Честитки, да е живо и здраво Јас сум на 4 ти, и патронажната ми кажа барем 2 недели да ги одбегнувам скалите оти се многу. Првиот пат немав мака, а се плашев. Се качив нормално, полека.
Najprvo zhivo I zdravo da ti e bebcheto.Mene machno mi beshe Po skali ama simnuvanje(kaj sho se porodiv ginekologija e na tret sprat ,Bez lift).Prvoto kachuvanje sakala nejkjela morash da go napravish ,a posle toa odbegavaj I kachuvanje I simnuvanje odreden period(samoto telo kje ti kazhe koga e spremno da go pravish toa)
Фала ви, првиот пат секако ќе морам да се качам, ќе пазам. Ме станаа сега до вц на миење и назад, полесно беше од за првото, ама и под терапија сум. Ќе видиме утре.
Скоро 2 месеца после царскиот, почна да ме боли резот од десна страна внатрешно. Скоро исто жежење, болење како тазе рана. Обично ноќе, коа ќе одмори организмот и кога правам почесто легни стани по бебето. Веќе стана бебе 5 кг, па не е ни лесно за кревање, а јас го држам и станувам, седнувам, нормално. Можно е внатрешно да ми се отворила раната?
Јас на шести живеам и поради потреби, контроли за малата ова она, се качував почесто. Баш бев сега на преглед, супер заздравена била внатрешната рана, исто како да не сум била ни оперирана рече докторот. Честитки и гушкате се ♥️♥️♥️ Во која соба си сместена? Хххх
@^Jasmine^ на втор спрат во 14. Баш сега ме преместија од интензивна. Трет пат станувам, не е тешко. Само многу сум гладна, а дури утре храна. Фала
Можно е од промена на време да наболува.. Мене резот од царскиот не ме болел никогаш така, ама имам рез од слепо црево оперирана голема и тој знае да ме боли чат пат од промена на време Чим ти престанува, се појавува болката, не би требало да е страшно. Ако константно те боли без прекин, оди нека те ѕирнат.
Пијај многу течности. 7ми ден како сум породена, млеко ми дојде малце, цица бебе па дохрана ако не се најади убаво.
Истово скроз дојдов да пишам. Ноќеска цела ноќ со бебе легни стани и шетај го во раце и еве ме пече цела рана сеа. Претпоставувам нормално е… Мене ми рекоа дека ако има некој проблем или внатрешно крварење стомакот ќе биде многу тврд. И сеа само си го фаќам да проверам, машала ко желе ми е.
Мене негде околу 3-4 ден ми најдојде убаво млеко. Ама се убивав од вода и сокови пиење. Сигурно по 3 литри на ден, посебно кога имав уште катетер без гајле си пиев
Искуство некој со Ерготил капки? Малку ми е нелогично да ги земам паралелно со клексани кога се контрадикторни. Side effects некои? Мене лично многу ми се искомплицира животот после царски ми се напраи и хематом и тек после една недела некако си дојдов на себе да можам сама да станувам и да седнувам, ама уште не движам многу
Искуство со покачен притисок после царски? Во интензивна првите 24 часа ми беше супер. Овие два дена 130 со 80, што никогаш не се случило, имам многу низок обично. Што е најлошо воопшто не го осеќам.
Јас имав, качив веднаш кога ме пуштија од болница. Месец дена пиев Метилдопа, а знае да ми се врати повремено...
Останав бремена по прв царски по 15 месеци. Сега сум 8ми месец во бременоста и почнав да чувствувам благо затегање кај резот а понекогаш и туп бол или жарење кај резот. Дали е нормално бидејќи многу имам страв нешто да не се ископлицира до крајот на бременоста? Да ми пукни резот и слично?
Јас после 5 и пол години од царскиот ова го чувствувам уште од трети месец. Особено на промена на време,баш јака болка долу, а тек сум седми. И цтг орсвев дури,и ехо прегледи и т н, одговорот е ете тоа е,некој е поосетлив .. Ама сепак појди си на едно ехо да си бидеш раат...
Бев.. истиот одговор го добив. Дека бебето расте притиска сепак е рана и слично.. а се е супер заздравено од гинеколошка страна. Поздрав и со лесно!