Размисли за апче ден потоа максимум до 24 часа од незаштитен однос можеш да го испиеш и јас така после 3 години борба за дете се породив со царски и 7 месеци од царскиот останав бремена само после два не заштитени односи мислејќи мене нема шанси да ми се случи бременост,ете сега имам две дечиња, бебиња едното 1,5 година другото 2 месеци.
Здраво девојки, ме интересира дали после царски ве печеше раната од време на време, поминаа 6 дена од операцијата и чувствувам пецкање, конците ги вадам во понеделник и мн ми е страв кога чучнувам нз дали смеам, ова ми е втор царски но со првиот лежев повеќе време во болница.
Немам црвенило ниту ми е потечена раната, не е константно пецкање туку на моменти најчесто после туширање.
9 месеци се ширел цел стомак, нормално дека нема да се врати одма во нормала, не е можно тоа. Нема да остане таков, не се грижи. Јас две имам родено (4400 природно и 3800 царски второто), стомакот ми е како да не сум ни родила, добро поминато е време ама пак, да ти дадам утеха
Ќе биде за брзо, не му се секирај. Јас веќе после 3-4 мес од царскиот бев коски и кожа, сега дури сум послаба од што бев пред бременоста.
Devojki jas sum porodena ovoj mesec carski krvaram onaka po malce prasanjeto mi e kolku dena ke trae krvareenjeto i dali e dozvolen sex ili treba da pomini nekoe vreme da se vrati se vo normala, malce mi e glupavo da kazam ama ja napravivme taa rabota ama taka malce skros 1 min ne mozev pojke poso mi e nekako straf e sega dali e nesto strasno deka mazotmi malce taka go butna vo mene izvinete mi
Првите 6 недели се клучни за опоравување, без разлика дали си царски или природно. Во тие 6 недели матката се враќа во првобитна положба, се крвари, хормоните се стабилизираат и телото се враќа во одредена нормала. Затоа не се препорачува секс, може ништо не е ама и така треба после 40 дена на гинеколог да одиш па ќе видиш. И многу нормално дека ќе те боли.
A dali toa malce so naprajvme ima nesto negativno ili nema gajle deka odma prekinavme traese epten kratko
Nema na sto majka Inace mene mi bea na krajot ojdov i mi gi izvade sega ja mijam ranata so sapun i voda mlaka taka mi rece doktorot, pojdisi i ti ne cekaj pozdrav
Женски сега колку денови задржуваат во болница со царски? Или секоја болница си е индивидуално? Во Штип имам закажан царски.
Во Штип пр ако се породиш во понеделник, ќе те пуштат во петок ако се е во ред т.е 4 ноќи остануваш. Ама јас додека бев таму имаше доста женички што останаа плус уште ден два.
Женички, сакам да ве прашам, што пиевте за болка од царски кога се вративте дома? Може ли бруфен прашок од 600 мг, слушам бруфен пијат некои ама каков поточно таблети или ? и од колку мг? И какви чепчиња се ставаат за да можеш во тоалет да се испразниш?
Majka jas na bolnica bolese doma koga si dojdov isto bolese ama poketo raboti nemozev da gi pravam poso me bolese poke od desnata strana inace se napiv samo eden analgin ii tolkuu bese inace bolka imav okolu edna nedela i nekoj den a sega od vreme na vreme samo skros malce skoro ic ne me boli ii site raboti si gi brkam okolu bebceto zato majka so pobrzo i tebe da ti pomini bolkata i po moe mozis edno analgince pozdrav