Не мачкав ништо и не носев мидер. Раната ми е целосно избледена по 6 години, а мидер ми сметаше ама и без него ми се повлече стомакот ко ослабев.
Jas imav i mozham da recham deka mi e vraten vo normala kako sho mi beshe predhodno,do dusha po mek i so strii...taka da nema shansi da mi se izramni skroz.
@Adorabela ако немаш многу вишок кожа со вежби потаму ќе се среди. Јас немав ни стрии за првото, после ми беше ист ко претходно, дури и повеќе ослабев, ама сега тешко дека ќе е така.
Nemam ich vishok kozha ama mi e na dopir mnogu pomek nego pred da ostanam...a strii imam okolu papok ama ispukav edna nedela pred da se porodam.I da ne oslabesh samo zdravo i pravo da e.
Епа логично е на докториве Јас сум чула и вреќа песок одма по пораѓај, па мидер за тоа не е ништо Сеа ти незнам како замислуваш каков мидер, има мидери и како појаси и можеш и да ги регулираш, немора одма на најтенко да се стегнеш (нема ни да можеш до душа, ќе боли)
Ова со вреќа песок ме потсети,одма после царскиот, кога ме однесоа на интензивна ми ставија нешто тешко за притисок, како некој термофор беше полн со нешто. Не осеќав колку е тешко ама сестрата ја гледав кога го креваше дека беше тешкичко. Мене докторката ми рече може појас после 1 месец, меѓутоа дека нема ефект или дека е многу минимален.
Тоа било, песок е тоа полно и го ставаат за органите да се наместат. Мене не ми текнува дали ми ставија, мислам не...
Jas, porodena so carski vtor pred 7 dena. Polesno mi e, eve veke funkcioniram najnormalno sto se vika no mislam deka e taka radi prvoto dete, i toa mi e malo 14m ima pa sea i uste edno bebe, od tolku obvrski zaboravas i na rana i na se
Јас носев мидер одма после породување, после двете цезареи. Не да ми се повлече стомакот, оти мидерот нема никаков ефект врз него, туку за да немам болки во половината кога станував и кревав деца. Ми беше многу полесно со него да се движам. За стомакот само вежби и соодветна исхрана. Друго ништо не помага.
Имате користено Ergotyl капки после пораѓај? Бев денес на преглед ради крварењето ми препишаа, ми рекоа ќе сум прокрварела обилно па ќе се намалело после капките. Некој искуство, болно ли е од кога ќе се испијат, се крвари ли многу?
Da...na ginekologija vo Skopje koga se poragjashe sestra mi carski i stavile vrekja pesok,a jas se porodiv vo Struga i ne mi stavija...
I sega sho treba jas da ti komentiram?M?Deka ne si vo pravo.....ili deka jas sum vo pravo odnosno deka povekjeto mider nosat odma.....pa ushte da ti kazhev deka nekade i vrekja so pesok stavaat kako na GAK e togash koj kje te chitashe.....Ah Mila najmila moja.
Мене двајцата доктори кај кои одев и им верувам ми кажаа големо не за мидер. Не смислив јас од што сум слушнала дека некоја носела мидер и и се сплескал стомакот како да била бремена 9 месеци. За лепота се ке направите. И за задоволство.