Да ве прашам после царски сте имале ли проблеми со отекување? Двете нозе се, едната повеќе поради повреда, прсти на раце и око. Очигледно е дека има задржшка на течности. Некој ми спомна од инекциите прптив згрутчувањето може да е. Секако утре ќе се јавам на лекар ама ме интересира и искуство ако има некој.
Да кај мене отокот што го имав во бременост сеуште е присутен, и јас ги примам инекциите ама не прашав дали е од тоа, знаеш кај нас старите велат до 6 недели закрепнуваш се враќаш во форма рано ти е. Што да правам ќе си чекам уште
Колку време после царскиот трае крварењето? Нема ни една недела поминато а веќе скоро и да не крварам, по некоја капка и толку.
Јас не крварев многу и долго, преку сила 10 дена и тоа последните 3 дена по неколку капки само. @JuLleE не знаев дека си се породила, нека ти е здраво и живо малото
Фала И јас не крварам многу, ама сепак има. Јас утре ќе се јавам на доктор заради отекување сепак. Не е само на ногата, така да мора да има зошто е.
У пм да ти кажам! Извини вака ама побрзо на ,,јарец,, у школо од на времето што скокавме ќе рипнам него да станам ама ај
Ќе станиш не се секирај, првите неколку чекори се по критични, после немаш гајле, само гледај да имаш некој покрај тебе првиот пат, и биди упорна, колку повеќе движиш толку побрзо ќе се опоравиш. Кога си породена?
Еден апдејт, да послужи како искуство. Дојде патронажната, ме виде отечена, ногата е намалена, другата речиси и да нема, на лицето, едната страна има се уште, и прстите на дланката стојат. Веднаш се консултира со мојот матичен општ доктор и рекоа и двајцата, нормално е, задршка на течности, се додека нема температура, треска. На ногата за да е тромб морало да биде бледо, да боли моќно, да е црвено и само на ногата. Сепак и покриена сум била со терапија. Добив совет за повеќе течности за да мокрам и нозе дигнати. Доколку до четврток не се повлечат, не сум подобра, да се јавам на гинекологот или општиот за преглед. Раната е супер, заздравува, има само на краевите органски кончиња и кај и да е ќе паднеле и они. Болките видно намалени, сега дури се напив за болки. @V.N. стана? Втор царски ти е, полесно е. Штом јас станав, сите можат.
Devojki posle carski kolku vreme imavte krvarenje? Jas 11 den e dva dena imam skros malku kafeavo …. I od koga pocnavte da koristite pojaz za steganje? Stonakot mi e kako 7 mesec bremena se plasam vaka da ne mi ostanit
Ви се случило на крајот од раната да ви протече нешто? Не знам што е како жолтеникаво, додека ми врати докторот ќе умрам од страв