Конечно ми завршува жолто белото течење, фала курцо. Од синоќе имам чудни болки баш во јајниците или матката (не знам баш точно), исто чувство како пред добивање и/или овулација коа ќе си осетам. Некој со слично искуство?
Zdravo majki sakam da prasam dali nekoja od vas go ima oseteno istoto. Malata ke pravi 5 meseci za nekoj den jas koga ja drzam osejkam bolka vo stomakot i od vreme na vreme me boli isto kako koga treba da mi dojde nekoj kako so igla da me bocka vo stomakot ke me boli pa potoa ke prestane pa pak ke pocni dali e toa normalno dali toa e reakcija na vremeto dali e matkata se plasam, od koga se porodiv otidov na dok mi kaza deka ranata mi e super i deka treba da mi dojde, menstroacija si imam redovno ama bas me plasi posebno koga ke ja drzam malata i deka taa me dopira so gazeto i me boli stomakot i kako nadole da mi odi molam za odgovor pozz
Па може да е овулација... Јас и со двете одма вториот месец си добив мензис. Колку време си породена?
Дали има некој да сподели како поминал со поболен царски? До сеа имав 2 обида за станување, неуспешно. Ми се плаче кога ќе ми текне дека пак треба да пробувам. Ми даваат пеинкилерс ама само ми ги ублажува болките ништо посебно не ми помага. Одвреме навреме ме фаќа како грч долу, матка, јајници, препони. Поминал некој низ тоа да сподели искуство? Се здрвив од лежење во една поза ни за дете не сум способна да се грижам.
Време мајка Потребно е време, не секој царски е лесен Мене првите дена секое станување и легнување ми беше хорор ама помина За ден два ке ти биде полесно Нека е живо и здраво бебувчето
Побарај инекција против болка во колк да ти стават....боли инекцијата ама доста ублажува.А грчевите ти се од лекарствата заради што ти се собира матката.
Jas sum sega taze so vtor carski i vednas pocnav prvo levo i desno na kolk da se vrtam.popoleka cela vecer se vrtev 8 utroto na noze me stanaa
Јас имав прилично болен царски, иако мислам кај мене психичкиот елемент влијаеше повеќе (бебето имаше проблем па беше префрлено во друг град итн)..сите цимерки ми станаа следниот ден, јас пробав да станам мислев ќе умрам од болка..неуспешен прв обид...во тек на денот сите стануваа се миеја и слично јас закована за кревет...станав дури вториот ден..и толку..пак се заковав во кревет...5 дена бев на болница станував два пати во ден само за во вц, и тоа 3 и 4 ден...петтиот ме пуштија отидов дома морав да се паковам за скопје јас рикав од болки..па морав да патувам 3 часа свиткана во кола...дури кога стигнав Скопје изгледа ми дојде душата на место и се заборавив..знам дека си долго во болница, и највероватно си уморна...дај си време...плус кога ќе си одиш дома со бебето ќе заборавиш на се, верувај
Јас лани имав итен црски рез, многу комплициран, едвај преживеав, предходно цело време ме тераа да јадам и да пијм газирано за да мрда бебето за цтг, на крај рекоа мор итно за 10 мин нјкасно во сала, ни клизма ми ставиј, ниту н катетар се сеќавам, ме боцнаа спинлна и ме оставиј будна да ме до трауматизираат, на пола операција ког го извадија бебето се растрчаа нешто сите незнам што точно се случуваше, почнав да се гушам, да повраќам, па после ми ставија кислород, и ме оставија будна до крај. Не се сеќавам многу натаму после мислев на бебето само, се породив во 5.30 поручек следната ден околу 4.00 поручек станав сама и пешки отидов до оинт да се расправам да го видам бебето, крварев, ме болеше многу раната ама не сакаа ништо да ми кажат предходно за бебето затоа на крај станав сама и отидов. Боли многу ама поминува, не и давај значение на болката, колку повеќе ја мислиш и и анализираш толку повеќе ке те боли, еднаш додека да станеш толку е, барај инекции за болка или напи се бруфени, и ке биде ок, најтешкото поминало, гушни бебе и ке биде све во ред.
Не ми даваат никакви инекции нон стоп барам нешто посилно. Ибупрофен ми даваат таблетка која ич не ми помага. И венска некоја инфузија која што поише истекува од мене него во мене па ми ја извадија иглата скроз. Сабајле станав 2 пати ама само застанав на нозе неколку секунди и се вратив назад. Мислев ќе се онесвестам од болка. И после тие станувања, сега ми е уште поболно. Ноќеска можев бар малку да мрднам, да се истегнам, а сега како легнав останав така. Не мрднав ич. Прстот од ногата да го мрднам ме боли цело тело. Почнав да си праам филмови дека нешто не дај боже заборавиле во мене, или ме сошиле погрешно, или сум распукала… Значи хорор ми е. Сеа ми донесоа кафетин нешто спомнаа. 10 да ми дадат па може ќе смени нешто. И ќе дошле пак да пробаме. Ја син ми не успеав да го надојам после обидите да станам од што сум здрвена нема шанса да станам овој пат. Па уште со кафетин.
Денес ми го вадеа конецот, кога се вратив почнав пак да крварам, си умислувам дека е ради конецот, нешто се "опуштило"внатре ... Нормално е?
Ако крвариш вагинално нормално е,ако ти крвари раната оди на лекар.После една недела до 10 дена мах појди си кај матичен на рутинско ехо да провери дали е се како што треба.
Тој е површен конец, неможеш од тоа да крвариш вагинално... можеби поише си се раздвижила до лекар и сл. Раната не крвари така?
@Yowannty честитки. Гушни бебе. Еднаш одамна реков дека од генерациски бебиња прва ќе родиш второ и не згрешив Мораш да пробуваш да стануваш. Нема боли-не боли. МОРА. Прво само до седечка па назад. После само станата покрај кревет и пак назад. После еден чекор само и назад. И тн. Ако имаш можност маж ти да ти помага поопуштена ќе си со свој. Take your time. Не брзај ама пробувај. Еве почни само со виткање на колениците сама у лежечка. Психолошкиот момент дека ‘не можеш’ те кочи. Можеш! Кај мене беше пресудно кога влегоа сестрите да предадат смена и рекоа ‘Породена вчера, не мрднала уште, другите ем баби ем трчаат у ходник’. Дали беше намерно не знам, ама после еден саат им се нацртав у ходник сосе кесата катетар со мочка у рака.
Не , не раната. Др. рече дека е одлична. Ама трчавме натаму наваму, пред да тргнеме дојде патронажна , па таму трчање на гинеколог па педијатар , кога се вратив ми течеше локва крв меѓу нозе. Може од раздвижувањето , а и станот ни е со 10тина скали , вчера бев ептен активна , незнам да седнам јас
@Yowannty мене ми рекоа пред станувањето да кревам газ, да виткам колена и да се вртам по малку на страна. Јас на страна неможев, уствари страв ми беше, ама со нозете вежбав и кревав газ (го одлепував од кревет , какво кревање ). Тешко станав , ама после првото ќе биде полесно. Нека не форсираат ако треба 30 мин станувај, чекор по чекор, па поседи и диши длабоко . Помагај си со лактите и газот. Ајде можеш ти
Normalno e posle nepoln mesec od carskiot da dobijam ciklus? Imav edna nedela krvarenje i tolku , denes mislam deka dobiv. Utre sekako ke odam na ginekolog, no dali imala nekoja slicno iskustvo?