недела кај докторот кој што ме породуваше и тој ми ја премачкуваше раната со јод и го истискуваше гнојот додека после 40 дена бев на матичен ...немав никакви проблеми нит ме болеше нит ништо...тоа што е подуено исто така е нормално, уште е рано ќе се повлече само и потоа нема ништо да ти се познава...еве мене после една година имам бледа бела линија....
    не се плаши не е ништо страшно...најдобро оди на матичен ...

На galapce и pilenka им се допаѓа ова.
  16. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.498
    Благодарам @Mrs.Bass, ме утеши. Се исплашив зошто досега ми беше добро, а ова е од вчера :(

17. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    zdravo kako ste majki... jas da prasam se porodiv so carski pred edna nedela se uste krvaram po malku i ranata ovie dva dena mn me bolii od desnata strana ko da me secii... dali e toa vo red i koga ke se namalat ovie bolki i krvarenje dali ke mozi da mi kazite tie sto imate iskustvo ??? :)

18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.330
    Допаѓања:
    28.218

Јас сум породена со царски пред 3 месеци,можам да кажам за крварењето дека е индивидуално,јас крварев мн две недели а третата слабо скоро ич.За раната ме болеше 1-2 недели на вртење,кашлање,кивање и напор.Иначе едната страна и мене повеќе ме болеше и како позатегната кожата ја чуствувам.Еве и сега после 3 месеци знае да ме заболи.

19. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    a kolku vreme krvarese zatoa sto jas uste krvaram i mm mi vikaa a ova ne cini i plus mnn krvariss.. spored mene ne e mnogu no dali ima prostor za panika?

20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Сега го видов постот и каснам ама сакам да ти кажам дека јас имав исто на првиот Царски. На крај од дупчето излезе конецот кој требаше да се апсорбира ама ете решил да излезе :D Отприлика 20см силиконски конец^_^

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.