Се консултирав за поврзување ама некако не ми објаснија како што очекував, ме фати страв и се одлучив за спирала, е сега за да ја ставам мора прво да добијам циклус, па да имам 3 месеци точен циклус на време па тогаш може да ми ја стават.Јас останав бремена од пресемена течност и многу ми е страв затоа сега. Ке прашам гинеколог пак дали може некако да добијам порано додека дојам па да ставам спирала.Досега еднаш имавме однос и тоа го прекинав на пола од параноја, па и од тоа ми е мисла.Ке бараме чаре со презервативи додека добијам.Цела бременост немавме односи сега доење, некако не чини за бракот, станавме цимери само.
Zdravo mamicki, nie konecno se zapoznavme so bebusot, dali nekoja ima bideno brzo carski mi treba soveti da mi pisii
Здраво мамички, за една недела треба да се породам царски па сакав ваши искуства/совети околу процедурата, закрепнувањето, каква анастезија да изберам, дали ви беше болно првото станување после зафатот како што кажуваат, што се земавте за во болница/што се ви беше потребно..? Буквално се што ќе ви текне околу царскиот и пред и потоа би ви била преблагодарна доколку споделите inlove:
Завршив на итен царски јас со првото дете а сега има шанси на договорен . Самото искуство прекрасно ни најмалку страшно како што знаат да го прикажат . Прво ме прочистија со клизма и дојде анестезиолог да ми земе анамнеза ,јас сакав со општа анестезија но ми објасни дека е подобро со спинална . Ставањето на спиналната воопшто не е болно , ништо не осетив . Се се заврши мн брзо ми беше чудно што чувствував како буквално да го откорнаа бебето од мене но никаква болка немаше . Од таму на интензивна и се сеќавам дека ми беше мн ладно се тресев но тоа од анестезијата и адренслинот . Кога ме вратија во соба ми го донесоа и бебето да се видиме и млеко одма ми надојде ми ја ставија веднаш да цица . Болката од раната воопшто не беше страшна и да почувствував мслку поунтензивна болка кажував на сестрите и доаѓаа ми пуштаа аналгетик и болката престануваше . Породена бев во 21:47ч а прв пат станав утредента во 13ч затоа што се чувствував добро . Сама станав ни сестра не пивикав но мслку ми се сврте така да тоа не препорачувам дефинитивно . Питоа си се движев низ собата и ходник си шетав по малку .Станувањето прво е повеќе нелагодно од болно , барем мене ми беше . За во болница само полнач носев и несесер со лични работи ми донесоа утредента ама овоа за во Систина . Ти посакувсм среќа и да поминеш лесно како мене .
Porodena sum 6 dena so carski amaa imam zuste mn bolka dolu pri stanuvanje dali e normalno? Do koga ve bolese vas i dali kaslavte od spinalnata anestezija oti mn mi ide za kaslanje a od secenoto nemozam da se iskaslam mn mi e tesko.
Нормално е да. Мене премногу ме болеше додека не ми ги извадоа конците. После тоа супер ми беше. Мислам дека 7-8 ден беше вадењето на конците.
Третиот по моја желба заминав Јас и бебе во ред не примавме некоја терапија и дома со потпис си заминавме
Јас лежев пет дена ,ептен ради бебето, ин Кога се породив ми беа пониски меѓутоа кога правев операција вадење миоми ми беа баш 5000 ,се беше ок освен што примав клексани околу месец дена .