Чудно. И сега даваат. Две пријателки една пред месец друга сега породена им дале недела дена дома боцкање а немаа претходно користено во бременоста. Можеби јас дека цело време боцкав ми продолжиле ….
Devojki deneska sum podobra fala na gospod podobro stanuva . Samo mnoguu me pecit ranata kaj sto su secene osobeno koga sedam.. dali ste stavale nesto ozgora ? Ama Me pecitt lele ekstremno mnogu
Помагаат ли навистина кремите за лузни? Имаш искуство? Девојки, виснат стомак се собира ли некако воопшто по царски? После првиот уште утредента изгледав ко да не сум родила. А сега стомакот ми е виснат, чуден.. Може ли со вежбање да се среди тоа? Не верувам дека ќе добијам дозвола да вежбам скоро, ама бар некоја надеж да имам дека се средува..
Ќе ја одржуваш чиста и сува, да не мачкаш ништо. Ако ти се преклопува стомакот над резот, можно е ако потиш и од тоа да пече. Ама треба време да помине, обично пет дена држат со царски, а додека те пуштат болката е веќе намалена. Дома може по потреба да пиеш нешто за болка, ама мислам дека ќе немаш потреба. Само не дигај ништо тешко и не се форсирај.
Сигурно со вежби. Јас еве крупна сум ама стомакот ми е речиси ист како претходно. Дебел де, ама ист си беше. Со вежби и исхрана сигурно се средува твоето(како и мојата дебелина) Прашање до сите: Колку време после царски почнавте да вежбате скроз? Значи и стомачни и било какви вежби што се потешки?
Каква облека да спремам за излегување? Колку стомак останува да се познава после царски? Како во 4ти,5ти месец? Еве думам сега што да спремам за носење.
Јас минатиот пат со колкав влегов со толкав и излегов. Знам мајки што влегле со стомак до заби, а излегле како никогаш да не биле трудни така да...
Незнам дали помага, со првото мачкав цикатрикс и навистина ептен бледа линија имам, едно пакување потрошив. Сега гинекологот ми рече да ставам обавезно. За стомакот… Со првото ми остана стомак ко 5-6ти м.да сум трудна Сум пишувала, 4 години ме прашуваа пак ли си трудна Вежбав интензивно , 3 пати неделно плус дома секоја вечер , секоја втора , како ќе стигнев, вежби за стомачни. Ич не се повлече. Е сега со второто , јас речиси немам стомак. Се чудам дали сум јас, ми виси само тој дел над царскиот. Можеби зависи и од самата операција, имам пишувано слично завршив и јас ко тебе, со тоа што ми кажаа дека од првиот царски внатре сум била “партал” сега ме средиле , а дали тоа влијаело на големината на стомакот. претпоставувам да
Кога почна со вежбање првиот пат памтиш? Абе ја првиот пат од следниот ден скроз неочекувано стомак немав ич, и овој пат потајно се надевав пак така ќе биде. Ама многу ми е омекнат, ко желе. А ја сум стегната иначе, и се здебелив пред да затруднам, ама ич не сум мека нигде. Не знам дали тоа што касапана бев овој пат игра улога или поголемо беше бебе.. Горниот дел од стомакот од пупак до под гради ми остана поголем. Таму го носев високо бебето до сам крај и тој дел и во бременост ми беше голем и голем си остана. Многу грдо.. Башка и прв пат вака лошо се осеќам ради изглед, ми ниша и самодоверба скроз..
Дечки колку најдолго траел исцедокот после царски кај вас? Породена сум пред 2 месеци и 2 недели на ГАК, уште имам бледо розево понекогаш жолтеникаво па бело измешано, секојдневно. Бев кај гиникологот рече уште малце не е дочистена матката, ми даде капки ама не запира никако. Снам индивидуално е пишува и дека е во ред да трае и после 6те недели ама некако не сум мирна. Ве молам за совет
После колку време од царскиот станавте? Мене ме оставија за утре. Рекоа врти се на страни. Пробувам ама тешко оде. Е сега десната страна ме боли повеќе, не знам зошто. Стомакот го гледам, на пола е, ама прв ден ми е, ваљда ќе падне уште. Јас фустан си зедов за излегување. И јас 7 дена ќе боцкам, како клексани биле. Може па и тоа се. Уште се нервирам од царскиот, женава со мене што беше природно, еве ја си трча. Ја слушав, 3 пати напна и се породи. Трпела болки претходно, да, да. И провокации примаше и епидурал. За мерак.