Мислам дека е нормално. Индивидуално е колку ќе крвариш после породување. Јас 40 дена крварев, али не беше класично крварење туку некаков си секрет и точно 40тиот ден добив... Мислев дека не е циклус но нареден месец добив точно на истиот ден.
Истото и мене ми се случи, после поголемо движење прокрварев обилно ама не беше страшно, нормално било. Таа крв беше потемна и погуста некако. Сега по 1 месец веќе станува жолтеникаво и е многу малку.
Сега се намали ама прееска како станав од кола дури влегов надолу по нозе бев лом, река…. Инаку 2,3 дена немав ништо т.е само кафеаво. Одма си помислив конецот го нема и не “држи”
Јас и сега ако ме здоболи одма паничам, готово си мислам се отвори резот, се чепкам да не крварам. Беба додека цица ме клоца многу, мислам дека ме има изместено, штета што сега не можам толку често на лекар да одам како во бременост.
@Yowannty Честитки мајка, да сте живи и здрави. Читајќи те вака ептен страв ме фаќа за второ дете и втор царски а не сум ни во обиди за втора бременост. Ти посакувам што побрзо да ти помине ова и да си застанеш на нозе. Не можам да замислам колку е тешко. Мене најболен момент ми беше првото станување и општо психички состојбата дека си немоќен да станеш да се грижиш ни за себе ни за бебето првите денови. Но мораш да се охрабриш дека ќе помине и нема да трае вечно. Очигледно поспоро оди опоравувањето, но само давај си надеж и храброст дека со секој поминат ден и секое станување ќе биде подобро.
Најверојатно е различно кај секој. Мене првото ми е природно, второто царски и многуууу полесно опоравување имав. Првото станување ми помогнаа доктори, после сама вториот пат станав и веднаш ми тргнаа катетар, сама си се туширав, сама до тоалет. Дома од 7ми ден се живо правев со бебе и 2г детенце, болеше раната ама се трпеше кај мене. Бар можев да седам на гз Кога ќе ми текне дека маж ми на пат беше 2 дена и дека сама бев со двајцата и дека сама ја избањав малата, а 8,9 дена породена, се чудам како Една операција на слепо црево на 17г пострашно ја поминав него царскиот, незнам зошто така. И не ми е страв за трето, едвај чекам да дојде и тој момент да се фрлиме во акција за 3тото
Vi se slucilo da nemate krvarenje, pa povtorno da pocne? Denes bev na ginekolog mislev deka dobiv a mi e 30 den od poroduvanje, no mi konstatira krvarenje od matkata i mi rece deka nema potreba od terapija, deka obicno se regulira do 40 dena, a ako ne mozebi ke mi dal terapija.
Мене ми се случи, крварев 8, 9 дена, па прекина неколку дена, и после пак обилно. Ми рече докторката дека е ок.
Mene mi bese cudno zatoa sto dve nedeli nemav nisto i odednas shok, so prvoto dete ne mi bese vaka, pa ne ocekuvav .
Ве боли ли кичмата од спиналната на променливо време? Вчера и денес не можам да станам од кревет, страшна болка баш долу кај што боцкаа, можно ли е од анестезијата да е?
Јас лично не сум со спинална,ама сестра ми е....се жали и таа на болка особено на промена на време иако се поминати скоро 7 години .
После колку време од царски станавте од кревет? По се' изгледа од цела процедура тоа ми е најстрашно... Секогаш кога станувам од кревет претерано користам стомачни мускули. Ми е страв да не, не дај Господе, се отвори раната.
Дома станував со помош на мм ден два можеби, потоа се свртував на страна и така некако станував. Потешко ми беше кога скали требаше да качам, ама се навикнав, после 12 дена морав прв пат да седнам и зад волан