Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Кога има индикација, нормално дека ќе си одиш на царски рез. Гинекологот ти кажал дека е така најдобро, така и ќе направиш фала Богу. Тоа го зборам цело време на темава, дека лекарот е тој што ја носи одлуката, во комуникација и соработка со пациентката.

Ко за медицинско лице, поим си немаш од струката. Инает и горчина? Ајде бре.

На unearthlysarah, Freckles., buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Искуства секој може да си сподели, ама не се релевантни индивидуалните искуства, релевантно е општо процентуално колку е ризичен царскиот спрема природното, и факт е дека царскиот секогаш ќе е поризичен од природното безразлика што некоја таму една поминала преубаво на царски, а друга некоја не можела на газ да си седне еден месец после природен.
    Ништо не значат два случаи.
    Жени без осет се жени што и покрај тоа што докторот ти вели дека бременоста ти е супер и можеш да се породиш природно, некоја ќе ти рече - ќе ти се загуши бебето во канал.
    Е тоа е негативна енергија еден тон и пробување да се биде поголем експерт од докторот.

На unearthlysarah, LiquidLuna, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Еве сама така се претставуваш со напишаново и со навредиве. Очигледно е дека си огорчена, а знаеш зошто си ? Дека си немала избор при пораѓај, си морала ради индикација царски, па сега која сум јас да имам избор?! Те разбирам, ќе ти помине со време.

Последна измена: 6 август 2022
  4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Дечки стварно е офф топик ова во темава и мислам дека многу членки што се пред пораѓај а мораат со царски не им е убаво ова да го читаат :(
    Јас сум сеуште во рана бременост но поради аномалија на матка 90 процентна е шансата дека ќе морам царски (иако секад сум се надевала на природен пораѓај) и стварно не ми е убаво ова што го читам наместо искуства на жени што го прошле тоа...

На Cloverrrr, buba4e89, MarijaMi90 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Не сум јас огорчена, не се секирај ти за мене. Бирај си ти царски, слободно сечи се колку сакаш.

Мене друго ми беше поентата, ама не знам зошто го извртувате напишаното.

На buba4e89 и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    5.923
    Јас не сум се пораѓала природно не можам да споредам ама ниту на најголемиот душман не би му посакала да мора да се пораѓа царски. Нормално е дека ќе збориме од свое искуство, моето беше лошо и уште трпам последици, можеби и вечно ќе трпам а можеби и матката ќе ја изгубам од операцијата што така лесно дозволуваат да биде избор.
    Не сум против избор, нека биде ама жената да биде детално информирана кои се предностите и ризиците од двете опции. Ама до буква информирана. Јас бев со близнаци, извесно беше дека ќе бидам со царски ама до последен момент се надевав дека ќе бидам од оние среќници што ќе им почне процесот и ќе се заврши природно набрзина. За жал тоа не се деси.

На Eli23, stsmua05, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Jas pak, poznavam dve, bash vo Avstralija, koi se resile dobrovolno za carski, ednata od strav od bolki pri porogaj, drugata poradi traumatski priroden porogaj prviot pat.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.076
    Епидурал нешто нема во Австралија?

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lalalupsi

Lalalupsi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    441
    Потврдувам и јас :) Вториот царски ми беше далеку полесен од првиот, на 4 ден јас бев како да немам правено никаква операција. Е третиот си беше своја приказна. Со лесно и не се секирај, во најмала рака знаеш веќе што те чека :D

На SuperGirl24 и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97

Епа ете не сакале епидурал. И? Јас треба да застанам и да му ја мислам зошто се решиле за царски, а не природно? Битно во муабетот е дека и во странство, може не секаде, IT'S A MATTER OF CHOICE.

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас сум со првото природно, со второто царски.
    Брзо закрепнав од двата пораѓаи.
    Лично, зашто јас супер пројдов, да имам да бирам за трет, искрено не знам што би одбрала. Веројатно, со докторот ќе одлучам, по негов предлог и направен преглед.
    Телото супер ми соработуваше двата пати, за царскиот папочната врвца беше цела умотана, губеше тонови бебето при напон. Фала Богу што го има.
    Сепак, желба ми беше за природно поради првичното убаво искуство.
    Не си земав на срце туѓи искуства, баш затоа што се туѓи.

На ivance.., viva.la.vida, MarijaMi90 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Страв од болки бе оф…

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.076
    Ок, смири се малку,некако многу си напната. Само прашав|(

14. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.266
    Допаѓања:
    4.929
    Дали има некоја членка што подврзала јајници после трет царски, како оди тоа, и дали навистина штити од идни бремености?Треба ли сам да побараш или докторите прашуваат?Се мислам и за вакво нешто.

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    Пред царскиот, кога ќе имаш разговор со доктор и анестезиолог и кога ќе ти ги објаснуваат ризиците, ќе пополниш прашалник околу алергии и такви ствари, таму има и прашање дали сакаш стерилизација. Ако нема секако можеш сама да си побараш. Процедурата е многу кратка, некои 10тина минути екстра, можеби помалку. Ќе те штити понатака од несакани бремености.

На JuLleE, Biljarkata и macalavica им се допаѓа ова.
  16. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Напротив, многу нападно ти беше прашањето, јас само кажав за два случаи кои ги знам. Зошто одлучиле така, не знам

17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    9.171
    Тој што е анксиозен ке доживее паничен и при царски.
    Другарка ми на сред царски од паничен почна да им се угушува на докторите, притисокот плафон...не е заебанција луѓе, операција е ..освен .ако не морате ,расчепете нозе и раѓајте природно.

18. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Јас сум со првото царски, сега сигурно ќе бидам пак, и размислував искрено за ова.
    Затоа што две дечиња ми се ок, таман и кога веќе ќе биде операција да биде и ова одеднаш...
    Само сакам да чујам искуства, последици дали има итн... за да напраам муабет со докторката од сега ми е рано, 10та недела сум, само да сме живи и здрави и да истераме до крај, па тогаш веќе би разговарала..

19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.266
    Допаѓања:
    4.929
    Јас треба да се породам со трет царски,со тоа што третата бременост ми беше многу брзо после 2рата,не би сакала пак да ми се случи,ни на сон веќе,е сега незнам дали е ова подобра опција или спирала.

20. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    Ако мислиш да не раѓаш повеќе подобра опција ти е врзување на јајници, еднаш засекогаш.
    Јас грешка направив што не се врзав и сега сум цело време со спирала
    На секој 5 години треба да мислиш, еднаш на неколку месеци на контроли дали е во ред да не не е поместена итн

На Snowflake92, macalavica и Biljarkata им се допаѓа ова.