Ќе ти паднат сами Мене тек после 2-3 недели скроз ми паднаа. Се сушат , лека полека . И јас прашав дали да одам за вадење конци . Докторот се насмеа и ми кажа , не
Јас 20тина дена и више по царски крвавев. Се додека е кафена, (да не е чиста светла крв) е нормално.. Јас вториот месец си добив (незнам после колкава пауза беше од крварењето по пораѓај) и после си добивав нормално секој месец. Да не е мензис?
Во врска со крварењето јас еве веќе 7ми ден крварам светла крв. Не е нормално? И јас знам дека треба да почне бледо розево па кафено ама не знам кога..
Плавуша, јбг. И Јас мислам дека за конци бев за 15 дена а за ехо за 1м, така нешто беше. Сум заборавила, викам треба да одам на курс за трудници јас, до толку сум отидена.
Зарем толку рано би добила, после 15 дена А имав некои благи болки до душа, ама ај викам се стега матката... Сега за сега не е влошено да паничам ама ај ќе пишам ако се видам порано со докторката да ми објасни.
Ако си скоро породена, може да е сеуште чистење на матката.. @Saf каква светла крв крвариш? Нормално е да биде како од мензис крв, а не е нормално ако е светла крв како од рана кога ќе се исечеш. Јас за такво крварење пиев едни капки, ама по 30 дена дека уште крварев (имав раничка од вакумско чистење на матка по првиот пораѓај - природен ми беше тој).
Па не знам како да кажам, не како првите денови од менструација ,туку последните кога осветлува крвта. Немам парчиња, не е обилно, ама уште е крв. И немам грчеви и болки во матката. Не знам и тоа дали е нормално
Може да прокрвариш и пак повеќе, но без грижи нормално е до кај 1м да се чистиш. Матката може и ќе ја осеќаш кога ќе се собира, а може и нема... Јас и со двете убаво ја осеќав, ми контрахираше (особено бебе на цице кога ќе ставев). Опушти се, се е нормално. Јас две бремености, двете сосема различни, до душа и различен пораѓај, различно крварев. Само добив и по двата уште вториот месец Честитки за бебче, живо и здраво да биде
Нема правила ни за царски ни за природно. Мене некаде 3тиот ден, 4 веќе река течеше. Најбитно е бебе да цица и да стимулира надоаѓање.
Мами тие што сте породени во систина со царски, дали после спиналната од кога ќе ви го извадат бебето ве успиваат скроз за да ве средат или ве шијат под спинална анестезија?
Какво заспивање, пола саат е цел пораѓај. Дури го средат бебето, средено е се и сошиено. Барем во Плодност е така, ама нема шанси да заспиваат целосно после спинална нигде.
И дали е можно после инекцијата да ми се засилува крварењето? Вчера немав цел ден, само бледо црвено како со исцедок минимално, од кога се боцнав пак прокрварив.
Да се надоврзам само, мене ме заспаа после спиналот. Ја извадија малата, се видовме и ме заспаа, па ме разбудија во шок соба. Ова во Ремедика, пред нецели 3 години. Знам почнав да плачам со солзи ептен и ја земаа малата и ме успаа.
Јас се стегав ама НЕИЗДЖАВ јебига нормално е сето тоа кај трпиш болки па и да се стегаш хаха , дури и сестрата ни викаше пуштајте гасовиии хаха