После година....пожелно би било да се придржите кон укажаното ,но ако бидне порано би требало да биде све во ред...
Па нормално, Треба матката да си зарасне како што треба. Сечена е, а за брзо време ќе треба пак да се шири доколку дојде до бременост. И треба време за опправување целосно. Секое тело е различно, кај некои многу брзо оди опоравување кај некои поспоро. Тоа неможе никој да ти го гарантира. Како што имам пишано и погоре мене после 6 год. ми беше истенчено местото на предходниот царски рез и морав одма следниот ден на царски да идам, а други пак после 2 год. можат и природно да се породат. Моја блиска забремени брзо по првиот царски и се породи кога првото дете и имаше 1 год. и 3 месеци. Се си помина во најдобар ред. Јас сепак би почекала 2 год од последен царски рез доколку има опција, а ако си веќе бремена тоа е веќе друго, само со лесно, и редовни прегледи.
Devojki porodena sum pred 2 meseci so carski e sega gledam na dolniot del na stomakot ednata strana mi e po otecena od drugata i taa ne e custuvam voopsto na dopir… dali ke se sredit ova? I da dali uste ke si odit stomakot na mesto citav deka do 6 nedeli se vrakal matkata na normalna sostojba ama jas ustee mi ostanalo mnogu stomak osobeno na dolniot del se plasam da ne mi ostanit vaka
Матката можеби се враќа ама стомакот многу тешко ако претходно си имала меше и не си вежбала... Ти кажувам според мене, немав вишок кг со првата бременост кога остснав бремена ниту сум имала меше некогаш, ама после породување ми стоеше долго, година ипол па со диета движење се вовлече... Ќе ти кажат и други искуства, моето е такво А местото под раната уште ми е тапо и немам осет кога се допирам, има пројдено 3г од царскиот прв. Додека пак кај снаа ми, се повлече за 6м, ама она била ептен слаба од секогаш
При шиењето останало повеќе кожа на тој дел. Незнам дали ќе се израмни скроз но дефинитивно со тек на време ќе почнеш да го чувствуваш стомакот како и претходно. Мене после 3-4 месеци ми се врати осетот а мислев дека засекогаш сум го изгубила Стомакот ми се израмни значи се на се за 9 месеци целото тело си доаѓа во нормала. Јас не носев никави појаси и не се стегав, едноставно си оставив самите мускули и нерви да си заздрават природно. Само трпеливо
34ти ден после царски, при мокрење еве пак имав крв, многу мала количина, ама ја имаше. Исто и на бришење. Кога престанавте да крварите? Јас завчера исто имав вака многу малку, па вчера си беше се ок.
Јас крварев мн слабо само 1 недела о толку. На 28 ден точно пак прокрварев ама како едно локвиче ќе ми пуштеше и толку како стара крв. На бришење ништо. И така траеше една недела и толку беше. Ко бев на контрола баш ми рече ко што те гледам нема брзо да добиеш циклус, ова ти е нешто што се дочистува матката
Јас уште крварам, 50 и кусур дена веќе. Не знам што да правам, читав и до два месеца можело да крварам. Не е обилно, ама е секој ден. Кога е исцедок, кога е свежа крв. На прегледот се беше во ред. И не ме боли ништо. Има ли некој што крварел и после 6 недели?
Јас крварев 50+ денови првата бременост. Не беше баш крварење, туку така некој кафен исцедок па малку свежа крв па пак некој исцедок. Исто се беше во ред. Јас тогаш чекав да прекине се за да одам на преглед и прегледот ми беше 7-8ма недела, се беше во ред.
Престанав да крварам неколку дена пред 40. Немав ништо некои недела - две можеби, од тогаш пак имам некој кафен исцедок, прво беше само како секојдневната да ми е валкана, а сега е водлест. Пред недела дена беше малку лигав, а имав и грчеви и мислев ќе ми пробие менструација ама ништо. Продолжи да е водлест и утрово пак како малку лигав. Има некоја слично искуство?
Исто и јас, крварев скоро 40 дена де свежа крв де жолто, снема две недели и денес лом! Тече ко од шибер. Претпоставувам дека е менструација, немам никакви болки. Од друга страна страв ми е да не е уште крварење од царскиот ама не верувам. Бев пред 10 дена на преглед докторката рече се е ок, но не ми кажа дека има овулација.
Дали ве боли стомакот околу раната,над раната и под неа? 19 дена како сум породена уште осеќам болка,денес плус кренав тешко корпата од количка со бебето во неа па уште ја потрев на стомакот за да отворам врата да влезам и сега баш ме боли, ме пече, можеби од мисла,надворешно нема ништо,само како тврдо е под раната целото место како тврди грутки имам ама тие ги имав и предходно не се од денес.Се мислам да одам до матичната да ме види на ехо.
Ај отиди нека те види матичната, тоа си боли ама не знам дали е во ред да боли вака како што опишуваш. Знам дека знаеш ама не кревај, посебно не тешко, многу малку време има поминато.
@macalavica ме боли на допир уште погоре од надворешната рана. Немој да креваш тешко, рано е уште, внатре сме многу сечени.
Јас после месец дена од царски несвесно носев тежок товар, после кога фати да ме боли резот и све околу,еотен испаничив, трчав на гинеколог среќа се беше ок. Ако е голема болката нека те ѕирне гин на ехо да си раат