иста дешавка денес , на ехо ова ми спомнаа не нешто лелееј ама спомна постелка ти еподоле ,па направи уште едно ехо вагинално , опасно е ова воопшто? мора баш царски?
Искуство со втор царски рез? Анксиозност ме фаќа бидејќи еднаш сум го поминала тоа и знам како идат работите ..
Првото станување од кревет како беше? И колку време помина од првиот царски рез? Кај мене ќе биде 2 години здравје.
Првото станување не дека премногу боли, туку ти е језиво зашто знаеш дека имаш рана. Иначе и првиот пораѓај ок поминав со прво станување. Точно 6 години имам разлика меѓу двата царски резови.
после 4 дена од пораѓај само треба памучен да ти е делот кај раната, а над раната било каков матерјал. јас имав земено од пазар обичен и убаво стегаше.
Здраво мамички Сакам да прашам дали има некој од вас искуства за пораѓање природно, претходно пред 2години и 9 месеца царски бев , терминот ми се ближи...
Се зависи со текот на бременоста од матката ако се е нормално тогаш можеш и прирофно освен ако не си со тесна карлица па да не можеш и да треба царски.
Здраво мајки, ме интересираше вие што сте со втор царски после колку време почнавте да го кревате другото дете? Има време до термин ама самата помисла дека нема да можам да го кренам некое време ептен ме натажува
I jas isto prasav, mi rekoja 36ta nedela odma. Duri i datumot si go proveriv Gospod da ne cuva site do kraj
Мене ми рекоа 36 или 37 сега следна контрола ке ми кажат точно јас сакам 37 на мм му е тогаш роденден па можеби ке бидат на иста дата
Од што може да ме боли јајник 6 недели по царски? Ќе закажам преглед деновиве, чекам да ми заврши целосно исцедокот, ама се исплашив од болката десно ниско. Се има случено на некоја?
Девојки. Јас сум во паника. Од раната ми тече исцедок. Како вода. Има едно дупче. Носев на раната цело време влошка или газа заради да не се поти. Сега ова ме извади од памет. Немам болки немам ништо и за некој ден 40 дена ке правам од кај сум породена. Секако сабајле ке одам кај матичниот ама некое искуство. Дали ке треба пак да идам под нож да ме чистат. Или може да помине така само од себе.