Мајки креми за лузни да препорачате? @Saf мене ми се умираше, не можев да мрднам, првите 3 дена се најтешки ама после олеснува малку по малку, само не се форсирај и не се напрегај никако, само полошо ќе направиш. Лекови за болка обавезно, не одбивај. Кашлање минимално, со перница на стомакот како заштита.
Mene mi kazha doktorot kontratubeks da kupam Ako sakam ama I Sam mi reche ama I gledam deka skoro nishto ne mi se poznava....mi zazdravi super ranata duri I pobelena mi e ne mi e crna Kako sho mi beshe.... @Калатеа kakvi lekovi za bolka primashe?Mene nikakvi lekovi ne mi dadoa....da si znam za vtoroto
Знам дека првично во инфузијата ми течеше Нифлам, после бев на парацетамол 1000ка, и бруфен исто ми даваа - тоа смееше со доење.
Mene apsolutno nishto ne mi davaa,ama nekako nemav potreba od lekovi mnogu lesno pominav....samo Edna zelena infuzija koga kje mi ja stavea(za steganje na matkata)e togash smrt mi beshe....40 min dodeka techeshe umirav od bolka...
Би требало тоа Ерготил да е, исто и мене ме болеше многу, ама затоа после неа ми течеа овие за болки па се смирував. Дај боже и сега да немаш болки, ама ако случајно имаш да си побараш, многу олеснува. Јас првиот ден имав и неверојатни болки во цел абдомен и граден кош заради цревата, од многу гасови како срцев удар да имав, не можев да лежам ни да дишам, па тука и дијазепам си побарав. Наредниот ден веќе беше подобро. Гасовите обавезно да ги испуштате, никако стискање.
И јас исто, тие инекции за собирање на матката и гасовите никогаш нема да ги заборавам. И кивањето, ауу каква болка.
Da...Sinto I ergo pishuvashe na infuzijata....I bolka gooolema koga ja primav....gasovite ne mozhev da gji kontroliram Sami izleguvaa.Sho prdenje sum udrilatolku vo zhivot nemam prdeno...ne da se falam ama super pominav....Dali deka kjerka mi ja zadrzhaa vo bolnica pa morav da trcham nagore nadole pa zaboraviv na sebesi I bolkata ili neshto drugo kje da e.
So Les samo....zdravo zhivo bebe I ti da si zdrava I zhiva.....jas poznavam Edna so 5 carski Reza pa eneja ....chitava e.
Здраво Мајки, породена сум пред 10 дена со царски рез. Е сега на секое одење во тоалет по мала нужда осеќам голем притисок на бешиката ,како да ме сече . Дали е ова нормално?
Првите денови кога мокрев ми се вриштеше од болка во бешиката. Нормално е, ќе помине. Раната како да воопшто ја немам, не осеќам никаква промена или потешкотија. Ама затоа кичмата мислам ќе ми се распадне на вакво време. Година ипол скоро од царскиот.
Јас не осеќав потреба за мокрење и кога ќе мокрев осеќав одеднаш како ми се празни бешиката и ми се изместува внатре се. Многу језиво ми беше и кревав паники ама ме смируваа дека се тоа е нормално. Ако не осеќаш и ти потреба оди почесто за да не ти се полни толку бешиката. Јас така правев и после некое време веќе ми се нормализираше.
Исто и јас тоа го приметив од кога ми го извадија катетарот. И после мочање ми протекува крв од доле. Дали од напорот или не знам..
Ужасно Се убив од стегање од срам шо лежеше жената до мене никако гасови не испуштав Болкиии затоа сега за второво ќе барам сама да сум в соба