Dobra vecer majki, Jas so prvoto detence se porodiv carski se pomina kako sto trebae sega denes doznav deka sum pak bremena. Od prviot carski rez ima do sega pominato tocno 10 meseci znaci dokolku e e ok so bebce o sto twk pocnalo da se razviva bi imalo 1,5 godina pominato dali e vo red toa jas najiskreno mn sum uplasena radi periodot sto e mal i neocekuvav deka volku brzo ke se fati posto za prvoto bebence ni trebaa 11 meseci a sega nekako mn brzo dojde. Iskusto od nekoja majka ?
Јас немам искуство со толку блиску царски рез, но мислам дека е ок период за да заздрави матката. Еве кај мене беа поминати 6 год точно и но сепак на крај веќе ми беше истенчен резот кај матката. Имав и крупен плод да напоменам. Но моја блиска после 2 год. од првиот царски си се породи природно најнормално без никаква компликација. Исто така сега една пријателка се породи со второ дете 14 месеци по првиот царски. Значи индивидуално е, но речиси сите поминаа ок. Редовни контроли, добар гинеколог за породување и без гајле. Со лесно!
Крварел некој после 40 дена? Уште крварам, сега си е свежа, баш како од циклус крв. Мислам дека е циклус, осеќам ко менструални тегоби. И со првото крварев и после 40 дена и веднаш добив. Не крварам многу,нема полна влошка цел ден да се собере. Некни бев на контрола и се беше во ред. Доколку викендот не престане ќе се јавам пак за преглед.
Да, исто како што пиша, слаб циклус и на мене ми дојде. Чекам да заврши па да одам на контрола. @Elenka1994 јас така останав бремена, 1,5г. разлика се моите. Пишував за ова пред некој ден на темава, побарај ми ги мислењата. Со лесно.
Ако докторот ти кажал дека се е во ред со матката тогаш немаш никаков проблем. Познаничка остана бремена после 6 месеци од првото и си се породи и пак се си беше во ред без ризици. Со лесно
@Elenka1994 на познаничка децата и' се разлика година и 3 дена, двете родени со царски. Значи многу пократок период од твојот. Би требало да си е заздравено се'. @kristina.k имаше пишувано за мокрење? Мене сеуште ми е понекогаш тешко дури почнам да мокрам, после се најнормално. Не се случува често ама ете приметувам. Ова може да е од спиналната? Знам како дете имав проблеми со ноќно мокрење и прво што бараа беше рентген од кичмата.
Не е тест туку со друга сонда го гледаат резот на ехо и матката и мерат дебелина на ѕид,според тоа прават проценка.Јас ради истенчен ѕид се породив на закажан царски во 37+2 бидејки ако почнеа контракции или ако пукне воденикот можеше да ми прсне матката.
Дали ви се појавило чешање (мислам дека е од влошките) дури се прочистувате после царски? Немам крварење ама уште има некој исцедок, секој ден различен и морам да носам влошки. Не знам што е дозволено дури одам на преглед? На месец сум закажана. Не верувам да е инфекција, имав кандида на брисеви ама се исчисти, а односи немавме последните месеци.
Да. Кога бев на преглед прв му кажав на докторот ( исто имав кандида на последно брисеви) му реков дајте ми вагиналети имам уште кандида, ми рече не е тоа нормално е, ми даде на мое инсистирање вагиналети ама сега се изгуби и исцедокот и чешањето па не ги ни искористив
Мислам дека нема ни да имаш некогаш пак. Поминаа 4 год од првиот царски кога забременив со второ, местото не го осеќав.
Немав ни јас. Јас и не сакав да се фаќам таму, а ме држеше некои 2 месеци ама првиот месец повеќе. Целосно ми е вратен осетот сега. Не останува
Се боцкате ли клексан после царски,мене само во болница ме боцкаа 2 пати и толку,за дома не ми дадоа,имам уште 4 дома инекции се мислам да си ги боцкам,нема да имам зијан ваљда.Др ми рече природно ке се сределе димерите.
Се враќа, ако не само од себе со помош на мануелна масажа наменета за ослободување на слепени ткива од лузна. Има посебна техника за тоа, помага исто да не се познава многу како виснато, секако ако нема многу сало наоколу
Од кога ќе се залепи раната и кога нема да има воопшто болка. Јас почнав после 3 недели од прилика. Како се намалуваше болката, така посилно масирав дури да стигнам до најдлабокиот слој