Имав обилни крварења уште во болница и со инекции ми ги стабилизираа некако и после уште две недели така обилно ми течеше отприлика за два саати натопував по една влошка,а третата неддела послабо и послабо додека не се сопре скроз.Па околу една недедела некојси жолт исцедок и потоа ми заврши.
Јас крварев 47 дена. Никогаш не ми беше обилно (освен ден - два по операцијата) - последните денови само еднаш ќе прокрварев - обично навечер, а преку ден ни капка. Во секој случај за се што Ви изгледа дека може не е ок консултирајте се со гинекологот.
а јас денес забележав од раната кога се мијав и кога ја бришев крв и сум исплашена а и некако мн чудно ми мириса.. може некој да ми каже дали е тоа нормално или нее???
Не е нормално. Утре обрати се на преглед. Не е можеби нешто страшно ама сепак, во најмала рака, треба да се дезинфицира раната.
vaka me interesira bidejki prvoto dete mi e carski doktorot mi rece deka i ova ke bide so carski e sega sakam da prasam koga ste gi zemale vasite malecki za doejne dali moze uste vecerta ili ne zosto mene so prvoto mi go donesoa za doejne posle dva dena
Mleko nadoagja tretiot den, pred toa bebusot moze da go stavat da cica cisto za da go razviva refleksot I da stimulira nadoagjanje mleko.
Јас кога се пораѓав три бевме во соба и сите три со царски рез,и откако не донесоа во соба отприлика за еден час ни ги носеа бебушките и ни ги ставаа да цицаат да направат контакт мајка бебе и ги земаа до сабајлето после визита и станувањето од кревет ги носеа и цел ден и ноќ беа со нас само за капење и пресоблекување ги земаа.А мене од ко ме однесоа во соба ми го носеа често ми го ставаа на града да цица по наредба на гинекологот бидејќи имав мн обилни крварења за да ми контрахира матката тоа кога цица.
Мене уште во шок- соба ми го ставија на града, само што ме разбудија, колку да видат дали има рефлекс за цицање, вечерта ме префрлија во соба и бебето беше со мене скоро до полноќ, после го земаа. Ми го донесоа следниот ден после визита и си седеше до вечерта, го земаа само за дохрана и пак ми го носеа. Ставај го почесто на града, јас кренав 39 температура и ништо не ми ја спушташе, се поради тоа што не се стимулирав доволно, кога протече млеко и температурата сама се спушти.
Majkicki,kolku vreme posle carskiot rez pocnavte da jadite druga hrana osven bela? Tri nedeli kako sum porodena,poslednava pocnav pire,oriz inace bev na supa i caevi.Imav mnogu golemi bolki vo zeludnik i debeloto crevo koga probuvav drugo da jadam,sega se cuvstvuvam za nijansa podobro no mi e strav drugo da jadam.Leb voopsto ne jadam. Sum imala podueni creva,odnosno vozduh vo crevata i zastoj vo debeloto crevo.Primam terapija no ne mi se odi na kontrola. Vase iskustvo?
Јас после царскиот исто внимавав на исхраната и пак имав проблем со запек мислев дека ке пукнам,запек имав две недели и готова бев да одам на доктор бидејки ни чепчина за возрасни не ми помагаа и тогаш една роднина ми кажа да јадам овесни снегулки со јогурт и верувај или не уште истиот ден се испразнив и од тогаш вејке немам проблем, а да кажам и дека цела бременост маки мачев со запекот ама на кој да му текне за овесни снегулки.
Јас режим на исхрана само во болница нормално,кога ме испуштија ми рекоа што сакам и колку сакам,ама јас едно добри 3 недели немав воопшто апетит бев на јогурт,чаеви,јаболка и тоа што има за ручек со едвај малку леб.Запек имав само првиот пат ,потоа се нормализира а за цревата не сакам да правам муабет откако се породив еве 5 месеци секојдневно ми кркорат и имам мн гасови.
Jas nemav mnogu apetit, ama apsolutno se si jadev (osven grav, grasok I sl radi bebeto, ama pa toa I onaka mnogu retko jadam). Meso sekakvo vednas otkako se vrativ doma.
@galapce болките во желудникот и дебелото црево ти се појавија по царскиот Јас немав болки освен хемороиди кои ми правеа проблем, а не пазев на храна. Од кога дојдов дома јадев се.
Мешињa ве мoлaм зa искуствo зa цaрски вo чaир,кaкo сте зaдoвoлни,oднoсoт кoн вaс и кoј дoктoр нaјвише гo препoрaчувaте
Јас немав пролем со царскиот рез ( освен болките) и тоа далечната 99-та. Никаков режим на исхрана не ми прпорачаа. Царскиот не е проблем за цревата туку самиот организам.
мислам дека тука некаде околу 40 дена приметив дека го нема веќе...ама тоа беше толку малечко што не го ни приметував и не ми сметаше...
Мене на првиот Царски ми излезе цел конец после точно еден. Излезе од една страна на раната. Конец од 20-тина см. На вториот Царски ништо не осетив. Ни кога падна ни дали воопшто падна.