Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.133
    Допаѓања:
    124.476
    Јас мислам дека од што не носев со првото ми остана стомак.

Навистина се чудам сега, ми паѓаат килограмите, стомак имам ама мал, дали има врска нешто со зафатот т.е како го извел докторот царскиот? Со првото имав голем стомак, значи и со диета и вежбање не се намали никако, речиси 5 години, сите ме прашуваа дали сум бремена , личеше ко 5-6 м .трудна.
    Еве сега после 3 нед. речиси да немам….
    А и имав покомплициран царски, рекоа дека средуваат од претходниот, гледам на извештајот пишува лапароскопија+цезареа

На kikikikirika и augustd им се допаѓа ова.
  2. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Isto i kaj mene, po 2 nedeli od carski bev vratena na starata kilaza skoro so taa razlika sto imam epten mal stomak ( ama jas nikogas nemav stomak) i bas nekolku mi prokomentiraa da nosam mider za da se povlece inaku ke mi ostane, ne znam ne sum pametna ama ke probam da nosam , pa mozebi ke ima rezultat.

3. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Жени како сте? Јас еве 1 месец од царскиот со болки во грбот, не можам да се исправам а кога ќе се исправам губам воздух и имам многу вртоглавици. Ај си викам може дека сум улежана и не јадам многу. Крвта ја проверив во ред е бев и на контрола кај гинеколог, ок сум не крварам више. Ама вртоглавици, губење на воздух и болки во грбот имам многу. Нормално ли е ова што ми се случува?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Samo vrtoglavici ama na mene hgb e 105.

5. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Мене ми е 16, не знам ни сама како по цел ден сама со бебе, ни јадам ни пијам ни спијам.

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И мене брзо ми се врати стомакот.
    Знам и примери што долго имаа стомаче.
    Со природниот пораѓај поголема бев и подолго носев "трудничко меше"

7. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Дали имате остра болка во ципите? Кај мене конкретно е под резот на левата страна, и чувствувам како печење, тегнење, некое болно и непријатно чувство? Како небаре таму ми е направен резот.

8. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Majki zdravo :)
    Se porodiv so carski rez pred 43dena. Krvaram po malku kolku da nosam vloska, no bojata na iscedokot e temna, odnosno kafena. Me interesira dali taa boja e normalna? Cekam da se vrati maticniot ginekolog od odmor pa da se cujam. Isto taka me intreresira koga e prvata kontrola posle poroduvanje?

9. Afroditas

Afroditas Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Многу главоболки имав после царскиот ама од спиналната анестезија. Кога се консултирав со др. ми рече дека може и кратко да ме држат болките но може и долго. Дали ако легнеш ти прекинуваат? Сепак телото на секоја жена е различно. Различно реагира на сите тие промени што се случуваат во бременост, после пораѓај...

10. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Мислам дека е нормално. Мојот матичен ми кажа дека исцедокот се менува од крв во посветла крв, темно кафен исцедок и на крај нормален исцедок. Кај мене беше обилно крварење две недели па блед исцедок од време на време, со секојдневни поминував и вчера пак прокрварев свежа крв. Баш кога ќе помислиш престанало.. а скоро правам 40 дена од пораѓај. А во врска со првата контрола мислам дека е после 6 недели. Јас бев и претходно ама зошто имав обилно крварење.

11. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Ако мислиш на болката во грбот. Не е константна туку при некој движења, кога ќе легнам ми се смирува. Мислам дека е од што толку време одев искривена надоле ради операцијата. Мислев ќе испукам ако се исправам и плус детето го доев свиткана и сега сум како баба згрбавена...

12. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Isto i kaj mene nekoj takov iscedok so kafeava boja a pred isto vreme sme porodeni. Mene mi prestana krvarenjeto i taman mislev se spasiv , nemav nisto 10tina dena, povtorno pocna. Bev na pregled , imalo krvarenje od matkata ne mi dadoa terapija , normalno bilo. Mene pocnuva da me nervira iscedokov mislam aber nema da prestane , pa na misla sum na nareden pregled da pobaram nesto za prestanuvanje na krvarenje. Inaku prva kontrola regularno posle 40 dena, no jas bev na 1 nedela po poroduvanje i na mesec.

На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Јас пиев капки Ерготил, ми се намали па пак ми почна. Џабе е и јас имам уште крварење во матката додека не заздрави матката целосно нема да прекине..

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Јас затупев со прашања, ама немав некој посебен контакт со докторот кој ме оперираше, а планирам да го побарам утре. Дали е нормално да биде потечено над резот од едната страна(веројатно завршетокот на резот)? И конците сами паѓаат или треба да се вадат? Дали некоја имала болка од едната страна, особено при станување, долу, кон ципите?

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Потечено видливо со око или топче осеќаш на допир?

16. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Потечено на око

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    И мене ми беше горниот дел така подуен малку ама ова ако е потечено, не знам, подобро консултирај се и онака треба на контрола да одиш.
    За конците, јас имав 2-3 кончиња што ми ги сецнаа пред идење дома, друго ништо не вадеа. И за тоа е најдобро да прашаш.

18. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Да, баш како подуено е на едната страна, не онака потечено страшно, барем така мислам. Ќе одам утре сепак, да ми биде мирна главата..и за оваа болката во ципата на таа страна. А мене ништо не ми спомнаа за конци, ме прегледа доктор пред испис, ќе прашам и за тоа сепак. Ми рекоа само контрола по 1 месец и да мачкам два пати дневно терезиенол, некое масло

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @^Jasmine^ не вадат во Плодност конци, се апсорбираат сами.

На fana и ^Jasmine^ им се допаѓа ова.
  20. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    I mene mi bese poteceno. Mislam deka e normalno, operacija e.