Хаха исто како јас кога му се запнав на докторот кога почна дa ми тече нешто од раната и баш кренав 37.4 и докторот вели добро не сваќаш дека е во ред ајде вака ќе ти кажам, ќе фатиш сепса крвта ќе ти се зарази цела и ќе ти признаам сите гази ти ги оставив во тебе ајде викам докторе тоа ми требаше да ме смири
Да, да сега сфаќаш зошто се плашам од царски. Оти сите можни последици ги преживувам Прво се плашев од анестезијата, па сега од газата, ножиците, сепса...
Едино корист од мм што ќе присуствува на пораѓај е што ако завршам царски ќе му биде наредено да следи да не заборават нешто внатре. Ако имаш уште некоја идеа кажи со време да му потенцирам на што да обрне внимание.
@JuLleE иста сум. Ме пецкаше десно нешто во раната, викам ножици да не се. Па се напипував по раната да не кма вишак нешто во стомак. И сепса пројде и загноена рана, и отворени внатрешни слоеви.... Сеа ме трпнат два прста на левата рака па бев на контрола за д димери. Братучед имам доктор, викам вака и вака, тромб да не е..... Ми рече не се умирало така лесно
Жени мене многу ми е страв од царски. Мислам дека едно 5 години ќе мислам на раната и сеченото дека ќе се отвори, а посебно па во следна бременост кога ќе почне да ми се шири пак матката.
И јас додека бев во болница ги убедував докторите прво дека нешто имам проблем со срцето зошто неможев да легнам на грб непто ме бодеше позади. После почна да ми трни десна нога и уште ми трни и ги убедував дека имам тромб Ама гледам сите сме со исти ,,дијагнози,, горе доле. Незнам што тепале толку години они да учат медицина кога еве ние се знаеме без книга да фатиме
И јас сум во паника овие дена. Како исчекувам деновите да поминат, под адреналин сум нонстоп. Се плашам и од корона, да не фатам баш тогаш и да не можам во Плодност да се породам. Не можам да се сетам за анестезиолошки картон што прегледуваа, знам дека ЕКГ прават, друго што имаше?
Се породив мајки, ми ставија спинална анестезија која ич не болеше но не делуваше на мене незнам зошто и пак си бев со целосна ме боли раната но ми дадоа апче и сега сум ок, женската спие врз мене 3 саати , се изморила од претење во стомакот и даадоа две шишенца млеко па и гладна дури татко и ми вика е арно ја научи само лубеници чоколада и сега како нема да бара да јаде
Дали дека со епидурална бев од природно на царски ама мене ни екг не ми направија. Здрава и жива да е