Мене ми се случи истото после царски, се јавив ги прашав ми рекоа дека е нормално,сепак да си бидеш сигурна јави се прашај сигурно имаат линија на која можеш да звониш.
Јави се на ореглед кај што те пораѓале, мене така ми отече левиот глужд. Имав покачени д димери се боцкав клексани. Немора да значи дека е исто кај тебе ама најдобро консултирај соецијалист
Site posle carski primaat kleksani....duri bev vo bolnica mi stavaa...vkupno 4 Dena t.e 4 kleksani primiv.
Chim ti rekle da gji prodolzhish togash pij gji...valjda ti rekoja da pojdesh na kontrola....otoci jas lichno nemam ni posle carski ni za vreme na bremenost.....perfektno pominav so carskiot od tret den na noga a mislev deka od krevet ne kje mozham da stanam .
Нормално е, не се секирај. Царски сум, исто чуство, прашав доктор рече е нормално. Се губи после одреден период.
После царски, од кога би смеело кенгур со бебе да се носи? Или секој различно според рана и заздравување.
Јас после 40 дена почнав да го носам бебето во кенгур, да го имав порано ќе почне и порано, јас знам дека не смее потешко од тежината на бебето.
За отокот се јавив на матичната ми рече нормално е, само пешачење и од тогаш секој ден пешчам и се е нормално. Инаку почнувам да се враќам во нормала, неможев само да спијам на страна, тешко ми беше на станување и седнување ама сега р океј. Станав истата ден после операцијата едвај, мислев ќе се скршам но подобро било така полесно закрепнав. Имам болки уше малку но ќе помине, ќе издржиме и ќе заборавиме
Не ставав, уште во болница ми ја извадија 2,3ти ден газата. Дома најнормално си носев гаќи повисоки само, а газа, памук не ставав.
Абе каква памучна заштита. По два-три дена од пораѓајот можеш да се миеш ама САМО со вода. Не си ја барајте бељата.
Јас сум цел месец породена царски. Имав хематоми и сега над раната ми е тврдо скоро до папокот го осеќам на допир.. Дали е кај сите вака?
мене додека лежев таму при преврска ми ја менуваа,и кога си одев за дима ми ја извадија и препорака да ја плакнам само со вода и да тапкам за бришење.После 10 ина дена конецот кога ми го извадија си се туширав најнормално со гел.
Мене во систина пред 5 години ми кажаа да не ја покривам ниту мачкам со ништо,само да ја мијам со сапун и вода. Сега скоро и да не се гледа каде е резот.
Здраво дечки, Пред месец дена сум породена царски, раната е заздравена, меѓутоа над раната има како тврдо ткиво и е вдлабната, на интернет најдов дека е тоа Overhang scar, дали и кај вас вака изгледа раната или имам некој проблем?