Не, овој пат не. Така за првиот пат беше. Во 14 часот се породив во 20 часот се вртев. Секако не е лесно болки имав но се трпеше. Утрото во 9 часот ме станаа се измив и до соба пеш. Откако го тргнаа катетарот уште полесно беше. Само влечење кај шиеното осеќав и многу ми беше непријатно од тоа како надолу нешто ќе испадне. И како подгрбавена одев од страв.
Каде се пораѓаше? Јас цел месец одев подгрбавена дома А таму во болница докторот ме опоменуваше да се исправам
Жени, нормално ли е да не осеќам грчеви и болки после царски? Освен кога ми ставија инекции во болница болките како менструални, од тогаш не сум имала. До сеа се жалев дека боли а сеа зошто не боли, ама страв ме фати читам дека ако не се собирала матката можело да се искрвари, а јас буквално ништо не осеќам.
Се надевам се е во ред. Ми рекоа контрола за 2 недели ама ќе си тркнам порано, само некакви грижи имам. Зошто не крварам, па зошто крварам, зошто боли, зошто не боли....крај не ми се наоѓа.
Не е ова веќе вака. Има нови методи на шиење баш и таа што ме породуваше и мојот матичен ми рекоа дека може после 6м да се оатане пак трудна нема никаква врска
Во фонд за здравство кај црвен крст (за Скопје зборувам) се поднесува. Не сум сигурна за документи мислам треба отпусна листа (копија), фискални, потврда за промени клексани и копија од трансакциска
Жени пак јас. Со крварењето имам мака, немам со саати ништо и откако ќе се раздвижам повеќе наеднаш истекува крв и исцедок и трае неколку часа. После пак немам долго време. Не знам дали да одам денес на лекар или да чекам утре за матичен, треба да се грижам или не? Еве веќе 11 дена породена.
Јас познавам личност која остана трудна многу брзо (разлика и се 12,13м), дури и природно се породи со второто
Гинекологот ми рече 48ч.пред пораѓај да прекинам клексан а трансфузиологот 24. Вие што сте примале како било?
Петок сабајле закажан царски, докторот кој ме пораѓаше ми рече последно среда да се боцнам, ама бидејќи се боцкав навечер ми дојде 36 часа некаде меѓу последно боцкање и пораѓај