Spij si ako ne tj smetaat gradite. Mene mi bea prepolni od niv ne mozev da pomislam spienje na stomak dur doev. Pregledot ti e toj, na maticen posle prva menstruacija odis za pap i brisevi
Дали некоја од вас го има овој проблем? Како што кажав се породив со царски рез пред една недела и овие 2 дена чувствувам мала непријатност кога одам по голема и мала нужда. Значи не е болка ама кога треба да напнам за да ја испрзнам бешиката имам чувство на притисок или како во анусот да ме притиска нешто.. незнам...
Баш околу ПАП сакав да прашам Дали чекате циклус да ви помине за ПАП тест после пораѓај или не? Мене докторот што ме породи после месец дена бев на контрола ми рече не гледам дека скоро ќе имаш циклус, ама па ми препорача за 2 месеци да си одам за ПАП.
Мене ми рекоа 6 месеци после царски порано не ради хормоните нема да излезе точен, ама имам историја позади мене и страв ми е ми речи докторката ок после 4 ќе направиме.
Јас направив пап после првиот циклус кој ми беше после 40 дена , испадна аскус пред цин 1 промена, испаничив после 6 м направив пак нормален излезе
Кога беше да земе потврдите мм од кај матичната после пораѓај, му кажала за пап после нова год да одам, а се породив во јули.
Jas imam nesto bas kako tebe i jas neznam da go objasnam bas konkretno, mi rekoa ako ne pomini na urolog da me pratat. Prasa li ti sto ti kazaa?
Здраво девојки 32 недела сум моментално и ми рекоа дека ќе морам да се породам со царски поради голем очен диоптер па ме интересираше дали знаете кога ќе треба да одам на гинекологија за да закажам термин дали ми е сеуште рано за тоа или време е?
Обезбеди си препорака од офтамолог на време. Не знам за тебе, ама мене ми ја бараа за да оправдаат зашто треба царски рез.
Едно прашање до мајки со закажан втор царски - која недела обично го закажуваат,знам дека не се чека до термин туку порано...