Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    38.377
    @Tinushka јас на втор ден станав со помош па сама цел ден. Од 5 ден ко не пуштија го кревам, капам, преслекувам се сама. А се роди скоро 4 кила (3780). Немој да се плашиш и да боли раната не е како порано низ цел стомак, мал рез прават и побрзо е опоравувањето. Боли внатрешната рана повеќе време ама само на станување најчесто. Со лесно!
    А за анестезија- со спинална одлично поминав без никакви последици, одма ми го ставија на мене синко што е најголема предност.

На Tinushka, Kaetana, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Ти Благодарам :*

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    @Tinushka а зошто да се породиш во 35?

4. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Си имам проблеми со здравјето , едвај до тука издржав. Бебето е ок :)

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Eve i jas da kazam zbor dva za moeto iskustvo.Jas sn porodov so spinalna isto taka i ok pominav.Mi ja stavija anestezijata,katetar,me legnaa,zavesata pred mene i pocnaa so 'rabota' :) edna sestra me prasuvase,odnosno me razmuabetuvase so bos prasanja za da ne mislam na operacijata i da ne se plasam.Odednas slusam bebe place...jas celata vo prasalnici: gotovo li e?! Mi go podadoa da go vidam i go odnesoa da go sredat.Fakticki ne osetiv nisto,ni secenje,ni sienje.Glavobolki od anestezijata nemav,prvoto stanuvanje horor,sekoe naredno polesno za nijansa.Rana ko rana,boli no za nekoja nedela pominuva,zavisi 6d organizamot.

На Kaetana и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    Браво за храброста и успехот, ти посакувам со лесно да си поминеш и се да биде во најдобар ред! Се надевам дека тоа со твоето здравје не е нешто многу сериозно и ти посакувам многу убави заеднички мигови да си имате со бебушот!!!

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Благодарам , дај боже сите мајки и бебемца да се добри :inlove:

На MaLeCkO :) и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.330
    Допаѓања:
    28.218
    Јас се породив со царски,хитен беше зависеа и животот на синко и мојот.Завршив со целосна анестезија.Да лажам после колку време се освестив бидејки имаа страшни проблеми со тоа да ме одржат во живот мн паѓав во несвес,и не можеле да ме освестат од анестезијата.Синко е роден во 10:15 мене ме однесоа од операциона сала со лифт горе кај родилките крај 14:00 синко ми го донесоа пола саат после тоа.Сама ми рекоа да се тегнам од креветот од операциона на креветот што ме возеа до лифт,и од тој кревет пак сама со влечење и поткревање на задникот да се преместам на креветот во собата.Првото станување ми беше утрото крај 8 часот после визита.И дента ни ги оставија бебињата фо нас не рачунаа способни да се грижиме за нив.А јас што од шок што од болка едвај се вртев низ креветот.Ама дента станав уште 2-3 пати сама и секое станување беше полесно и полесно.Здравје господ за наредно би одбрала спинална ако сум во можност да бирам.

На juli rak и Kaetana им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Nemaj gajle posle nedela ako e se vo red so bebusot ke te pustat od bolnica i doma se sama ke si rabotis,normalno da ne krevas do 40 dena nisto potesko od bebeto.Jas veruvam ke pominete dobro pa cekame da ni pises dobri vesti naskoro :)
    pozdrav

На zalosna, ♡BuBaLe♡ и Tinushka им се допаѓа ова.
  10. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.606
    Мене ме станаа после 15 саати од операцијата и ми го извадија катетерот после па морав да станувам цел ден сама за во вц. Секое станување е полесно од претходното, само помини го храбро првото станување.

На MilaP, ♡BuBaLe♡ и Tinushka им се допаѓа ова.
  11. k-i-k-a

k-i-k-a Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Дали е штетен кремот за депилирање или топол восок на рана од царски рез? Породена сум пред 3 месеци, раната беше лепена и добро си зарастуваше, па не знам што можам да користам за средување на таа регија? И уште нешто... До пред некое време покрај чешањето околу раната, кожата над раната не ја осеќав, можеби 3-4 сантиметри над раната, ми беше постојано како здрвено, но сега полека се враќа осетот. Дали сте имале ваква последица од царскиот?

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.606
    За депилација мене некако ми беше рано после 3 месеци, уште ми беше језиво да ја допрам раната, а за трнење... И после скоро година има дел околу раната што ми трне и не го чувствувам како мој.

На k-i-k-a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @Tinushka I mene mi rekoa deka najverojatno carski ke se poragam. Koja nedela si I kade ke se poragas? Mene mi rekoa deka bebeto e veke zrelo 35 nedela edino ako ima potreba ke stavat inekcii za zreenje na belite drobovi.

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Вака и јас ќе се пораѓам 35 недела во Ск. Инекции за зреење обично им ставале на како што кажа на бебињата кои не им се доволно развиени белите дробови за да можат самостојно да дишаат , но да има потреба сигурно веќе ќе ни ставеле . Зошто др. ми рече дека тие имале дејство две недели. Јас мора да сум царски рез , не бива поинаку.. Инаку денеска сум 32 недела и 1 ден :)
    Доктор Самарџиски ќе ме оперира...

На okcenzi и coconaut им се допаѓа ова.
  15. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Devojki se porodiv so carski so spinal na anestezija Dali ve bolese glava jas veke 5 dena glava vrat me ubiva pozdravpozdrav

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Boli mnogu glavata,pij coca-cola kolku sto mozes poveke i 3 vo 1 ili ako si doma veke pustena tursko kafe.Vnesuvaj mnogu tecnosti,leden caj,voda za da ja isfrlis anestezijata.Ako imas neizdrzliva bolka pobaraj si da ti stavat inekcija,iskreno mene malku mi pomagaa inekciite,poveke mi bese od korist gore navedenoto.:)

17. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mamicki vie koi se porodivte so carski rez posle kolku vre pocnavte da nozite mider jas sum pred Dve nedeli porodena I se Mislam Dali da pocnam da nosam imam uste malku stomace, vas sovet? Backi

18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Jas odma posle 1 nedela si go oblekov @juli rak

19. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.330
    Допаѓања:
    28.218

Јас со дозвола од докторот уште утредента после царскиот.Кога ме станаа за прв пат од кревет после тоа зборев со докторот и добив дозвола му порачав на мм и ми го донесе од дома.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Eve Sega si oblekov posle 2 nedeli vi blagodaram na sovetite mami

На m.i.g и tincemajmunce им се допаѓа ова.