Ако планираш да доиш, прашај во болница што смееш да пиеш за болка, немој ништо на своја рака. За чепчиња не знам, јас бев со клизма.
Како се справувате со келоидна рана? Значи породена сум пред 9ипол месеца, ај раната е намалена со собирање на стомакот, ама уште ми е црвена/бордо и како мало тумбенце ми е. Таква ми е само резот, околу кожата ми е нормална. Некад толку ме чеша што ми иде да ја откорнам. Мачкав една крема ciccabio нешто така се викаше ама без ефект.
Така ти зараснал резот. За опциите во мк најдобро со дерматолог да се консултираш. Мада што освен изгледот други проблеми не прави никакви. Ако тоа не ти е проблем немаш потреба да правиш ништо.
Исто! Како жица е тврда и рипната. Нонстоп црвена, нонстоп чеша а мене и ме боли за жал, не смеам да се допрам Фармерки имам заборавено да носам од што ми смета. Бев на дерматолог ми даде кортико маст за малку да ја смирам ама нема ефект. Ми предложи инексии, не знам дали да се нафатам Се боцка дирек во раната.
Тоа зависи од типот на кожата. Кај сувата кожа знае да не избледе до степен на непрепознавање резот. Додека кај жени со масна кожа резот задрвавува побрзо и е далеку поблед. Мене бидејќи ми настана и хормонално пореметување бидејќи после 9 месеци повторно останав бремена ептен ми се задебели и стана лилава темна боја. Го извадија тој рез и сега имам еден но не е блед. Не ни толку лилав но не е како што имам видено как други жени невидлив. Сепак се е до твојот тип на кожа
Devojki go prasav mojot doktor mi rece ranata mi e inficirana i trebalo da se napravi promivka dali e nesto strasno ?? Mn se plasam i kako se pravi promivka i so sto
Izmijte ja povrsinata so 3% hidrogen i otkako ke se isusi, vo lezenje pokrijte go mestoto so mala kolicina prasok Baneocin i stavete sterilna gazicka vrz nego, zacvrstete so flaster. Vo tek na denot, cuvajte ja gazata na povrsinata, do vecer.Utre i zadutre, prskajte ja povrsinata so sprej Vioplex T. Vaka jas ja srediv ranata, najubavo neka ti dade preporaka doktorot, ova e preporaka od mojot ginekolog. Ako ne pomine vaka najubavo otidi toj sto pravel carski neka te vidi, Jas vaka srediv.
Srediv se dogovoriv za ponedelnik da me vidi doktorot sto me pravese carski do togas mi rece da ja mijam so sapun i voda, ama sepak fala ti mila za odgovorot pozdrav mamicka
Devojki dali ima nekoj sto skoro e praven carski na GAK posle kolku vreme im gi kazuvaat bebcinjata i kolku vreme ostanuvat na bolnica
Да, јас. Откако се породиш првин 24 часа си на интензивна, потоа те носат во соба и тогаш ти го донасаат бебче да го видиш ама на кратко. Дури наредниот ден ти го оставаат цело време со тебе. Јас вторник се породив, петок бев дома.
Крајна опција кај келоидна рана е хируршко отстранување на келоидот. Трае 2 минути процедурата, се изрежува раната, и повторно се зашива кожата, најчесто интракутано, да не се познава повторно лузна. Не постои гаранција дека нема повторно да се појави, бидејќи некои типови на кожи едноставно се склони кон создавање на келоид. Ако не ти помине, би ти препорачала да се обратиш кај гинекологот што те оперирал или кај општ хирург.
Здраво девојки дали ќе може некоја да ми објасни како е постапка за закажување за царски? Која недела се закажува? (Може и во порака доколку сакате) Јас сум 34+1 со индиции за царски па се мислам за на ГАК. Ви благодарам однапред за одговорите
Zdravo devojki porodena sum carski dve nedeli od operecijata imav bolki i gotovo so tie bolki. Ovie dva dena osejkam od desnata strana me boli sproti papokot ne me boli celo vreme ama osejkam poveke koga ke stanam a mi dojde isto i bioloska prasanjeto mi e dali e mozno od so ja drzam malata so gazeto kon desnata strana dali e mozno da me boli nekoj muskul ili imam nekoja belja napraeno so carskiot ve molam za odgovor