Како издржа жити се? Јас и се извинив, и кажав дека не смеам да ги држам и морам да ги испуштам. Ма и да стегав тие сами си искачаа Нема срам за здравје кога се работи.
Не знам како издржав ама еве 4ипол години поминаа и уште ги памтам колку беа болни Жената ми велеше " будалчеее не се стегаај прдии слободно Ама јас не бре
Многу се болни ако се задржат горе гасовите. Туку јас се сетив дека првите станувања имав проблем со дишењето, т.е ко ќе ме застанеа губев водух и морав да се закашлам. После се среди, ама уште не знам што беше.
Оптимално е до 3. После третиот докторите не знаат како ке се однесува телото, како се заздравува итн. Затоа и многу доктори не се нафаќаат да направат 4 царски рез и препораќаат кај специјалисти. Боли и после 3 години. Некогаш пијам бруфен, толку многу боли. И грбот долго време ме болеше ама помина.
Абе каков срам за прдење, нешто што е нормално, какво стегање. Ние со жената што беше со мене во соба се стегавме да не се смееме пошто ужасно болеше. Кога сум кај неа, имаше една пресмешна ситуација, мислев ќе пукнам од болка од смеење. Во ист ден ни беше царскиот и мене ми беше кажано првите 2 дена само течности, 3от ден супа, лесна храна. Женава уште од одма почна да си јаде, од дома и носеа кроасани, бурек, бејк ролс. 3от ден доаѓа доктор на визита, не прегледува и ни вика супер сте и двете, од денес можете по малце со храна, еве супа ќе ви донесат уште малку. Излезе докторот, женава само ме погледна као да знае он 2 дена што јадам и таква смеа не фати, не знаеш дали да се смееш или да офкаш
Ti bar supa si jadelajas dur bev vo bolnica samo voda I sok od jabolko mi davaa.....me umrea za jadenje ....koga trebashe vo ponedelnikot da si odam doma so plachenje na mazh mi mu se javiv da mi donese neshto da jadam...
Користите/сте користеле некаков мидер после царски за мешето? И дали е дозволено? Баш ми остана како 7ми месец да сум а и го осеќам многу лабаво на секое вртење,станување и сл.
Dozvolen e posle 40 dena(barem taka mene ginekologov mi kazha)jas lichno ne nosam poleka poleka se vrakja vo normala I mi e dosta stegnat(nemozham jas da nemam ich stomak I onaka imav pred da ostanam bremena).
Мене ми е страв да се свртам мислам ќе ми испадне се од стомак. Стомачни ко да немам ќе прашам баш гинеколог.
Пред 3 дена, знам дека е рано ама ме фаќа страв ако продолжи вака дали некогаш ќе се врати во нормала или барем блиску до тоа.
9 месеци се ширел, сакаш преку ноќ да го снема? Не оди баш така. На телото му треба време да се врати во нормала скоро па исто толку колку што траела бременоста. Зборам за телото генерално. Обликот на телото после бременоста се менува секако.
Мајки, после царскиот колку време ви траеше менструација? Мене ми е 20 ден сеуште имам со исти интензитет.