Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    28.240

Имав обилни крварења уште во болница и со инекции ми ги стабилизираа некако и после уште две недели така обилно ми течеше отприлика за два саати натопував по една влошка,а третата неддела послабо и послабо додека не се сопре скроз.Па околу една недедела некојси жолт исцедок и потоа ми заврши.

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.606
    Јас крварев 47 дена. Никогаш не ми беше обилно (освен ден - два по операцијата) - последните денови само еднаш ќе прокрварев - обично навечер, а преку ден ни капка.

Во секој случај за се што Ви изгледа дека може не е ок консултирајте се со гинекологот.

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    а јас денес забележав од раната кога се мијав и кога ја бришев крв и сум исплашена а и некако мн чудно ми мириса.. може некој да ми каже дали е тоа нормално или нее???

4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Не е нормално. Утре обрати се на преглед. Не е можеби нешто страшно ама сепак, во најмала рака, треба да се дезинфицира раната.

5. rejhana sibel

rejhana sibel Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    vaka me interesira bidejki prvoto dete mi e carski doktorot mi rece deka i ova ke bide so carski e sega sakam da prasam koga ste gi zemale vasite malecki za doejne dali moze uste vecerta ili ne zosto mene so prvoto mi go donesoa za doejne posle dva dena

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Mleko nadoagja tretiot den, pred toa bebusot moze da go stavat da cica cisto za da go razviva refleksot I da stimulira nadoagjanje mleko.

7. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    28.240

Јас кога се пораѓав три бевме во соба и сите три со царски рез,и откако не донесоа во соба отприлика за еден час ни ги носеа бебушките и ни ги ставаа да цицаат да направат контакт мајка бебе и ги земаа до сабајлето после визита и станувањето од кревет ги носеа и цел ден и ноќ беа со нас само за капење и пресоблекување ги земаа.А мене од ко ме однесоа во соба ми го носеа често ми го ставаа на града да цица по наредба на гинекологот бидејќи имав мн обилни крварења за да ми контрахира матката тоа кога цица.

На Dushi0102 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Мене уште во шок- соба ми го ставија на града, само што ме разбудија, колку да видат дали има рефлекс за цицање, вечерта ме префрлија во соба и бебето беше со мене скоро до полноќ, после го земаа. Ми го донесоа следниот ден после визита и си седеше до вечерта, го земаа само за дохрана и пак ми го носеа. Ставај го почесто на града, јас кренав 39 температура и ништо не ми ја спушташе, се поради тоа што не се стимулирав доволно, кога протече млеко и температурата сама се спушти.

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Majkicki,kolku vreme posle carskiot rez pocnavte da jadite druga hrana osven bela?
    Tri nedeli kako sum porodena,poslednava pocnav pire,oriz inace bev na supa i caevi.Imav mnogu golemi bolki
    vo zeludnik i debeloto crevo koga probuvav drugo da jadam,sega se cuvstvuvam za nijansa podobro no mi e strav drugo da jadam.Leb voopsto ne jadam.
    Sum imala podueni creva,odnosno vozduh vo crevata i zastoj vo debeloto crevo.Primam terapija no ne mi se odi na kontrola.
    Vase iskustvo?

10. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    763
    Јас после царскиот исто внимавав на исхраната и пак имав проблем со запек мислев дека ке пукнам,запек имав две недели и готова бев да одам на доктор бидејки ни чепчина за возрасни не ми помагаа и тогаш една роднина ми кажа да јадам овесни снегулки со јогурт и верувај или не уште истиот ден се испразнив и од тогаш вејке немам проблем, а да кажам и дека цела бременост маки мачев со запекот ама на кој да му текне за овесни снегулки.

11. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    28.240
    Јас режим на исхрана само во болница нормално,кога ме испуштија ми рекоа што сакам и колку сакам,ама јас едно добри 3 недели немав воопшто апетит бев на јогурт,чаеви,јаболка и тоа што има за ручек со едвај малку леб.Запек имав само првиот пат ,потоа се нормализира а за цревата не сакам да правам муабет откако се породив еве 5 месеци секојдневно ми кркорат и имам мн гасови.

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Jas nemam zapek samo bolkite mi se problem.

13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Jas nemav mnogu apetit, ama apsolutno se si jadev (osven grav, grasok I sl radi bebeto, ama pa toa I onaka mnogu retko jadam). Meso sekakvo vednas otkako se vrativ doma.

14. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    @galapce болките во желудникот и дебелото црево ти се појавија по царскиот :^)
    Јас немав болки освен хемороиди кои ми правеа проблем, а не пазев на храна. Од кога дојдов дома јадев се.

15. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Мешињa ве мoлaм зa искуствo зa цaрски вo чaир,кaкo сте зaдoвoлни,oднoсoт кoн вaс и кoј дoктoр нaјвише гo препoрaчувaте

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Јас немав пролем со царскиот рез ( освен болките) и тоа далечната 99-та. Никаков режим на исхрана не ми прпорачаа. Царскиот не е проблем за цревата туку самиот организам.

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Zenicki koga vi padna konecot?Mene eve 39 dena i uste mi nema izlezeno.

18. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    мислам дека тука некаде околу 40 дена приметив дека го нема веќе...ама тоа беше толку малечко што не го ни приметував и не ми сметаше...

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Мене на првиот Царски ми излезе цел конец после точно еден. Излезе од една страна на раната. Конец од 20-тина см.
    На вториот Царски ништо не осетив.
    Ни кога падна ни дали воопшто падна.

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Мене ми го извадија конецот после една недела, еден конец и две копчиња :^)