Nie za NASHE ZADOVOLSTVO sve PRAVIME duri i mider nosime a ti ako sakash odi iskinata ,ne nosi mider i red drugji raboti sho ti odgovaraat ama nemoj da zamarash
Леле вие двете од тема цигари сега тука ли се зајадовте? Не се расправајте за ова со мидерот и лекарите не знаат не па ние. Едни викаат треба, други не треба, кој ќе им најде крајот.
Раната освен со бетадин на почеток, со ништо друго не треба да се мачка. Мидер докторот ми дозволи од одма. Јас го носев иако не редовно зошто беше топло, ме нервираше на моменти ама ми беше многу полесно со него движењето. Земи некој памучен, лесен.
Mene mider mi rekoa deka moze , no sube mi e i podobro gaki so visok struk, a na ranata prskam sprej silben nano repair i mnogu brzo mi zazdrave a primetuvam deka e i prilicno izbledena.
А зошто да не се носи мидер? Мене и после двата царски ми ставаа песок и во Ремедика и на Гак и после ми рекоа да за мидер, носев, ми се собра стомакот,зошто да не смее да се носи? Пиев и јас 2 пати ергорил после 2та пораѓајаги даваат да се собере матката.
Ergoril bea kapki?Ako e taka i jas imam pieno....a mislam i deka sekoja rodilka so carski pie od tie kapki.
Ја не сум пиела. А во однос на мидерот, и да го носиш, и да не го носиш, стомакот секако ќе ти се врати на место.
A i ti si so carski?Ako si sega me zbuna zoshto nekoi pijat od kapkite nekoi ne?Meme mi se vrati i bez mider(imam stomak ama i predhodno si go imav olkav).
Јас примав и во инфузии и плус и дома пиев,и после двата царски реза. Сакав друго да ве прашам,сега сум бремена со трето,раната ми е како модра,ме пече и како да ме боли од внатре,матичната ми вика нормално е,ама мене вака во втора бременост не ми беше.
И јас не сум пиела после пораѓај, ме боцкаа. Инаку, ги имам пиено порано поради обилни менструации ама едно време ги повлекоа, увозот беше сопрен. Не знаев дека пак се наоѓаат.