Јас примав фраксипарин 10 дена по првиот царски. Мислев дека се исто со клексанот, само различна фирма.
Јас примав еден месец..на моја иницијатива проверивме ддимери на ГАК, 8000 беа и ми дадоа x2 на ден, месец дена. Па и како ме фати Корона тајм само дома укопани, не можев ни да раздвижам да ги намалам, само со боцкање.
Слични карактеристики имаат ама не се исти, нешто поврзано со времето на делување на лекот, итн итн не ми текнува баш. Мене ми појави реакција клексанот, па продолжија со фраксипарин, со него немав проблем.
Јас клексан примав. Така одлучи анестезиолог. Таа сестрата сакаше фракси ама докторката пресече строго клексан. Проверуваа димери и не ми продолжија. Јас цело време мислев дека е фирма. Они да ти биле како кафетин и аналгин.
Здраво ) Скоро месец како сум породена, а конецот на едната страна со чворче си стои уште и на бришење на тоа место на газичка има како жолтка течност малку...пред 2 недели бев на контрола рекоа во ред си е раната ама дали да идам да вадам конец зошто не верувам сам да падне од чворчето и зошто би можело така само на тоа крајче кај конецот да истекува по малку...? И колку време после царски директно топевте рана?
Појди нека видат да не е инфицирано. Се туширав одма другиот ден водата да паѓа на раната, а после десетина дена веќе директно почнав да си се мијам на раната со сапун и после капење мачкав бетадине. Ама мојата беше без конци надворешни и некако премногу брзо ми зарасна.
Ве читам прашувате дали од спиналната може да боли кичма или до времето е. Да, можда тоа е плус ама не заборавајте дека сте носеле бебе во стомакот со месеци, на телото му треба време да закрепне, мускулатурата да ојача, и тн. Значи сите органи изместени, матка раширена, колкови олабавени, неколку кила бебе во стомак и нормално е да има болки. Башка грижа за бебе/дете не е лесно. Пред бебево се излежавав по цели денови, откако се роди не сум застаната. Клекни, стани, земи го у раце, нишкај, па раце згрчени, па доиш се грбавиш, не спиеш убаво, немаш време да одмориш асално... Сакам да кажам нормално е, не е до боцката или дождот само, милион фактори се.
Баш ќе прашував... колковите страшно многу ме болат, едвај одам. Жилите меѓу ми се исто многу осетливи, кога се движам нон стоп ме сецка, како да се движам неправилно па се истегнуваат, се изместуваат, многу чудно. Кичмата од една страна исто така ненормално боли, секое седнување, станување ме сецка... Тотално раштрафена. Уште бев ентузијазаст ќе сум вежбала одма
Мислам дека и ти беше породена во Чаир? Јас бев после една недела од кога ме пуштија дома, ми ги извадија конците и од тогаш ја мокрам раната. Отиди пак некате видат кај што прават преврски.
Тазе цезареи, какви ви се раните? 20 дена пост партум, скоро цела е затворена, освен еден крај кај што е внатрешно шиено. Малце им е набрано ко карнер мислиш завеса сум, па тука стои уште црвенко, ко незалепено убаво. Да беше инфицирано ќе истекуваше до сега секрет нели? Бидејќи секој ден ја гледам раната на огледало до кај е се мислам да не си ја пододлепувам. Вас кога Ви зараснаа скроз?
И јас само си ја гледам раната. Уште црвенка е али полека ќе си заздравува. Набрана е од што било повлечено до конецот ваљда. Чим од нигде не истекува ништо значи не е инфицирана. Јас сеа треба да вадам конци, знам со првиот царски коа го извади едниот конец ич не болеше али за тоа другиот(ваљда тој од лево) аууууу... као со нож да ме исече. Кај вас како беше?
Првиот царски бев само лепена, презадоволна. Сеа на краевите сум закрпена, др дел лепен. Едниот конец падна за една недела, а од др страна не гледам надворешен конец. На Гак користат конци што се распаѓале, па осеќам деновивр внатрешно нешто боцка. Се надевам се топи конецот и потоа ќе зарасне целосно.
Надворешно скроз ми е зарасната, тоа препишувам на фактот што рани воопшто брзо ми зараснуваат фала к*рцу. Не ми е ни црвена. Ја избегнував да ја видам до скоро од страв што ќе видам. Се разочарав кога видов дека стариот рез ми го отвориле од двете страни по некој цм плус. Е матката внатре си ме боли и уште не можам најнормално да функционирам. Не знам кај да прашам, пупакот со што се чистеше? Ми се врти во глава вазелин ама не сум сигурна. Со што го исчистивте?