Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Можно е нешто да се случува со раната после 10 месеци од царски? Значи се супер си беше заздравувањето без проблеми. Сега почна многу да ме чеша од левата страна станав да видам и гледам како топче нешто има и црвено е. Многу се исплашив жештини ме фатија мислам температура кренав. Што може да биде? Ќе одам да ме видат после ама сега неможам да спијам од грижи.

2. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Поткожно некое да не е?

3. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Гледав тоа ама не беше. Како отечено беше местото и денес го снема. Чудно.

4. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    552
    Zdravo mamicki jas sum pred Edna nedela porodena carski so bliznacinja ranata mi e mnogu golema I mi e pod stomakot kako vo send sendvic mi e koga ja dobiram mi e kako otrpnata a Nad nea stomakot mi e tvrd Kamen I me vlece nadolu uste edvaj stanuvam I me boli samo od desna strana duri I so nogata odam na prsti dali imate iskustvo do koga ke mi bide vaka pozdrav

5. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Е јас исто Германија од вакви приказни си барав исто од старт царски и супер поминав. Во собата после мене донесоа жена со слична приказна како твојата, 35 сати болки се отворила до 6 прсти и веќе не можела да издржи и побарала царски. Првото станување после царскиот и првиот ден ми рече овие болки не се ништо во споредба со породилните што ги имала. Уште еднаш си реков правилна одлука сум донела:D Шала на страна, никогаш не се знае каде и како може да се закрши и природно и царски.
    П.с.: бебето во Германија откако се роди 3 дена во болница ни минута не го зедоа и малку неубаво да речам ама најтешко ми падна што неможев да одморам и да се изнаспијам после царскиот. Плачеа или моето или од цимерката цели три дена.
    Со среќа и без грижи, ќе си поминеш овај пат супер.

На kikikikirika и Adidas888 им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    26.649
    Баш ми е мило што си се одлучила така и што си задоволна. Јас сум малку исплашена од првиот пораѓај и покрај тоа што знам дека тука во Гер нема да има проблем. Инаку кога те пуштија да одиш да се договориш за царски? Се плаќа нешто? А и откако ќе се породиш, ајде бебето со тебе, а мер не доаѓат да му менат пелена, да му дадат млеко? Оти јас нема да го дојам моето затоа те прашувам а и уште ми е рано на мене не сум пошла до болница да се договорам.

7. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Некаде 7ми месец мислам од 23 та недела можеш да одбереш болница и да појдеш на договор за пораѓај. Уствари секоја болница различно ама и да си покасно 30+ појдена не би требало да те вратат. Теоретски ако нема медицинска индикација царски треба да се плати приватно, ама стравот и психичката спремност ја земаат како индикација, така да до сега не сум чула или многу ретко да некоја платила приватно. Иначе за бебето ќе го хранат тие или ќе ти носат шише, не знам затоа што и јас и цимерката доевме. За пелени му сменуваа утрото после пораѓај, дури не бев уште станата, откако станав му сменив сама ама покасно помина сестрата и праша дали ни треба помош и дали можеме и знаеме сами да смениме пелени :D Рековме да, иако ми беше болно првиот ден движењето и сега си викам требаше првиот ден барем да оставам на нив ама некако ќеф ми беше :inlove:
    Иначе треба да ѕвониш и секако идат да ти помогнат за се што треба.
    Исто даваат и јака терапија против болки, и локална анестезијата уште дури бев во сала така да болките не ги чувствував воопшто до пред да станам првиот пат, а потоа само при движење.
    Насмеана отидов уште понасмеана се вратив. Психата ти е најголема помош, затоа верувај дека си во добри раце, од тебе се бара само да се опуштиш, другото ќе биде во ред:inlove:

Последна измена: 9 мај 2022
  8. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Dali posle carski Rez imate chustvo Kako da vi e paraliziran dolniot del od stomakot,(od papokot nadole Prema ranata)?Ili kaj mene neshto ne e vo red?

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.962
    Допаѓања:
    116.999
    Нормално е тоа :)

На Adorabela му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Posle kolku vreme kje se uporavi?Nemam nikakov problem sve e vo red ranata ne me boli duri pochnav na stomak da spijam samo me nervira ova sho mi e Kako paraliziran.

11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.962
    Допаѓања:
    116.999
    Па би требало до 6 м вратен да ти е

12. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Ohooo Ima da si chekam znachi8)

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.803
    Допаѓања:
    202.800
    Не се враќа осетот целосно, нерви се сечени. Еве, скоро 6 години после два царски реза (од првиот има 11 години), уште ми е како отрпнато местото над лузната.

На Iva Mitrevski и Adorabela им се допаѓа ова.
  14. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    307
    мислам дека е многу индивидуално, сега после 5 месеци целосно ми е изгубено отрпнатото, и раната кога ја допирам не е тврда. јас ги правев овие масажи
    не знам дали од нив, од организмот или како сум шиена, ама релативно брзо ми заздраве

15. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Znam deka nema mestoto I osetot da e Kako porano ama Sega me nervira nishto ne osekjam vo dolniot del od stomakot ko paraliziran mi e....chudno mi beshe pa zatoa prashav ovde za iskustva .

16. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Fala ti mnogu....kje probam ...Kako I da e so masazhi nishto nema da izgubam...

На viva.la.vida му/ѝ се допаѓа ова.
  17. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    женски здраво, пред 5 дена се породив царски. Се помина како што треба, во болницата само ми рекоа да продолжам да ги пиам таблетите за крв. Ди дојдовме во понеделникот и вчера вечер приметив оток на нозете кај мене, редовно одам по вц, пијам течности,си ги качив на перница и отокот спласна, но сега кога седам повторно ми отекуваат.Некој така да бил со оток?Да напоменам дека во бременоста немав отоци

18. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Tothema piesh?

19. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    Не пиам ништо, во Германија се породив, само два фена бруфен ми даваа во болница, и пред да ме испуштат кога ми земаа крв ми рекоа да ги продолжам таблетите за крв што ги пиев и во бременоста.

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.962
    Допаѓања:
    116.999
    Да одиш во клиниката каде што се породи и да им кажеш за отоците.

На Annath, prvaB и Jana06 им се допаѓа ова.