После првиот царски останав после 3 години,се породив пред време пак со царски рез во 29 недела и го загубив бебето,потоа после 8 месеци останав пак бремена , ми рекоа да чекам 2-3 год ама ете непланирано се случи,сега сум 26 недела.
Јас сум 36та со близнаци, ддимери 3400..до 32ра примав клексан но постојано ми беа макс 1400 и ми ги прекинаа. Сега веќе треба да закажувам царски, а ми викаат да боцкам клексани ама ми е шубе бидејќи веќе сум 9ти месец да не дојде до пораѓај а баш тој ден да се боцнам и да треба да ме успијат целосно. Стварно сум во дилема..
Koga pocnavte so podolgi prosetki i so vozenje kola posle carski?Nekade citam deka ne e preporaclivo da se vozi barem 4-6 nedeli.
После точно 10 дена почнав да возам , не баш големи релации низ град ама имав потреба и немав никаков проблем
Јас морав на лекар да одам после недела,10дена и возев најнормално ми беше, а тогаш не ми ни текна да прашам…..
Zdravo sakam da prasam za ranata od carski bidejki doktorot ne mi kaza nisto ja mackate so nekoja krema i dali mora da se nosi mider i od koga da se pocne?
Kontratubeks za da izbledi ranata,a mider posle 40 dena a jas lichno nosev posle 10 dena od carskiot i ne mora ako ne sakash da nosish mider.Miderot se nosi za stomakot da se stegne odnosno kolku tolku da se vrati vo normala.
Многу лош совет. Опасен по здравје. Раната внатрешно заздравува за 6 недели дури и подолго. Пред тоа не смее мидер. Ни потоа не се препорачува. Не ја мачкав со ништо. Сама ке исчезне. Кај мене не се ни познава. Мидер не мора, а ако сакаш, барем 2-3 месеци нека поминат.
Eve me zdrava i prava posle dva meseci....ako neshto beshe kje mi beshe mene prvo....taka da chlenkata sama kje si odluchi dali i koga kje nosi mider....na nekoi ranata gji boli i po eden mesec i teshko im zazdravuva a mene fala Bogu odma....jas za 10 dena trchav i nikakva bolka nemav.
Мене па доктор кај што родив ми рече дека можам и одма, пробав да носам ама неможев да го поднесам и не носев ич.
Исто, дома бев 6ти ден и веќе од 7ми сама се си правев дома со 2ипол год синче и бебе. Многу лесно се опоравив, болеше на почеток ама ми викаа колку повеќе си се движиш, толку помалку ќе боли и така и беше. Од 2ри ден сама станав во болница и сама се бањав, само првиот пат ме станаа они и следниот пат веќе скроз сама секаде. Дури сама ја бањав малата дома
Ти ли беше членката што препорача цигари во бременост? Мене не ми е логично по 7 сечени слоја да се стегнеш во мидер.
Jas na 7miot den pak otidov na bolnica....3dena sedev kjerka mi zholtica mi fati(onaa site bebinja sho gji fakja)ama kaj kjerka mi beshe strashna bilirubinite 310 se kachija edvaj ja razbudija na bolnica....pa sakala nejkela morav da trcham zaradi nea (na ad mleko e)ama sve pomina ....sega e zdrava i prava devojka koja zadutre kje pravi 2 meseci.
Jas bev i?Jas si zboram vo moe ime ne vo imeto na site ....taka da daj si svoj sovet...sekoj svoeto telo si go znae koga e spremno za neshtoto....
Ne ni imashe potreba ti da diskutirash.....i da treba da znaesh so kogo diskutirash za ushte ednash da ne diskutirash so mene.