Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.071
    После година....пожелно би било да се придржите кон укажаното ,но ако бидне порано би требало да биде све во ред...

2. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Па нормално,
    Треба матката да си зарасне како што треба. Сечена е, а за брзо време ќе треба пак да се шири доколку дојде до бременост. И треба време за опправување целосно. Секое тело е различно, кај некои многу брзо оди опоравување кај некои поспоро. Тоа неможе никој да ти го гарантира.
    Како што имам пишано и погоре мене после 6 год. ми беше истенчено местото на предходниот царски рез и морав одма следниот ден на царски да идам, а други пак после 2 год. можат и природно да се породат.
    Моја блиска забремени брзо по првиот царски и се породи кога првото дете и имаше 1 год. и 3 месеци. Се си помина во најдобар ред.
    Јас сепак би почекала 2 год од последен царски рез доколку има опција, а ако си веќе бремена тоа е веќе друго, само со лесно, и редовни прегледи.

На Srcka28 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.012
    Devojki porodena sum pred 2 meseci so carski e sega gledam na dolniot del na stomakot ednata strana mi e po otecena od drugata i taa ne e custuvam voopsto na dopir… dali ke se sredit ova? I da dali uste ke si odit stomakot na mesto citav deka do 6 nedeli se vrakal matkata na normalna sostojba ama jas ustee mi ostanalo mnogu stomak osobeno na dolniot del se plasam da ne mi ostanit vaka ;(

4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    3.266
    Матката можеби се враќа ама стомакот многу тешко ако претходно си имала меше и не си вежбала...
    Ти кажувам според мене, немав вишок кг со првата бременост кога остснав бремена ниту сум имала меше некогаш, ама после породување ми стоеше долго, година ипол па со диета движење се вовлече...
    Ќе ти кажат и други искуства, моето е такво
    А местото под раната уште ми е тапо и немам осет кога се допирам, има пројдено 3г од царскиот прв.

Додека пак кај снаа ми, се повлече за 6м, ама она била ептен слаба од секогаш

5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    При шиењето останало повеќе кожа на тој дел. Незнам дали ќе се израмни скроз но дефинитивно со тек на време ќе почнеш да го чувствуваш стомакот како и претходно. Мене после 3-4 месеци ми се врати осетот а мислев дека засекогаш сум го изгубила :) Стомакот ми се израмни значи се на се за 9 месеци целото тело си доаѓа во нормала. Јас не носев никави појаси и не се стегав, едноставно си оставив самите мускули и нерви да си заздрават природно. Само трпеливо :)

6. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    34ти ден после царски, при мокрење еве пак имав крв, многу мала количина, ама ја имаше. Исто и на бришење.
    Кога престанавте да крварите? Јас завчера исто имав вака многу малку, па вчера си беше се ок.

7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    14.140
    Јас крварев мн слабо само 1 недела о толку. На 28 ден точно пак прокрварев ама како едно локвиче ќе ми пуштеше и толку како стара крв. На бришење ништо. И така траеше една недела и толку беше.
    Ко бев на контрола баш ми рече ко што те гледам нема брзо да добиеш циклус, ова ти е нешто што се дочистува матката

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    252.684
    Јас уште крварам, 50 и кусур дена веќе. Не знам што да правам, читав и до два месеца можело да крварам. Не е обилно, ама е секој ден. Кога е исцедок, кога е свежа крв. На прегледот се беше во ред. И не ме боли ништо.
    Има ли некој што крварел и после 6 недели?

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.022
    Допаѓања:
    178.517
    Јас крварев 50+ денови првата бременост. Не беше баш крварење, туку така некој кафен исцедок па малку свежа крв па пак некој исцедок. Исто се беше во ред. Јас тогаш чекав да прекине се за да одам на преглед и прегледот ми беше 7-8ма недела, се беше во ред.

На Srcka28 и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.022
    Допаѓања:
    178.517
    Престанав да крварам неколку дена пред 40. Немав ништо некои недела - две можеби, од тогаш пак имам некој кафен исцедок, прво беше само како секојдневната да ми е валкана, а сега е водлест. Пред недела дена беше малку лигав, а имав и грчеви и мислев ќе ми пробие менструација ама ништо. Продолжи да е водлест и утрово пак како малку лигав. Има некоја слично искуство?

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Исто и јас, крварев скоро 40 дена де свежа крв де жолто, снема две недели и денес лом! Тече ко од шибер. Претпоставувам дека е менструација, немам никакви болки. Од друга страна страв ми е да не е уште крварење од царскиот ама не верувам. Бев пред 10 дена на преглед докторката рече се е ок, но не ми кажа дека има овулација.

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    4.902
    Дали ве боли стомакот околу раната,над раната и под неа? 19 дена како сум породена уште осеќам болка,денес плус кренав тешко корпата од количка со бебето во неа па уште ја потрев на стомакот за да отворам врата да влезам и сега баш ме боли, ме пече, можеби од мисла,надворешно нема ништо,само како тврдо е под раната целото место како тврди грутки имам ама тие ги имав и предходно не се од денес.Се мислам да одам до матичната да ме види на ехо.

13. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Ај отиди нека те види матичната, тоа си боли ама не знам дали е во ред да боли вака како што опишуваш. Знам дека знаеш ама не кревај, посебно не тешко, многу малку време има поминато.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.519
    @macalavica ме боли на допир уште погоре од надворешната рана. Немој да креваш тешко, рано е уште, внатре сме многу сечени.

15. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    2.219
    Јас после месец дена од царски несвесно носев тежок товар, после кога фати да ме боли резот и све околу,еотен испаничив, трчав на гинеколог среќа се беше ок. Ако е голема болката нека те ѕирне гин на ехо да си раат

16. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Koga ve zakazaa za carski 38 ili 39 nedela?

17. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    14.140
    38+3

На simplegirll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.784
    39+6 ден пред термин :lol:

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    114.006
    Со првото 39, со второто 38.

20. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Царици ве болеше ли кичмата деновиве од спинална ради времето или од друго ми е?